TV Paprika od ledna v nabídce UPC pro české a slovenské diváky
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 22.12.2004


Milovníci pořadů o vaření se mohou těšit na vysílání gastronomické televize Paprika, která bude od 17.ledna 2005 šířena v kabelových rozvodech UPC v ČR a SR a v platformě UPC Direct.

TV Paprika už dnes vysílá svůj program pro 800 000 domácností v Maďarsku, kde je od 2. listopadu jedinou programovou službou tohoto druhu. Zachytíme ji také - zatím pouze v maďarské mutaci- na satelitu Astra 1G (pozice 19,2 st. vých.), v placené službě UPC Direct, tr. 79, frq. 11,992 H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 351/360, signál je zakódován v systému CryptoWorks. Abonenti UPC ji mají v základní nabídce.

„Vysílání na Slovensku a v Čechách bude vycházet ze specifických potřeb těchto zemí, programy obohatíme o významná místní témata“, uvedla pro TASR Emília Slezáková z TV Paprika.

Televize začne přes UPC vysílat pro 400 000 českých a slovenských domácností totožný program, jako v Maďarsku, ale s českým dabingem. Vysílat se bude zatím 14 hodin denně. Poloviční podíl programů bude z vlastní produkce televize, pro kterou pracují tři kuchaři, 50 procent budou zakoupené programy. Konkurzy na moderátory proběhnou v ČR a SR v lednu či únoru.

Spuštění vysílání TV Paprika předcházeli podrobné výzkumy veřejného mínění. Podle Slezákové se v Maďarsku i v okolních státech, kde se už na mnohých místech pozapomněly místní kulinářské tradice, ukázala velká potřeba oživit tradiční hodnoty domácí kuchyně střední a východní Evropy. Proto je cílem TV Paprika popularizovat tradiční národní kuchyně, představit kulturu piva a vína, a též popularizovat a posílit gastroturistiku.

TV Paprika bude diváky u obrazovek zvát nejen do kuchyně, ale i do hotelových restaurací, do vináren, pivnic či „krčem“ v Praze, Bratislavě anebo v Budapešti, kde se určitě dobře nají. Přitom mohou očekávat úplné informace na přípravu každodenního obědu, lahůdky pro hosty, kojenecká a dětská jídla, oblíbená jídla z babiččiny kuchyně, ale i návod jak vařit ve školním internátu či recept na malé dietní jídlo během odtučňovací kúry.

Strategickým ředitelem televize je Marcell Lissák, TV Paprika sídlí v Maďarsku na adrese: H-1035 Budapest, Raktár utca 25. Telefon v Maďarsku: 453 34 60, fax: 453 34 61. Kontakt na redakci e-mailem je: tv@tvpaprika.hu. Televize má také své internetové stránky www.tvpaprika.hu, zatím v maďarštině, při spuštění dabovaného vysílání budou i v české a slovenské mutaci.


S využitím zdroje: TASR, 22.12.2004

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1213/tv-paprika-od-ledna-v-nabidce-upc-pro-ceske-a-slovenske-divaky/