Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 08:32:19   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Chorvátsky Vodatel a SES Astra predstavujú služby širokopásmového internetu a video On-Demand

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 10.01.2005


SES ASTRA, dcéra nadnárodnej spoločnosti SES GLOBAL a chorvátska spoločnosť Vodatel d.o.o. so sídlom v Záhrebe s potešením oznamujú uzavretie dohody o poskytovaní satelitných internetových služieb prostredníctvom družice ASTRA 23.5° East ako aj nových interaktívnych služieb z oblasti zábavy pre chorvátske domácnosti pod obchodným názvom eTV.

eTV bude ponúkať množstvo multimediálnych služieb ako komprimované Video On-Demand (film na objednávku) s výberom až do stovky filmov každý mesiac. Užívatelia budú mať tiež prístup k viac než 100 medzinárodným a lokálnym TV kanálom. Služby sú prístupné cez eTV Media Center box pripojený na jednej strane k televíznemu prijímaču a na druhej strane k parabole smerovanej na družicu ASTRA 23.5° East.

Naviac Vodatel predstaví službu Sat ADSL určenú len pre občanov Chorvátska, ktorá bude ponúkať širokopásmový prístup k internetu cez satelit s rýchlosťami až do 1,024 Kbps.

Pán Sebastian Popovic, člen predstavenstva spoločnosti Vodatel povedal: “Náš eTV media center box umožňuje interaktívnu domácu zábavu s veľmi atraktívnymi službami ako sú Video-On Demand, TV & Radio, music Jukebox, email a mnohé iné. Vďaka našej dohode s vedúcim európskym satelitným operátorom SES ASTRA sme schopný ponúkať spoľahlivé a vysokokvalitné širokopásmové a multimediálne služby zamerané na Chorvátsky trh.”

K uzavretej dohode Philippe Glaesener, generálny manažér divízie Sales Broadband and IP of SES ASTRA vyhlásil: “Teší nás, že pomocou tejto dohody so spoločnosťou Vodatel prinesieme chorvátskym domácnostiam radosť a zábavu z nových širokopásmových a interaktívnych multimediálnych služieb prostredníctvom satelitného systému ASTRA. Táto dohoda len potvrdzuje predošlý záujem SES ASTRA o daný región.”

Yves Feltes, Press Relations SES ASTRA, 10.1.2005


O Vodatel:

Vodatel je jednou z vedúcich chorvátskych spoločností ponúkajúcich telekomunikačné služby založené na Internetovej technológii. Ich cieľom je ponúkať užívateľom jednoduché a prístupné dátové a hlasové komunikačné služby založené na Internetovej technológii a bezdrôtovom pripojení.

Naviac ako pridanú hodnotu ku klasickým internetovým službám Vodatel ponúka firmám telekomunikačné služby na mieru vo vysokej kvalite, využívajúc pri tom Internetovú infraštruktúru.

Vodatel bol založený v Záhrebe a profituje z dlhoročných skúseností svojich zakladateľov, ktorý sú v danom obore aktívny od komerčných prvopočiatkov na Internetovom poli v Chorvátsku a Slovinsku.


O SES Astra:

ASTRA Satellite System je vedúci Direct-to-Home (DTH) satelitný systém v Európe, poskytujúci služby viac než 94 miliónom satelitných a káblových domácností. Družicová flotila ASTRA v súčasnosti pozostáva z 12 satelitov prenášajúcich až 1400 analógových a digitálnych televíznych a rádiových kanálov ako aj multimediálnych a internetových služieb. Dve najdôležitejšie a najznámejšie orbitálne pozície určené pre domácnosti (DTH služby) sú 19.2° East a 28.2° East. Profesionálne služby pre iné spoločnosti ako Direct-to-cable (DTC), Satellite Newsgathering (SNG) a Occasional Use sú ponúkané z pozície 23.5° East.

SES ASTRA je jednou zo spoločností nadnárodného konglomerátu SES GLOBAL. SES GLOBAL je úplným vlastníkom dvoch vedúcich satelitných operátorov SES ASTRA v Európe a SES AMERICOM v USA. Zároveň je strategickým akcionárom v AsiaSat v Ázii, Star One a Nahuelsat v Latinskej Amerike a NSAB v Európe.

Prostredníctvom pridruženej spoločnosti WORLDSAT ponúka jedinečné spojenie pre hlavné regionálne satelitné flotily a ostatných partnerov SES GLOBAL.

Ako Americom Government Services ponúka sieťové riešenia a poskytuje frekvenčné pásma aj pre vládu USA a jej zmluvných partnerov.

SES GLOBAL dokáže ponúkať vynikajúce satelitné komunikačné riešenia prostredníctvom svojich družicových flotíl so 40 satelitmi naprieč celou zemeguľou.

Na dôvažok SES GLOBAL je akcionárom aj v ORBCOMM, poskytovateľovi bezdrôtových dátových komunikačných služieb prostredníctvom low-earth orbit (LEO) satelitnej siete a tiež v sat–technologickej spoločnosti ND Satcom. SES GLOBAL je tiež zakladajúcim akcionárom v SATLYNX, v Luxemburgu založeného spoločného podniku so spoločnosťami Gilat a Alcatel Space, s ktorými vytvoril bezkonkurenčné portfólio spoľahlivých a nákladovo efektívnych 2-smerných satelitných širokopásmových služieb pre veľké podniky/korporácie, malé/domáce firmy (SOHO) užívatelia a lokálne komunity naprieč celou Európou.

Podrobnejšie info o SES GLOBAL nájdete na: www.ses-global.com


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
07.01.2005 • Přímý přenos udělování Oscarů opět na HBO! [ 4 ]
29.12.2004 • Sirius Satellite překročil hranici milionu předplatitelů
22.12.2004 • Ariane vynesla do vesmíru francouzský vojenský satelit
09.12.2004 • ProSiebenSat.1 ve Švýcarsku [ 3 ]
08.12.2004 • Bude satelitní vysílání německých stanic zakódováno? [ 10 ]
07.12.2004 • V rýnsko-mohanské oblasti je pozemní příjem už jen digitální

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist