Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 21.05.2024 - 00:05:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Romantica vstupuje do 7. roku svého vysílání a rozšiřuje programovou strukturu

  Autor: M.Kocourek, Zone Vision/Redakce , e-mail: mkocourek@zonevision.cz Přidané: 09.01.2005


Zone Vision, mezinárodní mediální společnost vlastnící a zastupující televizní stanice ve více než 125 zemích světa, oslaví tento rok již sedmé narozeniny své televizní stanice zaměřené především na ženy - Romantica. Již v závěru minulého roku se rozhodla přistoupit k nové programové strategii a zařadila do svého programového vysílání premiéry televizních filmů, nové seriály pro mladé, koncerty a krátké cestopisné dokumenty.

Romantica je v současné době zastoupena ve 26 státech Evropy a možnost ji sledovat v kabelové síti nebo přes satelit má okolo 6 milionů diváků, přičemž za posledních šest měsíců přibyl celý jeden milion abonentů. Vzhledem k tomu, že televizní stanice plánuje další expanzi, tato čísla se budou i nadále měnit.

Stanice Romantica vysílá 24 hodin denně, 7 dní v týdnu a její pořady jsou plně dabované nebo otitulkované, aby jim porozuměla její široká divácká základna zemí střední a východní Evropy a z Blízkého Východu. Od svého prvního uvedení v Polsku v roce 1998 zaznamenala ohromující úspěch, stala se mezinárodním fenoménem a získala si širokou základnu svých věrných diváků po celé Evropě. Jako součást své nové programové strategie plánuje Romantica uvedení mnoha zajímavých televizních premiér ze světa hudby, filmů a cestování.

V její nabídce nalezneme některá z nejlepších romantických dramat pocházející z celého světa včetně USA, Mexika, Itálie, Argentiny, Kanady a Venezuely; hudbu a zábavná vystoupení velkých hvězd; cestopisné filmy z exotických zemí a revoluční interaktivní seriály, jako je např. Rebeca. Komedie - počínaje dílkem Špatné chování dívek přes prostořeký seriál Rvačka koček, oceněný snímek Edgemont a konče úchvatnou sérií jednodílných dramat O čem se nemluví - jsou ztělesněním současného trendu programové tvorby, která je svěží a zároveň velmi ženská. Velmi sledovaný je i zábavný seriál s příměsí lehké erotiky Rvačky koček, úplnou letošní novinkou je seriál Perla.

Neodolatelná směs pořadů na stanici Romantica je šitá na míru přesně pro její diváky. Programové bloky jako Premiéra, První pusa, Klasika, Speciál a Muzika přinášejí nové seriály, dramatické pořady pro dospívající mládež, oblíbené snímky, tématické akce a hudební koncerty.

V České republice jsou veškeré vysílané programy dabovány do českého jazyka a nejen z tohoto důvodu si tato stanice získala velkou oblibu mezi českými televizními diváky. Tuto oblibu stanice Romantica potvrdil i loni provedený pilotní průzkum v Praze (duben – červen 2004) zaměřený na potenciální elektronické měření sledovanosti TV a rádií prostřednictvím hodinek s nahrávacím zařízením. Měření, které provedla Agentura GfK Praha, bylo založeno na porovnávání audio vzorků z hodinek s tím, co stanice a rádia skutečně vysílala. Vyloučeny tak byly chyby z možného zapomenutí programu při deníčkovém průzkumu.

Výsledky výzkumu potvrdily předpoklady zástupců společnosti Zone Vision - Romantica obsadila mezi 20 měřenými zahraničními kabelovými a satelitními televizními stanicemi čtvrté místo, co do průměrné doby sledování jednotlivými diváky denně. Navíc mezi zahraničními televizními stanicemi pro ženy drží Romantica největší podíl sledovanosti na trhu.

Výsledky průzkumu taktéž ukazují, že pro diváky stanice Romantica je typické především výrazné zastoupení dívek a mladých žen ve věku od 12 do 29 let – vyšší než by odpovídalo jejich podílu mezi diváky kabelové a satelitní televize celkem; úspěšné zakončení středoškolského studia v Praze; používání internetu denně nebo téměř denně.

Ve skupině mladých diváků vykazuje Romantica větší podíl na sledovanosti neterestrických televizí než nejpopulárnější mezinárodní hudební a dokumentární televizní stanice. Mladí diváci ve věku od 12 do 29 let stráví nejvíce času ze všech měřených kabelových a satelitních televizních stanic sledováním televizní stanice Romantica – plných 46 minut denně.

Romatica TV vysílá na satelitu v ruském paketu NTV plus na satelitu Eutelsat W4 (36,0 st. vých., tr. 12,380 LZ, SR 27500, FEC 3/4, kód Viaccess 2.5), v paketu inmedia na Siriu 2 (4,8 st. vých., tr. 12,111 H, SR 27500, FEC 5/6, kód CryptoWorks), v rumunském paketu DigiTV na Intelsatu 10-02 (1,0 st. záp., tr. 12,723 H, SR 27500, FEC 3/4, kód Nagravision 2) a v izraelském paketu Yes na Amosu 2 (4,0 st. záp., tr. 10,890 H, SR 27500, FEC 3/4, kód Videoguard).

V České republice je Romantica šířena v kabelových sítí (nejvíce abonentů kanálu Romantica má Karneval), které přebírají signál z distribučního transponderu č.21 v paketu inmedia na Siriu 2 (12,111 H, 27500, 5/6, V-PID 311), kde pod audio identifikátory A-PID 312 je vysílána španělská, 313 turecká, 315 ruská a 314 pak česká jazyková verze. Signál je zakódován v systému CryptoWorks (v odlišném kódu jak Czech Link, Slovaklink či UPC Direct anebo DigiTürk) a přístupové karty nejsou dostupné pro individuální příjem.

Jak určitě víte, byla Romantica TV před časem vyřazena z nabídky satelitní platformy UPC Direct na Astře 1G. Tehdy se tento krok zdůvodňoval technickými opatřeními providera v souvislosti s odchodem na satelit Sirius 2. Jeho opětovné zařazení dnes není na pořadu dne, spíše se dočkáme dalšího programu nabídky Zone Vision – kanálu Europe, Europe. Ale to už je téma na jiný článek. Program stanice Romantica na celý měsíc můžete získat v sekci TV download.


Připraveno ve spolupráci s Martinem Kocourkem ze společnosti Zone Vision Czech


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
11.01.2005 • Zimní univerziáda 2005 na Galaxii sport
10.01.2005 • Óčko: Koncert pro Asii [ 2 ]
06.01.2005 • NBA na Galaxii sport - přehled TV přenosů
05.01.2005 • Mafra má zájem o televizi, jedná s hudební stanicí Óčko [ 2 ]
04.01.2005 • FOTBAL na Galaxii sport - přehled TV přenosů na leden 2005
03.01.2005 • MTV hledá VJs (moderátory) v ČR!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist