Met má nového hudebního ředitele
05.06.2016 zdroj: satCentrum
Ve čtvrtek 2. 6. 2016 dopoledne byl 41 letý kanadský dirigent a pianista Yannick Nézet-Séguin oficiálně přivítán do své nové funkce hudebního ředitele newyorské Metropolitní opery; tu převzal po odstoupivším Jamesi Levinovi, který působil v této pozici v Met úctyhodných 40 let. Yannick Nézet-Séguin bude teprve třetím hudebním ředitelem v historii existence Met. V živém vstupu to oznámilo vedení Met, které uvítalo dirigenta slovy o tom, že je na tuto významnou funkci "ideálním člověkem, který vnese do jejich orchestřiště čerstvý vítr".

Přímé satelitní přenosy The Metropolitan Opera: Live in HD kombinují špičkové operní umění s nejmodernějšími technologiemi. HD (High Definition) je akronym pro vysoké obrazové rozlišení, které svou kvalitou daleko převyšuje kvalitu formátu DVD. Zvuk je přenášen v prostorovém šestikanále 5.1. Přenosy MET: Live in HD do České republiky se uskutečňují od prosince roku 2007. Každou sezonu je u nás navštíví okolo 40 000 diváků a další tisíce diváků pak zhlédnou opakování přímých přenosů ze záznamu v rámci oblíbené série Přidáváme!

Celosvětově se na přenosy z MET prodalo od začátku tohoto projektu již více než 16 000 000 vstupenek, aktuálně se přenosy vysílají do 2000 kin v 70 zemích světa. Držitelem licence na přímé přenosy z Metropolitní opery New York do České republiky je distribuční společnost Aerofilms. Více informací na www.metinhd.cz. Oficiální stránky přenosů z Met www.metopera.cz. Recenze a úvody k představením stejně jako veškerý program přenosů Aerofilms do kin čtěte na webu www.vicnezfilm.cz. Přátele operních, baletních a jiných přenosů do kin zveme na profil Aerofilms | Víc než film: https://www.facebook.com/vicnezfilm.

Doplnění redakce satCentrum: Přenosy představení MET: Live in HD do kin jsou distribuovány přes satelit a projekce zabezpečuje společností Aerofilms, s.r.o., satelitní přenos (feed) je ale určený pouze ke sledování v kinech na projektu participující.

První přímý přenos The MET live in HD nové, 11. sezóny 2016/17 uvidíme v sobotu, 8. října 2016 v 17:45 hod., bude to nová inscenace opery Richarda Wagnera: Tristan a Isolda.


Redakce satCentrum s využitím podkladů společnosti Aerofilms a www.metinhd.cz, 5. 6. 2016

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16554/met-ma-noveho-hudebniho-reditele/