Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 08:16:18   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Pomozte dětem 2009 v České televizi – Velikonoční pondělí 13. dubna

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 08.04.2009



11. ročník sbírky Pomozte dětem, kterou společně organizuje Česká televize a Nadace rozvoje občanské společnosti, vyvrcholí na Velikonoční pondělí 13. dubna. Celodenní program završí zábavná show Pípni pro Kuře na ČT1 ve 20:00 hodin.


České televize bude na programech ČT1 a ČT2 již od rána vysílat pětiminutová živá Studia Pomozte dětem, první uvede moderátorka Alena Zárybnická na ČT2 v 09:10 hodin. V celkem jedenácti Studiích představí spojence, kteří uspořádali sbírkové, nebo benefiční akce ve prospěch sbírky Pomozte dětem. Chybět nebudou ani podrobné informace o sbírce samotné a o tom, jak přispívat na její konto.

Televizní studio Brno ČT připravilo velikonoční speciál vědomostní soutěže Věříš si? s Kuřetem, který začne na ČT1 v 09:45 hodin. Na své si přijdou všichni příznivci klasických soutěžních disciplín. Navíc se diváci mohou těšit i na Honzu Adámka alias Honzu Vrabce – hlavního hrdinu Záhad Toma Wizarda – a Ondru Havlíka – známého z pořadu Za školu.

Televizní studio Ostrava ČT uvede pořadu Pípej v rytmu bejbypanku na ČT1 od 18:05 hodin, který se bude odehrávat v cirkusovém stanu kabaretu Kašpárek v rohlíku, postaveném na nádvoří Slezskoostravského hradu. Kromě veselých písniček, scének a bláznivin diváci uvidí také řadu zajímavých hostů – např. Blanku Šrůmovou, Milana Caise, Márdiho, Karolínu Dytrtovou nebo Jaroslava Svobodu. Pořadem budou již tradičně provázet Roman Pastorek a Aleš Juchelka.

Celodenní kuřecí maraton vyvrcholí na ČT1 ve 20:00 hodin ve velkém zábavném pořadu Pípni pro Kuře. Žluté kuře s červenobílým záchranným kruhem, symbol sbírky Pomozte dětem, přijdou letos podpořit nejen jeho dlouholetí přátelé, skupiny Chinaski a Support Lesbiens, ale také řada nových. Diváci se mohou těšit např. na Daru Rolins, Lenku Filipovou, Spirituál Kvintet, Visací zámek, Wabiho Daňka, Gipsy.cz a další. Stejně jako vloni i letos podpoří projekt svojí účastí nejnovější královna tanečního parketu Dana Batulková se svým partnerem Janem Onderem, ale také mladá taneční formace Dance2XS. Pomyslnou třešničkou na dortu pak bude účast známých tváří z České televize – Alexandra Hemaly, Saskie Burešové, Ester Janečkové, Oty Černého a dalších.

V průběhu večera představí moderátoři Marcela Augustová, Tomáš Hanák a Vojta Kotek také největší dárce, dlouhodobé partnery projektu Pomozte dětem a vybrané organizátory sbírkových a benefičních akcí, kteří by mohli inspirovat další.

Název pořadu Pípni pro Kuře nebyl zvolen náhodně. Odkazuje nejen ke zvuku krátké textové zprávy, resp. dárcovské SMS, ale všichni vystupující budou na jevišti svým způsobem „pípat pro Kuře“, a to bez nároku na honorář.

Od vzniku sbírkového projektu v roce 1998 bylo shromážděno a rozděleno více než 116 milionů korun. Nadace rozvoje občanské společnosti prostřednictvím veřejného výběrového řízení podpořila ze sbírky 910 projektů nestátních neziskových organizací zaměřených na přímou pomoc určenou více než 143 tis. ohrožených a znevýhodněných dětí.

Více informací o projektu Pomozte dětem: www.pomoztedetem.cz

Nejjednodušším způsobem, jak mohou lidé pomoci dětem, je zaslat dárcovskou SMS ve tvaru „DMS KURE“ na číslo 87 777. Cena zprávy je 30 Kč. Pomozte dětem obdrží 27 Kč. Nově je možné přispívat pravidelně po dobu jednoho roku. Stačí zaslat SMS ve tvaru „DMS ROK KURE“ na číslo 87 777. Každý měsíc se bude automaticky odečítat částka 30 Kč. Službu provozuje Fórum dárců. Technicky zajišťuje ATS Praha. Více informací najdete na adrese: www.darcovskasms.cz

Ještě před Velikonocemi proběhne ve středu 8. dubna od 14.00 hodin chat ČT s Lenkou Filipovou. Zpěvačce a kytaristce, která účinkuje ve velkém zábavném pořadu Pípni pro Kuře, mohou své dotazy diváci a návštěvníci webu ČT pokládat na www.ceskatelevize.cz/chat/


Generální partner Pomozte dětem: Schneider Electric

Bankovní partner Pomozte dětem: Raiffeisenbank

Mediální partnerství pořadům poskytli: Rádio Impuls, Railreklam, POS Media, H – Media a Ju - Turn Media

Poděkování patří: Magistrátu hl. města Prahy, Dopravnímu podniku hl. města Prahy, Dopravnímu podniku Ostrava, společnosti Snip & Co., Dopravnímu podniku města Pardubice, společnostem JCDecaux a Rencar, společnosti BusPromotion, Dopravnímu podniku města Hradce Králové, Dopravnímu podniku města Olomouce a Fóru Dárců


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
09.04.2009 • Velikonoce na obrazovce České televize
08.04.2009 • Nepodceňuj blondýnky: Boží bojovník proti armádě blondýn
08.04.2009 • SEDEM: Najočakávanejšia diskusná relácia už dnes na TV JOJ
08.04.2009 • Rozdělení konta Adventních koncertů 2008 na obrazovce ČT – 12. 4.
08.04.2009 • Snídaně s Novou vyjíždí za diváky do regionů
08.04.2009 • Ano, Šéfe! Pohlreich viděl kuchyň a málem utekl!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist