DAB+ ve Vídni: zkušební vysílání s 15 stanicemi do třetího roku
08.04.2017 zdroj: Der Standard
Mediální úřad KommAustria prodloužil stávající testovací provoz DAB+ ve Vídni a okolí o další rok. Ve vídeňské aglomeraci už dva roky vysílá 15 rozhlasových programů. ORS, dceřinná společnost ORF, nadále funguje v pilotním digitálním rozhlasovém vysílání jako provozovatel multiplexu a subjekt pro sdružování programů. Z vysílačů DC Tower a Wien/Liesing je pokryto signálem asi 2,5 miliónů potenciálních posluchačů. Pro příjem je potřebný rozhlasový přijímač kompatibilní se systémem DAB+.

Podle informací mediálního úřadu se s prodloužením pilotního provozu poněkud změnila programová nabídka: Soundtraxx a Lounge FM se již vysílání neúčastní, avšak novým přírůstkem je místní tyrolská stanice Radio U1 Tirol. Významné rakouské stanice ORF (Ö3) nebo Kronehit už oznámily, že nemají zájem o digitální rozhlas a argumentují vysokými náklady.

Aktuální seznam stanic: Arabella Rock, ARBÖ-Radio, Big City Live, Energy, ERF Plus, Herold relax, Mega Radio, Now Radio, Radio Klassik, Radio Maria, Radio Melodie, Radio Technikum, Radio U1 Tirol a Sout al Khaleej.


S využitím zdroje: red, Derstandard.at, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16807/dab-ve-vidni-zkusebni-vysilani-s-15-stanicemi-do-tretiho-roku/