Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:36:23   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Kde peníze ze sbírky Pomozte dětem pomohou v roce 2011

  Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 14.01.2011




Dokumentární cyklus České televize Kde peníze pomáhají seznámí veřejnost od 16. ledna do 8. května 2011 s využitím prostředků ze sbírky Pomozte dětem.


Jednička odvysílá sedmnáct dokumentů mapujících projekty podpořené ze sbírky Pomozte dětem v roce 2010. Ve dvanáctém ročníku tohoto společného projektu České televize a Nadace rozvoje občanské společnosti byla rozdělena mezi 104 projekty z celé republiky rekordní částka 19 040 481 Kč. Podpořeno tak mohlo být o 17 projektů více než v předešlém roce.

Cyklus krátkých dokumentů Kde peníze pomáhají se na obrazovce ČT objevuje již od roku 2002. Vzniká ve spolupráci s Nadací rozvoje občanské společnosti. Prostřednictvím vybraných příběhů informuje o tom, komu a jak peníze ze sbírky pomohly. Diváci se seznámí nejen s dětmi žijícími mimo vlastní rodinu, ale i s dětmi s tělesným a duševním nebo smyslovým postižením, s vývojovými a výchovnými problémy, s organizacemi pomáhajícími dětem týraným, zneužívaným a zanedbávaným nebo ohroženým různými formami závislosti. Dokumenty představí i ty, kteří se o děti starají a snaží se o zlepšení jejich života. Cyklus uvede Jednička v pravidelném čase vždy v neděli v 18.25 po pořadu To nejlepší z Pošty pro tebe.

Další díly představí např. práci občanského sdružení ISIS – sdružení pro pomoc náhradním rodinám, podporujícího rodiny s dětmi v náhradní rodinné péči v Olomouckém kraji, sdružení Kulturní a umělecká společnost ze Šumperka, soustřeďující se na pořádání kulturních akcí zaměřených na multikulturní oblasti umění a začleňovací aktivity pro znevýhodněné děti i dospělé, teplickou Arkadii, společnost pro komplexní péči o zdravotně postižené, která se snaží na území Ústeckého kraje o podporu důstojného, plnohodnotného života dětí a dospělých se zdravotním znevýhodněním či pražské o. s. META – sdružení pro příležitosti mladých migrantů podporující jejich osobní rozvoj, a to především v oblasti vzdělávání.

Pozornost bude věnována i projektům dalších organizací pomáhajících znevýhodněným dětem do 18 let jako např. Salesiánskému středisku mládeže v Praze – Kobylisích, Středisku rané péče SPRP Ostrava, obecně prospěšné společnosti Cheiron T z Tábora, Oblastní charitě Most a dalším. V rámci dokumentů seznámí Česká televize diváky také s příběhem čtyřletého chlapce trpícího spinální muskulární atrofií, jenž získal ze sbírky prostřednictvím sdružení Kolpingova rodina Smečno příspěvek na pořízení dětského odlehčeného vozíku.

Režiséry dokumentů Kde peníze pomáhají 2011 jsou Aleš Sobotka, Karel Čtveráček a Štěpán Kačírek, dramaturgyní cyklu Monika Nevolová, autorkou scénářů Martina Pálková, vedoucím výroby František Seidl. Více informací k projektu Pomozte dětem naleznete na www.pomoztedetem.cz


Ladislav Šticha, Tiskový mluvčí ČT


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.01.2011 • Televize Nova spouští web pro dívky Krásná.cz
14.01.2011 • Jak se staví sen: K výročí svatby obývák
14.01.2011 • Poslední šance dostat se do Česko Slovenské SuperStar! Tento víkend v Praze!
14.01.2011 • ČT24 odvysílá přímý přenos z pohřbu Jiřího Dienstbiera
13.01.2011 • Tak dlouho tě miluji, premiéra filmu plného emocí a neprolitých slz
13.01.2011 • Dobrý štart Markízy pokračuje

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist