Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 19.05.2024 - 12:25:17   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Kabelová televize | Články
 

Konference ČAEK bude věnovat pozornost směrnici o audiovizuálních mediálních službách

  Autor: PR Press ČAEK , e-mail: info@cacc.cz Přidané: 14.04.2008


V Praze dne 14. května 2008. Evropská témata se již tradičně budou prolínat programem každoroční konference České asociace elektronických komunikací. Ta letošní se bude konat 6. května 2008 a v jejím programu je nejen evropská reforma elektronických komunikací, ale také směrnice o audiovizuálních mediálních službách, dříve známá jako „směrnice Televize bez hranic“. Mezi další témata patří mobilní televize DVB-H, digitalizace satelitního vysílání a také závěrečná debata o dopadech „diginovely“ na kabelové operátory.

Panelová diskuze v rámci konference ČAEK o transpozici směrnice o audiovizuálních mediálních službách se odehraje v bezprostřední návaznosti na vydání směrnice v prosinci 2007 a ve vztahu k zákonu o rozhlasovém a televizním vysílání a k připravované novele zákona o elektronických komunikací. Je přímým pokračováním odborného semináře, který uspořádala ČAEK ve spolupráci s předsedou Stálé komise pro sdělovací prostředky 28. února 2008 v Poslanecké sněmovně; tento seminář byl určen poslancům a senátorům Parlamentu České republiky, představitelům dotčených ministerstev, členům Rady pro rozhlasové a televizní vysílání, vedení ČTÚ, zástupcům provozovatelů televizního vysílání (dodavatelům obsahu), odborné veřejnosti, novinářům i dalším zájemcům.

„Nyní budou mít možnost se s touto důležitou směrnicí Evropského parlamentu a Rady, kterou musí české právo do prosince 2009 transponovat, seznámit podrobněji také členové a partneři naší asociace,“ říká prezident ČAEK Zdeněk Vaníček a dodává, že se do dnešního dne na konferenci řádně registrovalo již na dvě stě účastníků a další se buď hlásí nebo jinak o konferenci zajímají.

V panelové diskuzi vystoupí předseda SKSP Poslanecké sněmovny poslanec Vítězslav Jandák, místopředseda RRTV Jiří Šenkýř, člen Rady ČTÚ Michal Frankl a vrchní ředitelka sekce Ministerstva kultury Petra Smolíková. ČAEK dále k účasti v besedě pozvala některé operátory, především tzv. nelineárních služeb.


O asociaci ČAEK

Česká asociace elektronických komunikací o. s. sdružuje největší provozovatele kabelových systémů, poskytovatele širokopásmových služeb a alternativní operátory elektronických komunikačních sítí v ČR, poskytovatele programů, dodavatele technologií a poradenské firmy. Asociace si klade za cíl přispět k budování moderní infrastruktury a informační společnosti v České republice. Současnými řádnými členy asociace jsou společnosti UPC Česká republika, HBO, LICA, T-Mobile Czech Republic, BT Global Services, SELF servis, SATT a FCA a.s..

Asociace dále sdružuje dvě desítky přidružených členů a pozorovatelů z České republiky a ze zahraničí. Zastupuje provozovatele kabelových systémů NEMSAT, KT Klášterec nad Ohří a ELTRIS.

ČAEK vznikla v roce 1998. Založily ji přední společnosti poskytující služby kabelových komunikací v ČR - Kabel Plus, Kabel Net Holding a Dattelkabel (dnes součástí UPC ČR), Intercable CZ a TES Media (později Karneval Media, nyní součástí UPC ČR). Dalšími zakládajícími členy byly HBO ČR, dodavatel programů, a společnost Hughes Network Systems, dodavatel telekomunikačních technologií. ČAEK vystupovala do konce roku 2001 pod názvem Česká asociace kabelových komunikací a do roku 2007 jako Česká asociace kompetitivních komunikací (ČAKK).

ČAEK od svého založení aktivně působí v asociaci CABLE EUROPE (Evropské asociaci kabelových komunikací - www.cable-europe.eu), která byla založena již v roce 1955 a navazuje na činnost sdružení evropských kabelových operátorů, jež vzniklo již v roce 1951. V letech 2001 až 2007 byla ČAEK členem (národní afilací) Evropské asociace kompetitivních telekomunikací.

Konference ČAEK se koná 6. května 2008. Kongres ČAEK se uskuteční ve dnech 20. – 22. dubna 2009.


PR Press Česká asociace elektronických komunikací o. s., 14. 4. 2008


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.04.2008 • Konferenci ČAEK zahájí beseda o reformě předpisového rámce
07.04.2008 • Nabídka digitální kabelové televize UPC se rozšiřuje o dalších deset digitálních televizních programů [ 2 ]
01.04.2008 • UPC uvádza Digitálny Triple Play za iba 900 Sk a sprístupňuje službu aj v Košiciach a Trnave
01.04.2008 • Takmer 40 % domácností v SR má televízny signál cez kábel
27.03.2008 • Prístup k triple play od UPC má väčšina developerských projektov v Bratislave [ 1 ]
26.03.2008 • Internet UPC: bezlimitní vyšší rychlosti za stejnou cenu!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist