Schlagerradio NDR i z družice Astra 1M
18.01.2017 zdroj: Digitalfernsehen
Od dnešního dne, středy 18. 1. 2017 je možné stanici NDR Plus, digitální šlágrové rádio severoněmeckého vysílatele NDR (Schlagerradio des Norddeutschen Rundfunk), které po dlouhých diskuzích v červenci zahájilo vysílání a nyní je dostupné v německé síti DAB Plus a na internetu, přijímat i ze satelitu. Jak oznámila včera (17. 1. 2017) německá veřejnoprávní organizace, stanice bude vysílat z družice Astra 1M na orbitální pozici 19,2° východně. Stanice nabízí nepřetržité vysílání hudby z padesátileté historie šlágrů. Přitom se jedná hlavně o německé tituly, doplněné o mezinárodní šlágry, evergreeny a instrumentální hudbu.

Vzhledem k pozitivnímu ohlasu posluchačů - podle Sabiny Roßbach, ředitelky zemského rozhlasového domu NDR v Hamburku - je pro vysílatele NDR "přirozeně důležitou nutností prezentovat tuto nabídku ve všech systémech digitálního vysílání, aby co nejvíce fanoušků šlágrů mělo pokrytí signálem. Příjem ze satelitu tento nedostatek napravil."

Parametry pro příjem NDR Plus: rozhlasový transponder ARD č. 93, kmitočet 12,266 GHz, horizontální polarizace, Symbol Rate: 27500 kSymb/s, FEC: 3/4, norma: DVB-S.


S využitím zdroje: buhl, Digitalfernsehen.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16732/schlagerradio-ndr-i-z-druzice-astra-1m/