Film Čára vybrán do boje o Oscara, do českých kin vstoupí 26. 10.
23.09.2017 zdroj: IdoPR
Členové a členky slovenské akademie vybrali z jedenácti přihlášených slovenských filmů, které splňují podmínky určené Akademií filmových umění a věd, snímek, který za Slovensko pošlou do boje o zlatou sošku Oscara v kategorii Nejlepší cizojazyčný film.
Zvolili divácky mimořádné úspěšné a oceňované drama režiséra Petra Bebjaka a producentky Wandy Adamík Hrycové Čára, který si z Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech odnesl cenu v hlavní soutěži za Nejlepší režii.

Slovenská herecká hvězda Emília Vášáryová se v tomto filmu promění v tvrdou nesmlouvavou ženu, která ve jménu lásky dokáže jednat zcela chladnokrevně. Vášáryová hraje matku hlavního hrdiny, kterého ztvárnil Tomáš Maštalír, jehož manželku ztvárnila Zuzana Fialová. Ve snímku exceluje i Andrej Hryc či český herec Filip Kaňkovský.

Na konci února vyhlásí americká Akademie filmových umění a věd na slavnostním ceremonialu v losangeleském sále Dolby Theatre držitele prestižních ocenění známých jako Oscar. Čeští diváci si snímek mohou užít již od 26. října. Na Slovensku si film nenechalo ujít 300 tisíc diváků.

Trailer: https://youtu.be/lS-3A4hNFDo
Píseň k filmu od IMT Smile, která ovládla slovenský éter: https://www.youtube.com/watch?v=R34LYNQDPmM
Další informace naleznete na oficiálních stránkách filmu: http://www.ciara.sk/
Anebo na FB: https://www.facebook.com/FilmCIARA


Nikol Klevcová, IdoPR







 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/bleskovky/16946/film-cara-vybran-do-boje-o-oscara-do-ceskych-kin-vstoupi-26-10/