Elektronková televize ještě není mrtvá
26.03.2016 zdroj: Digitalfernsehen
Televize jsou stále větší a plošší, avšak ani v roce 2016 nejsou součástí každodenního života všech německých televizních diváků. Neboť ani stará dobrá televize s elektronkovou obrazovkou ještě zdaleka není mrtvá: během razantního technického pokroku stále ještě existují domácnosti, ve kterých je v obývacím pokoji elektronková televize - a je využívána. To vyplývá ze šetření Astra TV Monitor 2015, které satelitní provozovatel právě předložil.

Tento druh přístroje ještě vlastní v Německu 6,8 miliónů domácností s televizním přijímačem a na něm sleduje své programy. Velká část televizních diváků ovšem dává přednost moderním přístrojům: k televiznímu příjmu používají plochou obrazovku. V dalších 500 tisících domácností se využívá pro sledování televize videoprojektor.

Astra TV Monitor je každoroční studie satelitního provozovatele Astra. Realizace se přitom ujala společnost TNS Infratest. Studie spočívá v dotazování šesti tisíc domácností s televizním přijímačem ohledně jejich prvního způsobu příjmu signálu.


S využitím zdroje: kw, digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16492/elektronkova-televize-jeste-neni-mrtva/