Aristo TV z družice Astra 1KR
30.12.2014 zdroj: Digitalfernsehen
O vánočních svátcích zahájila německá nákupní stanice Aristo TV zkušební vysílání na satelitu Astra 1KR na orbitální pozici 19,2° východně, dne 24. 12. 2014 bylo zahájeno vysílání identifikace kanálu. Řádné vysílání bude zahájeno v nejbližší době. Kanál bude prezentovat vlastní nabídku i produkty třetích stran. Zatím se vysílá jen informační tabulka s odkazem na brzké zahájení vysílání programu. Stanice se nachází na transponderu DVB-S2 a tak příjem bude možný jen s receivery kompatibilními s HD. Rozlišení 720 x 576 obrazových bodů však odpovídá standardnímu rozlišení SD.

Na vysílání Aristo TV se bude podílet společnost AR Media Service s r. o, jejíž jediný akcionář Jennifer Lapidakis je činný i ve vedení zábavního kanálu Anixe. Jako partner prezentuje Aristo TV na své internetové stránce teleshoppingový poskytovatel Genius Online a Mediashop.

Parametry pro příjem: transponder: č. 5, provider: ORF Digital, kmitočet 11,273 GHz, horizontální polarizace, norma DVB-S2/8PSK, SR 22000, FEC 2/3, MPEG-4/SD.


S využitím zdroje: ps, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16106/aristo-tv-z-druzice-astra-1kr/