Real Madrid proti Barceloně v Ultra HD z družice Astra 1L
20.11.2015 zdroj: Infosat
Lucemburský satelitní provozovatel SES bude v sobotu 21. 11. 2015 vysílat fotbalový zápas Real Madrid proti Barceloně ve formátu Ultra HD na satelitu Astra 1L na orbitální pozici 19,2° východně. Vysílání je zkušební (technické testy) a podílí se na něm společnost SES, Movistar+ a další partneři v oboru.

„Test přímého přenosu fotbalového zápasu v Ultra High Definition je dalším mezníkem při zavádění této nové technologie ve Španělsku i v Evropě a ukazuje připravenost ekosystému Ultra HD", řekl pan Luis Sahún, generální ředitel skupiny SES pro španělský region. „Díky satelitu a jeho možnosti levně poskytnout nejlepší kvalitu obsahu pro široké publikum, je nyní jen otázkou času, kdy se přímé přenosy obsahu Ultra-HD stanou součástí našeho každodenního televizního prožitku.“

Vysílání bude realizováno na pozici M+ UHD v digitálním paketu poskytovatele programu Movistar+, kódovaně v systému Nagravision.

Parametry pro příjem M+ UHD: družice: Astra 1L, orbitální pozice: 19,2° východně, transponder: č. 14, kmitočet 11,406 GHz, vertikální polarizace, Symbol Rate: 22000 kSymb/s, FEC: 2/3, norma: DVB-S2/8PSK, kódovací systém: Nagravision.


S využitím zdroje: Infosat.de, 20. 11. 2015, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16397/real-madrid-proti-barcelone-v-ultra-hd-z-druzice-astra-1l/