5 filmů Film Europe vybráno do hlavní soutěže Cannes 2017
18.04.2017 zdroj: Film Europe
Mezinárodní filmový festival v Cannes zveřejnil výběr filmů do hlavních sekcí jubilejního 70. ročníku. Pět filmů z hlavní soutěže uvede v českých kinech distribuční společnost Film Europe. Z hlavní soutěžní sekce se čeští diváci mohou těšit na snímky Loveless Andreje Zvjaginceva, A Gentle Creature Sergeje Loznici, The Killing of a Sacred Deer Jorgose Lanthimose, Rodin Jacquese Doillona a film Michela Hazanaviciuse Redoutable. Mimo hlavní soutěž se v Cannes objeví i snímek Ismael's Ghosts francouzského režiséra Arnauda Desplechina, který slavnostně zahájí letošní jubilejní ročník.

“Máme velkou radost, že se pět našich akvizic objeví v oficiálním soutěžním výběru. Pečlivě posuzujeme scénáře a řídíme se dramaturgickou linií, která zdůrazňuje výrazné autorské osobnosti. Proto jsme se rozhodli pro filmy režisérů jako jsou nekompromisní ukrajinský auteur Sergej Loznica, jeden z nejrespektovanějších ruských filmařů současnosti Andrej Zvjagincev či hvězda divné řecké vlny Jorgos Lanthimos,” prozradil Ivan Hronec, CEO Film Europe.

Soutěžní snímky budou uvedeny do českých kin v průběhu roku 2017/2018 a většina z nich se objeví od 4. - 10. října i na přehlídce nejlepších filmů z významných evropských festivalů Be2Can. Prezidentem hlavní mezinárodní poroty festivalu, který začne 17. května, bude španělský scenárista a režisér Pedro Almodóvar.


Adéla Brabcová, PR & Marketing, Film Europe

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16821/5-filmu-film-europe-vybrano-do-hlavni-souteze-cannes-2017/