Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 10:45:33   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 31.01.2012


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


Jubilejní, v pořadí už dvacátý on line chat se uskutečnil v úterý 31. 1. 2012 v 13 - 15 hod. Na vaše dotazy odpovídal Jaromír Glisník, člen představenstva TradeTec, a.s.. Ke dni 1. ledna 2012 došlo u satelitních platforem CS Link a Skylink k významným organizačním změnám, které reflektují skutečnost, že obě platformy mají společného vlastníka, lucemburskou společnost M77 Group S.A.. A právě ing. Jaromír Glisník je pověřený integrací obou platforem.

A o servisní noci z 31. 1. 2012 na 1. 2. 2012 připravují společnosti Towercom/TradeTec a Media Vision větší změny parametrů satelitního vysílání programů v nabídce platforem Skylink a CS Link, o které jsme již několikrát psali.


Děkujeme všem čtenářům satCentrum za rekordních sedm desítek dotazů a hlavně dnešnímu hostu - ing. Glisníkovi za jeho podrobné a fundované odpovědi!



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, 31. 1. 2012, 15:20 hod.


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás už počtvrté (opět po roce) v "horkém křesle" on line chatu na webu satCentrum a přejeme samé zajímavé dotazy. Které se budou poprvé týkat CS Linku i Skylinku současně. První větší událostí od podzimního "spojení" platforem bude zítřejší změna obsazení programů na některých na transponderech - doufáme správně, že během ní či hned po ní se můžeme také těšit na nové stanice v nabídce?
1)Děkuji za pozvání. Bude mi potěšením si popovídat se čtenáři SatCentra. Změn obsazení programů na některých transpondérech samozřejmě souvisí s našimi programovými plány pro budoucnost. Programové novinky však neoznamujeme v rozhovorech v médiích, ale zvláštními tiskovými zprávami. Pokud se týká nových stanic v nabídce, nemohu být prozatím konkrétní.

• ® Jupi - Dobrý den pán Glisník
Počul som o nových balíčkoch neuvažujete o zachovanie balíčkov od cslink(Sport,Film,Dokumety,Muzik-nový)a mohli by tam byt SD,HD programy
a kedy prejdú tv ako HBO2,Film+,AXN,AXNscifi,ANXcrime,Universal CH,minimax,na karty ice/Irdeto pre skylink lebo ked sa chystá emigrácia tak by tam nemali chýbat
za odpoved Dakujem
PS:Teším sa na preladovanie a na nové tv :)

2) Dobrý den Jupi. Složení balíčků u CS Linku a Skylinku neměníme. Chceme však zákazníkům CS Linku umožnit cenově výhodný a dobrovolný přechod na platformu Skylink.

• ® zenofex - Dobry den.
1.V predeslych chatech jste odpovidal na otazky kolem nizkeho datoveho toku nekterych stanic tim, ze nemuzete (je neekonomicke)zvysovat datovy tok vic nez Vam poskytuje distribucni zdroj. Chci se zeptat zda i prumerny bitrate kolem 5MB/s u HBO HD odpovida tomu na distribucnim kanale. Myslim si ze nikoliv, protoze je to opravdu malo a nekdy je to videt. Nemyslite, ze tato skutecnost odrazuje nektere narocne zakazniky k predplaceni premiovych kanalu a proto je predplatitelu malo (resp. mohlo by byt vic)?
2.Dival jsem se na aktivaci placenych programu na CS Link a porad tam vidim moznost zaplatit si navic za neplacene HD kanaly. Nebylo by vhodne tuto aktivaci uz nenabizet, kdyz hodlate, dle Vaseho drivejsiho vyjadreni, tyto stanice z nabidky CS Link vyradit? Znate uz reseni jak "odskodnit" zakazniky CS Linku, kteri za aktivaci neplacenych HD kanalu uz zaplatili? Nebo tem tyto kanaly nechate pristupne?
Dekuji za odpovedi.

3) Zdravím zenofexi. Pro kvalitu obrazu je rozhodující kvalita jeho zdroje. Pokud obsah užitečné informace ve zdrojovém signálu odpovídá 5 Mbps, kvalitu nezvýšíme, ani kdybychom programu poskytli 50 Mbps. O alokaci potřebné okamžité kapacity se stará algoritmus statistického multiplexingu. V každém okamžiku přiděluje jednotlivým programům na transpondéru právě tolik kapacity, kolik užitečné informace jejich obraz aktuálně obsahuje. Datový tok distribučního zdroje naprosto nijak nesouvisí s obsahem užitečné informace obsažené v tomto distribučním zdroji. Když je něco natočeno v SD a přepočítáno do HD, obsah užitečné informace se nijak nezvýší. Stejně tak se obsah užitečné informace nezvýší, budeme-li s vysokým datovým tokem přenášet program, který byl natočen nebo zpracován ve studiu s nízkým datovým tokem. Přenášet prázdnou informaci přes satelit žádný smysl nedává. Prozatím jsme nevyřadili žádné programy z žádné z našich platforem. Pokud k tomu přistoupíme, jistě se férově postavíme ke všem zákazníkům, kterých se to bude týkat. Zatím je předčasné spekulovat o tom, jak a kdy k tomu dojde.

• ® donpedro - Dobrý den,
jaký je výhled setrvání slovenských programů Markíza,JOJ,DOMA a JOJ plus na českých kartách Skylink , CSLINK . V ceníku jsou sice uvedeny pouze pro SR ale v praxi jedou i v ČR a jejich přítomnost je důvodem pořízení satelitní karty od Skylink a CSLINK pro velké procento zákazníků v České republice .
Děkuji za odpověď

4) Dobrý den, donpedro. Programy, které uvádíte, nejsou součástí nabídky našich platforem pro Českou republiku. Pouze vysílatel může rozhodnout o tom, na kterém teritoriu bude jeho program přístupný.

• ® kokin - Dobrý den. Přibude do Skylinku konečně nějaký scifi kanál?
5) Dobrý den, kokine. Aktuálně o zařazení scifi kanálu do nabídky Skylinku neuvažujeme.

• ® Michelangelo Geminy - Dobry den,
som uzivatel karty CSlink a zaujimalo by ma, ci planujete pridanie programov ako AXN(3 verzie), Film+, Universal do ponuky Skylink a nasledne, ci uvazujete o zavedeni tematickych balickov Hudba/Sport/Film, pripadne obdobu mojich 6 ako je to u CSlink...predsa len ponuka Skylink je vacsia(vratane HD) a ak bude pristupna migracia z CSlink na Skylink, programy z CSlinku by sa hodili :)Dakujem.

6) Dobrý den Michelangelo. Zvažujeme, zda a které z uvedených programů do nabídky Skylinku zařadíme. Záleží samozřejmě na podmínkách. Pokud bychom zařadili do nabídky Skylinku všechny programy, které má CS Link navíc, museli bychom významně zvýšit ceny balíčků, což nepovažujeme za rozumné. Nové balíčky u Skylinku připravujeme, ale pravděpodobně nebudou podobné těm, které uvádíte.

• ® kuko - Skylinku veľmi fandím a držím palce, pozitívnym je u nás najširšia ponuka HD staníc, preto sa chcem v tejto súvislosti spýtať, či nie je možné vytvoriť balíček zo všetkých HD staníc (mohol by sa napr. volať FULL HD) myslím tým teda balík HD plus spolu s HBO HD za zvýhodnenú cenu (podobne ako je to pri MULTI HD). Cenu 10,90 € len za HBO HD považujem za prehnanú (HBO Comedy nepotrebujem). Ďalej sa veľmi teším TV programu, ktorý Skylink posiela, len jedna vec mi vadí - prečo program stanice NG HD je anglicky? Vysielanie tejto stanice je celé lokalizované do češtiny, podobne ako NG Wild HD, kde však tlačený TV program je slovensky (resp. česky)
Ďakujem, prajem všetko dobré.

7) Díky za podporu, kuko. S HBO HD to není tak jednoduché. Je to prémiový kanál a tomu odpovídá jeho cena. Máme-li vysoké náklady, nemůžeme prodávat lacino. Program NG HD má být v magazínu samozřejmě česky/slovensky. Požádám o opravu. Díky za upozornění.

• ® kuko - Ešte sa chcem spýtať, či neuvažujete nad zaraďovaním celoplošných TV v HD rozlíšení - napr. JOJ HD, STV HD, Prima HD, Barrandov HD... Bol by som i za to a myslím že nie som sám, keby tieto stanice boli v platenej ponuke (teda okrem verejnoprávnych ČT a STV) a kto platiť nechce, nech ich pozerá v SD rozlíšení.
A ďakujem za zaradenie programu Viasat HD.

8) To víte, že uvažujeme. Ještě najít vydatný zdroj financování. Máte pravdu, že řešením by mohlo být zpoplatnění těchto HD programů. To však naráží na dosud relativně malý počet HD přijímačů na trhu. Vezměte, prosím, v úvahu, že distribuce jediného HD programu nás stojí na nákladech cca milión českých korun měsíčně. Zkuste si spočítat, kolik předplatitelů by takovýto balíček musel mít, aby se nám distribuční náklady zaplatily. A mimochodem, šířit jako „HD“ program, který není v HD standardu vyráběn a odbavován, je medvědí službou HDTV. Myslím si, že pokud není opravdu viditelný rozdíl mezi HD a SD verzí programu, může takovýto program zájemce o HDTV spíše odradit.

• ® romannitra - Dobrý deň, ohladne prelaďovania nám je všetko známe, ale určite nebudem jediný, kto sa bude pýtať, kedy už konečne bude vysielať v Skylinku aj Joj HD.To, čo predvádza Markíza Hd, je niečo neskutočné, je to paródia na HD vysielanie a program, ktorý vysiela oveľa viac hd programov, tak v Skylinku nie je.A ešte kedy si budem môcť predplatiť stanice na karte Skylink, ktoré sú teraz len v ponuke Cs linku?/Axn a iné/
Ďakujem za odpovede.Roman z Nitry.

9) Dobrý den, Roman. Změny v programové nabídce připravujeme, prozatím však nemohu být konkrétní. Odkazuji rovněž na odpověď 6).

• ® Exclusivec - Jak to bude s mým kreditním zůstatkem u CSlinku po MIGRACI ke Skylinku?
10) Podmínky migrace zveřejníme v příštích dnech. Prozatím prozradím pouze to, že se bude jednat o dobrovolnou a cenově výhodnou migraci zákazníků CS Linku na platformu Skylink prostřednictvím karet Skylink Výměna.

• ® lubos - Dobrý den.Mám dotaz, vlastnim kartu Gital cryptoworcs teda ČS.link.Nechci při výměně karty až se budou měnit zustat u ČS.linku ,ale migrovat ke Skylinku z důvodu HD progrmů.Jaké budou podmínky ??Možnost výběru mi umožní operátor?Nebo si budu moci sám vybrat jakou chci poslat kartu? Děkuji za odpověd a at se daří.Křestan.
11) Dobrý den, Luboši, odkazuji na odpověď 10)

• ® dechovkar - Dobrý den pane Glisníku. Vloni na jaře na tomto chatu jsem Vám položil dotaz,kdy Skylink zařadí do placené nabídky žádaný kanál Eurosport 2 HD.Tehdy jste odpověděl,že o tom uvažujete a že do konce roku 2011 by se mohl v nabídce objevit.Už máme rok 2012,ale Eurosport 2 HD stále v nabídce chybí!! Proto Vám znovu pokládám stejný dotaz:Kdy bude do placené nabídky Skylinku zařazen kanál Eurosport 2 HD? Děkuji Vám za odpověď a přeji hezký den.
12) Zdravím, dekovkár. O zařazení programu Eurosport 2HD již velmi dlouho jednáme. Nedokážu však odpovědět zda a kdy jej zařadíme. Záleží na tom, zda se nám podaří vyjednat dobré podmínky. Nemáme totiž v úmyslu zvyšovat ceny. Kapacitu k dispozici budeme mít.

• ® Petr Silhavy - Dobrý den, jak to vypadá se zařazením statnice Eurosport 2 HD do nabídky?
13) Dobrý den, Petře. Odkazuji na odpověď 12)

• ® marecek007 - Dobry den! Chcem sa spytat kedy bude aj ceska televize vysielat z druzice astra 3B, slovenske programy uz su preladene a ci stv1 HD bude vysielat HD aj cez satelit ked tam stale mam naladeny tento program ale je tam tma! Je to hanba ze stv nema este HD kanal tak ako Ceska Televize!!! A Sky link ma v poslednej dobe odkedy zmenil majitela velmi sklamal, vobec nie je taky akcny ako predtym uplne zamrzol a ide to dole vodu prepacte za kritiku, ale je to proste tak spi a spi a nemoze rozhodovat o vsetkom rozhoduju Holandania a tak to aj vyzera nic sa nerobi a ani Prima HD nie je uz nahodou jej exlusivita iba pre CS link uz vyprsana? Dakujem za odopvede! Marek HUSAR.
14) Dobrý den marecek007. Česká televize má vlastní smlouvu na distribuci svých programů. To, zda a kdy přejde na Astru 3B je tedy záležitost mimo naši kontrolu. Nemám informaci, že by se připravovalo vysílání STV1 HD na satelitu. Pokud se týká vašeho názoru na „zamrznutí“ Skylinku, rozhodně s vámi nemohu souhlasit. Od změny vlastníka jsme stále v jednom kole. Jenže naše práce není na první pohled vidět a její výsledky se budou dostavovat postupně. Věřte mi, že integrace platforem není jednoduchý úkol. Zítra nás čeká velmi podstatná změna v satelitní distribuci. Historicky vůbec nejvýznamnější. Tak přece spící platforma nevypadá

• ® dakri - Dobrý den,
měl bych na Vás dva dotazy:
1. Proč CS Link nehodlá přidávat případné nové NEPLACENÉ programy ještě v systému Cryptoworks?! Proč bych si měl kvůli tomu kupovat nový přijímač s Irdetem plus novou kartu CS LINK IRDETO. Sami říkáte, že drtivá většina lidí má CW, tak pochybuji, že kvůli pár novým neplaceným programům si zakoupí přijímač s Irdetem. A určitě ne všichni budou chtít migrovat na Skylink, když jim vyhovují cenové balíčky u CS Linku.
2. Proč CS Link nebude nabízet akci CS LINK Výměna staré karty za novou ICE kartu? Nechce se mi přecházet na Skylink ICE kvůli tomu, že CS Link má lepší placenou nabídku a to balíček Mých6 a libovolnou délku předplatného. To Skylink nemá! A navíc nemá programy, které jsou na CS Linku.
Díky za odpovědi.
S pozdravem David Křížka

15) Dobrý den, Davide. Jakkoli rozšiřovat nabídku na kartách CryptoWorks nedává žádný smysl. CryptoWorksu letos končí podpora a karty bude nutno postupně vyměnit. Nikoho ale ke koupi nové karty nenutíme a už vůbec ne ke koupi nového přijímače. Na původní kartě má programy, které tam byly v době, kdy kartu kupoval. Migraci na Skylink nabídneme, ale nikoho nenutíme – viz odpověď 10). Vyhovuje-li Vám nabídka CS Linku, migrovat nemusíte.

• ® trustno1 - Vážený pane Glisníku, v souvislosti s přeladěním bych měl dotaz, zda je možné u platformy CS link nebo Skylink vyměnit přístupovou kartu z důvodů např. poškození nebo ztráty? Vlastním cca. 5 let starou kartu "digitallink", která je poškozená a nefunguje. Kolik by taková výměna stála? Děkuji.
16) Zdravím trustno1. Starou poškozenou kartu, bohužel, vyměnit nedokážeme. Je to jako se starým poškrábaným nehrajícím CDčkem. V obchodě vám ho nevymění a ani si ho nikdo od vás nekoupí.

• ® smscz - Dobrý den pane vicegenerální. Zajímá mě, jestli se uvažuje o přístupu klientů Skylink k programům Film+, Universal a AXN(3x), které jsou nyní v nabídce CSlink. Pokud ano, v jakém budou balíčku. Děkuji.
17) Dobrý den smscz. Odkazuji na odpověď 6).

• ® Habr - Dobrý den.
Je to konečný stav na DVB S2 transpoderech po 1.2. 5 x HD + 4 SD mpe4?(připadá mi to že jak v Praze i Bratislavě si ponecháváte jednu volnou HD pozici pro budoucí rozšíření)
Bude možné při migraci s Cslinku na Skylink převáděd i kredit nevyčerpaný? (sestra má 2 karty Cslink a značný kredit u svého učtu )
Bude v dohledné době přidán Eurosport 2 HD nebo MGM HD ?
Dále Vám chci poděkovat za HD nabídku ,která nemá v ČR konkurenci,mnoho zdaru v další práci při rošiřování HD nabídky.
Děkuji za odpovědi A.K.

18) Dobrý den, Habre. Jistě nemůžeme hovořit o konečném stavu. Kapacitu DVB-S2 hodláme využít efektivněji. Dále odkazuji na odpovědi 10) a 12). A děkuji za podporu a důvěru!

• ® jibra - Dobrý den.
Prosím o sdělení, zda uvažujete o rozšíření nabídky o programy Discovery world, Discovery science a Zone reality. Děkuji za odpověď.
J. Brabenec

19) Dobrý den, pane Brabenče. O zařazení nových programů z rodiny Discovery jednáme. O jejich případném zařazení rozhodnou výhodné podmínky, pokud se nám podaří je vyjednat.

• ® Zip - Dobrý den,
1. od kolika hodin ráno 1.2.2012 budou všechny TP již definitivně přenastaveny na nové parametry. Ptám se proto, že pokud někomu naladím přijímač v 8 hod ráno, abych operaci nemusel opakovat odpoledne. :) Prvního bude veselo.
2. Pokud výrobce přijímače s certifikací Skylinku vydá nový FW, nepozbývá certifikát platnost, dokud u vás neproběhnou opětovné testy? Změny ve FW čtečky logicky musí znovu certifikovat Irdeto, resp. tento SW dodává přímo Irdeto a provádí jen kontrolu implementace?
3. budou se CW karty používat i po 31.12.2012 alespoň pro neplacenou nabídku?
4. od kdy se plánuje "stopka" placeným programům na CW kartách?
Děkuji, ať se daří

20) Dobrý den, Zipe. Dle plánu by všechno mělo být hotovo zítra před 6. hodinou ranní. Jen doufám, že se nic nepokazí a nedojde ke zpoždění. Veselo bez pochyby bude. Je jasné, že přístroj, o kterém prohlásíme, že je Skylink READY = vhodný pro Skylink, nemusí být vhodný v budoucnosti. Naše služby se stále vyvíjejí. Samotná oprava FW však nutně nemusí znamenat nutnost nových testů. Záleží, k jaké změně došlo. Může se stát, že se u certifikovaného přijímače časem projeví chyba, která se v době testování neprojevila. Oprava této chyby ve FW pochopitelně neznamená nutnost nové certifikace. Předpokládám, že i po 31. 12. 2012 zůstane část karet CryptoWorks v provozu. Datum uzavření placená nabídky na těchto kartách stanoveno nemáme. Pravděpodobně budeme placené programy stahovat v několika krocích postupně (HD, prémiové, ostatní).

• ® Czechlink - Dobrý den pane Glisník, Budete do budoucna přidávat do vaší nabýdky i něaký ten 3D Kanál můžete třeba začít s Discovery 3D to už existuje a budete rozširovat i něaké to HD děkuji váš Czechlink
21) Dobrý den. Se 3D je to těžké. Jen satelitní distribuce takovéhoto programu by stála přes milión Kč měsíčně. Nedokážu si představit, jak se něco takového dá dneska ufinancovat. Budeme si muset počkat na příznivější dobu. S rozšiřováním HD nabídky počítáme.

• ® vlastikh - 1.Odkdy plánujete nové placené balíčky programů? 2.Neplánujete sloučení ceníků předplatného Skylink - CSlink? Mám kartu Skylink výměna, ale abych mohl mít všechny sportovní programy včetně Sport2 musel bych platit balíček Kombi 360 Kč, u CSlink stačí balíček Sport 180 Kč. 3.Neplánujete i u Skylinku obdobu balíčku Mých6 ? 4.Šlo by, abych v budoucnu z jedné karty mohl mít předplaceny dětské programy Jimjam (Skylink) a Minimax (CSlink) najednou? 5.Neuvažujete o možnosti předplatit si jednotlivé programy na 1 den = 24 hodin pomocí SMS ? Já bych třeba uvítal si předplácet něco jednotlivě vícekrát do měsíce po menších částkách než celý balíček za cenu přes 300 Kč.
22) Nové balíčky připravujeme a až budeme hotovi, novinky zveřejníme. Sloučení ceníků předplatného neplánujeme. Obdobu balíčku Mých6 zvažujeme. Dále odkazuji na odpověď 6). Krátkodobé předplatné na pár hodin nebo dnů nepřipravujeme.

• ® dakri - Zdravím, ještě bych měl jeden dotaz. Neuvažujete aspoň o výměně karet CS Link Cryptoworks za CS Link Irdeto(když nechcete u CS Linku zavádět ICE)? Myslím si, že se najdou tací, kteří mají CW a chtějí zůstat u CS Linku i nadále. Děkuji.
23) Zdravím, dakri. O výměně karet CS Link CryptoWorks za CS Link Irdeto neuvažujeme. Zákazníkům, kteří chtějí zůstat u CS Linku, v tom nebráníme. Odkazuji na odpověď 10).

• ® montana0303 - Dobrý deň,
pripravíte v rámci ponuky SKYLINK aj nejaké menšie tematické balíčky platených programov s výhodnejšou cenou, prípadne i balíček s voľnou kombináciou programov podľa požiadaviek zákazníka?
Ivan

24) Dobrý den Ivan. Na nových balíčcích u Skylinku pracujeme. Prosím o trpělivost.

• ® kvasnak - Dobrý den vážený pane Glisník
Jsem jeden z vašich klientů, který si pravidelně předplácí balíček Multi a již provedl výměnu karty Skylink (CryptoWorks) na ICE (Irdeto/CryptoWorks). Jelikož nejsem určitě sám, kdo nepospíchá s koupí HD přijímače, neboť mi programy v SD kvalitě stačí, avšak přijímat mohu samozřejmě programy pouze v normě MPEG-2. Nebylo by tedy možné "udělat", pro nás nenáročné placený balíček jen MPEG-2, aby v něm nebyl např. Golf Channel, jež stejně nemůžeme sledovat (MPEG-4), výměnou třeba za zpřístupnění Sportu 2, který je u CS Linku v normě MPEG-2 ??? Tímto krokem byste potěšil asi nejen mě, ale i všechny předplatitele Multi a majitele těchto starších satelitních přijímačů. Díky za odpověď a jsem s pozdravem
Miroslav Vlasák

25) Dobrý den pane Vlasáku. Přechod na HD/MPEG-4 je v našem zájmu a domnívám se, že i v zájmu našich zákazníků. Nechceme však nikoho nutit, spíše se snažíme o pozitivní motivaci. Pokud bychom zařadili Sport 2 do balíčku MULTI, zvýšili bychom naše programové náklady, což bychom byli nuceni promítnout do jeho ceny. To však nechceme. Raději poskytujeme jen o něco málo dražší KOMBI s podstatně vyšší hodnotou. To je ta snaha o pozitivní motivaci. Zkrátka věříme tomu, že například hodnota KOMBI zákazníky, jako jste vy, o vhodnosti koupě nového HD přijímače přesvědčí. Ale připravujeme taky balíček pro nenáročné zákazníky. Ale ani v něm Sport 2 nenajdete. Za málo peněz málo muziky.

• ® BIDLO1 - Dobrý den. Zajímalo by mě zda-li je opravdu reálné že by neplacená nabídka v CW na CS Link kartách fungovala až do roku 2015. Dá se aspoň přibližně odhadnout definitivní konec? Děkuji.
26) Dobrý den BIDLO1. Teoreticky možné to je, považuji to však za málo pravděpodobné. Nevidím důvod, proč po několik let udržovat při životě systém, jehož technická podpora dávno skončila. Definitivní konec, jak to nazýváte, však prozatím neplánujeme.

• ® paulo - dobry den pan Glisnik
rad by som sa informoval ja ako abonent cslinku a ..ci pridem o programy po migracii ku skylinku kvoli ktorym som si cslink kartu zakupil...film+, axn, axn sci-fi, universal channel, spectrum sd, minimax. dakujem za odpoved

27) Dobrý dan paulo. Odkazuji na odpovědi 6) a 10).

• ® lubos - Dobrý den.Chci se zeptat a nebude nás málo chcete rozjet po přeladění v úterý výměna karet Cryptoworcs za Irdeto Ice.Podmínka výměny bude pravděpodobně spíš určitě dobírka za 600kč a credit se objeví na kartě.Jak to budete řešit pokud nezaplatim těch 600kč.Mám dojem ,že to je vydírání.Děkuji za odpověd.
28) Dobrý den, lubosi. Odkazuji na odpověď 10). Vydírání nepřipravujeme.

• ® zenofex - Dobry den.
Mam otazku ohledne nelicencovanych ctecek sat. prijimacu pro nove karty Skylink/CS Link. Kdyz se podivam na nabidku vsech Vasich velkoobchodnich partneru, kteri prodavaji dekodovaci karty, vidim, ze prakticky vsichni ve velke mire prodavaji prijimace s unicteckami, na linuxovem zaklade a pod. Nemyslite si, ze by bylo vhodne podminit prodej karet pri tyto firmy tim, aby neprodavali resp. nedavali na trh nelicencovane prijimace? Techto prijimacu je hodne jako i problemu s nima a pak se Vam to vraci v dotazech zakazniku na zakaznicke centrum. Hodne zakazniku je pak zklamano, kdyz jim na podpore nepomuzou s tim, ze nemaji licencovany prijimac.

29) Dobrý den zonofexi. Sdílím váš názor na problematiku uničteček. Samozřejmě nám vadí, že se naši zákazníci potýkají s nekompatibilitou a vede to k jejich nespokojenosti s našimi službami. Dokud proti sobě stály dvě konkurenční platformy, jen velmi obtížně se standardizace přijímačů prosazovala. Situace se změnila a věřím, že nám nové podmínky umožní větší kontrolu nad tím, jaké přijímače končí v domácnostech našich zákazníků.

• ® EnoSat - Mam balicek Mych6 u CSlink , hlavne kvoli AXN-SciFi - po avizovanej akcii prechodu ku skylinku budem mat pristup aj k tymto programom ?
30) Odkazuji na odpovědi 6) a 10).

• ® mdrak - Dobry den,
zvazujete o nejakom zvyhodnenom predplatnom pre ZTP ludi, invalidnych dochodcov, dochodcov?
Michal

31) Dobrý den Michale. Takovéto zvýhodnění nepřipravujeme. Nikdy nezapomenu na zkušenost z doby, kdy jsem pracoval pro kabelovou televizi. V jednom krajském městě jsme zavedli slevy pro důchodce. Nevěřil byste, jak rychle populace našich zákazníků zestárla. Zavádět administrativu kolem ověřování oprávněnosti žádosti o slevu nechceme. U satelitní služby je to totiž ještě obtížnější než u kabelové.

• ® Pepik71 - Dobrý den,proč Nova HD snížila datový tok z 10mb na círka 6.5mb.Děkuji za odpověd.
32) Dobrý den Pepiku71. Nova HD má aktuálně datový tok, který je k dispozici. Již zítra bude mít jiný. Přechází na transpondér DVB-S2, kde je dostatek kapacity.

• ® juzer - dobry den.
Nakolko som dost casovo vytazeny a specifickejsi divak co sa tyka vyberu programov, chcem sa opytat, ci v platforme skylink nebude uvazovane aj s verziou nejakeho vlastneho predplatneho, ako bolo tusim mych 6 v cslinku.
Mal by som zaujem vybrat si len niektore programy(mozno tak cca 10), a zostavit si tak vlastne predplatne, ako napriklad stanicu retro, iconcert, ktore mate v ponuke len vy, a podobne.myslim ze v dnesnej dobe pocitacoveho riadenia by to nemal byt az taky problem, mozno by to uvitalo viac divakov,
dakujem

33) Dobrý den juzer. Skutečně není technickým problémem splnit vaše přání namixovat programy dle vašeho vkusu. Problém je takovouto možnost zařídit a zároveň poskytovat tento vlastní mix za cenu nižší, než je celý balík. Asi byste nepovažoval za splnění vašeho přání, pokud bychom vám nabídli volbu vašich 10 programů za 500 Kč. Programové smlouvy jsou postaveny na množstevních slevách, takže nás paradoxně může stát méně balíček 30 programů než 10 programů. A to vůbec nemluvím o dalších provozních komplikacích, které možnost vybrat si přináší (změny balíčků, reklamace atp.). I s těmi jsou spojeny náklady. Máme za to, že volbu vlastních 10 programů dělá zákazník svým dálkovým ovladačem. Přepne na programy, které ho zajímají, ostatní ignoruje.

• ® ORBITAL - Dobrý den, chtěl bych vědět, jak bude vypadat výměna karty CS LINK, která je již čisté IRDETO a na které jsou aktivovány placené TV kanály (CS Link)? Jestli se i tato přístupová karta bude muset měnit za novou SKYLINK kartu? Moc děkuji za odpověď a přeji pěkný den! ORBITAL
34) Dobrý den ORBITALe, odkazuji na odpověď 10). Bude možno vyměnit i kartu CS Link čistě Irdeto.

• ® ORBITAL - Mám ještě jednu otázku ohledně hudebních kanálů z portfólia MTV NETWORKS EUROPE. Jak pokračují jednání o zařazení hudebních kanálů MTV DANCE, MTV ROCKS, MTV HITS, MTV MUSIC, VH 1 EUROPE a VH 1 CLASSIC do nabídek CS LINK resp. SKYLINK? Týká se to také kanálů NICKELODEON SD CZECH a NICKELODEON HD CZECH. Ptám se proto, že mediální skupina M7 GROUP, která také provozuje sesterské platformy CANAL DIGITAAL NL, TV VLAANDEREN DIGITAAL, TÉLÉSAT NUMÉRIQUE, TÉLÉSAT LUXEMBOURG a AUSTRIASAT, tak mají tyto uvedené kanály v nabídkách! Ještě jednou díky za odpovědi!
35) Kanály z portfolia MTV jsou relativně nákladné. Programové oddělení M7 Group jedná o možnosti zařazení těchto programů do nabídky Skylinku. Otázkou je, zda se podaří vyjednat příznivé podmínky. Jakkoli jsem hudebním fanouškem, nedovedu si představit, že bychom kvůli těmto programům významně zvýšili naše ceny.

• ® filipes - Dobrý den,dotaz je jednoduchý-bude či je možnost přidání ESP2 HD?Myslím že to bylo snad v jednání .Či nějakých dalších? Další je že jsem se někde dočetl o "úpravě " cen balíčků mohl byste to osvětlit?Bude nějaká možnost "výměny"-třeba AXN do nějakého balíčku SKY?Jelikož jsem víceméně majitelem sky a pouze základu cs tak bych to uvítal.A u SKY mám kombi HD takže by se to hodilo-něco pustit zase cslinku co na to říkáte?Děkuji Petr A.
36) Dobrý den Petře. Odkazuji na odpověď 12), 6) a 10). Programové novinky připravujeme.

• ® zofresius - Pekny den. Chcem sa spytat ci je nejaka sanca zaradit do vysielania nejaku sportovu stanicu ktora vysiela fotbalovu anglicku premier league. Neuvazovali ste nad tym ju tam zaradit aj za cenu v ako premiovy kanal ako napriklad Film Europe ci HBO. Pravdepodobne prava vlastni Digi Sport ale pri rokovaniach s nimi by asi podlahli dobrej ponuke. Ja osobne by som bol ochotny zaplatit aj cenu ako za HBO.

V dalsej otazke sa pytam na zaradenie stanice JOJ HD. Rozmyslate nad tym? Nevadilo keby to bolo aj sucastou nejakeho programoveho plateneho balika. Je to vobec mozne? Mozu byt teresterialne stanice ci tie free zaradene aj do platanej ponuky?
Nechystate sa zaradit HBO 2 ci Cinemax2.
Vdaka za odpovede.

37) Pěkný den i vám. Exkluzivitu na práva pro Premier League pro náš region má program Digi Sport. Tento program není k dispozici předplatitelům jiných platforem, než Digi TV. Pokud jste ochoten za program zaplatit cenu jako za HBO, doporučuji druhou anténu nebo motor a předplatit si navíc k CS Linku/Skylinku i Digi TV. To vyjde skoro stejně. Odkazuji na odpověď 8). O rozšíření nabídky programů z rodiny HBO jednáme.

• ® statusquo59 - Dobrý den.Jako sportovního fanouška by mne nejvíce zajímalo kdy se zařadí program Eurosport2 HD,případně ESPN HD a zda společnost Chello Central Europe,pokud se tedy mohu zeptat Vás,nepřipravuje HD verzi Sportu 1a2.Dále se chci zeptat zda v souvislosti s nastávajícím přeladěním se zlepší technická kvalita Sportu 2,který byl při přenosech Gambrinus ligy, nebo i při nedávném ME v házené plný rušivých vlivů. Zařazení VH1 a VH1 Classics by už bylo jenom bonbónkem.Díky za odpověď.Jinak spokojený abonent Tomáš.
38) Dobrý den, Tomáši. Jsem rád, že jste spokojen. Odkazuji na odpověď 12). O zařazení ESPN HD jsme jednali, po zralé úvaze jsme se rozhodli tento program zatím nezařazovat do nabídky. O HD verzích programů Sport 1 a Sport 2 prozatím nic nevím.

• ® Marian Janák - Dobrý deň. Mám tri otázky !!! Čítal som že sa idú meniť CS Link karty za SKY Link. Mám zakúpené obe karty ako mám postupovať ?? Budem mať zbytočne dve karty. Chápete ma. Jednu môžem zahodiť kto mi vráti peniaze ??? Druhá otázka je ostanú balíčky ako boli v CS Linku ŠPORT , MOJICH 6 ??? A tretia otázka poprosím presní dátum vypnutia CryptoWorks to nie je tajné kedy to bude veľa ľudí to zaujíma ??? Ďakujem s pozdravom p.Janák.
39) Dobrý den, Mariane. Buďte trpělivý, odkazuji na odpověď 10). Datum vypnutí CryptoWorksu neznám. Záleží na tom, jak rychle se podaří vyměnit staré karty. Provozujeme celkem 3 systémy CryptoWorks. Je pravděpodobné, že je budeme vypínat postupně. Počítám, že to letos nebude. Odkazuji rovněž na odpověď 20)

• ® viera571 - Vážený pán Glisník nedopuste prosím aby vypadli akékoľvek české programy na Slovensku a Slovenské v čechách.Bolo by to absurdné.Vyhovárať sa na vysielacie práva je blbosť,stačí si porovnať programy.Dufam že zdravý rozum zvíťazí.A ak nie poprosím o registráciu osobne Vás o programy na slovensku aj v čechách aby som nemusela stále čakať kedy čo vypadne.Dakujem za porozumenie a kladnu odpoved.Viera Dudeková.
40) Zdravím Vierka, věřte mi, že to, co po mně chcete, není v mé moci. O území, pro které program vysílá, je oprávněn rozhodnout pouze jeho vysílatel. Na to jsme malí páni. Velmi rád bych vás potěšil příznivější zprávou, ale opravdu to nejde. Faktem zůstává, že u satelitní distribuce se jen těžko dá zabránit sledování programu na území pokrytém satelitním signálem. Samozřejmě se dají klást do cesty takovémuto příjmu administrativní překážky. V našem zájmu to jistě není.

• ® viera571 - Chcem sa spýtať či budu dostupné programy AXN a HBO2 a iné ktoré idu na cslinku aj na skylinku a kedy a za aku cenu?Lebo 20.3.mi končí balík Kombi a neviem či si mám predplatiť na další rok alebo počkať.Dakujem za odpoved.
41) Odkazuji na odpověď 6) KOMBI rozhodně prodlužte. Nebo zvažte MULTI HD. Zkrátka podle vašeho gusta.

• ® rozbik - Dobrý deň. Chcem Vám len poďakovať za skvelú programovú ponuku Skylink, kde mi k dokonalosti chýba len Eurosport2HD.
42) Díky rozbiku. Odkazuji na odpověď 12)

• ® angeluss - Dobrý deň. Otázok mám niekoľko:
1. Plánujete rozšírenie ponuky o CSLink programy? Konkrétne programy AXN, AXN Scifi, AXN Crime, HBO2, Universal Channel, Minimax.
2. Kedy plánujete najbližšie rozširovnie ponuky? Bude tam niektorá z týchto staníc - JOJ HD, JOJ Plus HD, Barrandov HD, AXN HD, Nickelodeon, Nickelodeon HD, Boomerang? Ďakujem za odpovede.

43) Dobrý den, angelussi. Odkazuji na odpověď 6) a 8). Oznámení o rozšíření nabídky může přijít až v okamžiku, kdy máme dohodnuty veškeré komerční podmínky. Pokud by navenek prosákla informace o zařazení určitého programu dříve, velmi by to zhoršilo naši vyjednávací pozici. Proto nemohu dopředu deklarovat zařazení konkrétního programu, jakkoli by to čtenáře zajímalo. Vzhledem k tomu, že náš magazín Skylink TV vydáváme čtrnáctidenně, můžeme nabídku rozšířit kdykoli během roku. Informovanost zákazníků dokážeme takto zajistit.

• ® ivan.hucek - Dobrý deň pán Glisník.
Chcem sa najskôr poďakovať za TV stanice Brava a Unitel Classica. Už pred 2 rokmi som si začal nepravidelne predplácať balík programov HD PLUS práve kvôli Brava HDTV aj keď som tento program sledoval iba na 16:9 CRT Philips. Vlani som si kúpil HD televízor, takže excelentný obraz týchto staníc si vychutnávam rovnako intenzívne ako aj obsah.
Moja otázka smeruje k tomu, či bude ich vysielanie zachované aj do budúcna v prípade tvorby nových programových HD balíčkov. Viem, že neoplývajú takou sledovanosťou, ako športové alebo dokumentárne stanice, preto tá moja obava.
Ďakujem za výborný Travel channel HD, History HD a držím palce v šírení ďalšieho kvalitného HD obsahu.

44) Dobrý den Ivan. Díky za pochvalu. Souhlasím s vámi, že sledovat operu, koncert nebo balet v nativním HD je lahůdka. Nebojte se, stažení Bravy HD, Classicy HD, Travel Channel HD ani History HD neplánujeme.

• ® Petr Kulisek - Dobry den pane Glisnik chtel bych se zeptat zda mate v planu zaradit sportovni program ESPN AMERICA dekuji za odpoved
45) Dobrý den, Petře. O zařazení ESPN HD jsme jednali, po zralé úvaze jsme se rozhodli tento program zatím nezařazovat do nabídky.

• ® zdent - Dobrý den pane Glisníku. Už se ptám za ty roky po několikáté: Dočkáme se někdy v nabídce Skylinku sci-fi kanálu, např.AXN Sci-fi? Děkuji za kladnou odpověď.
46) Dobrý den, kladnou odpověď pro vás, zdent, bohužel nemám. O zařazení Sci-fi kanálu do nabídky Skylinku nejednáme. Nabídku CS Linku považujeme v tomto ohledu za dobrou alternativu pro fanoušky tohoto žánru.

• ® ytong - Pane Glisníku dočkajú sa niekedy filmoví fanúšikovia aj kanálu CINEMAX HD? Myslím,že by to bol výborný doplnok k HBO HD
47) Souhlasím s vámi, ytong. Cinemax patří mezi mé nejoblíbenější stanice. Jde jen o to, jak ufinancovat satelitní distribuci tohoto programu. Nesmíme ho totiž extra zpoplatnit (musí být v balíčku s HBO). A tam vidím zádrhel. Milión Kč za satelitní distribuci navíc v nákladech a žádné výnosy. To se může vyplatit až od určitého počtu předplatitelů. Prozatím je to mimo naše možnosti. Bohužel.

• ® seeker - Dobrý den, kdy bude konečně pane Glisníku v nabídce i Vámi kdysi "neurčitě výhledově" přislíbená hudební stanice VH1 Classic?
48) Dobrý den. Zařazení každé stanice je neurčitě výhledové, dokud nedojednáme pro nás přijatelné komerční podmínky. Mrkněte se na odpověď 35).

• ® Firecracker - Dobrý den, CS Link vydal prohlášení o provozování systému CW minimálně tři roky po roce 2012. Platí toto prohlášení i nadále a nebo dojde vzhledem k integraci obou platforem ke změně ?
49) Dobrý den Firecrackere. Nedovoluji si odhadovat, jak dlouho bude možno provozovat systém CW bez technické podpory. Není v našem zájmu CW zbytečně brzy vypínat. Stejně tak není ovšem v našem zájmu takovýto systém používat pro placené programy. A ani u neplacené nabídky není bez rizika provozovat systém bez technické podpory při velkém počtu aktivních karet. Pokud by došlo k nějaké fatální závadě, se kterou bychom si nedokázali sami poradit, Irdeto nám už nepomůže. A stovky tisíc nových karet nikdo nevyrobí, nedodá a není schopen distribuovat během několika dnů. Zůstanou-li na CW stovky nebo tisíce karet, zvládneme takovou potenciální výměnu bez problému. Ale to už zbytečně předbíhám.

• ® Firecracker - Dobrý den, budou do nabídky Skylinku zařazené programy, které má CS Link, ale Skylink ne ? V případě, že ano tak kdy? Bude se měnit cena balíčku Multi ?
50) Mrkněte se, prosím, na odpověď 6)

• ® jirka67 - Dobrý den pane Glisníku,
chtěl bych se zeptat, zda bude (a od kdy) přístupná PRIMA HD zákazníkům Skylinku s ICE kartou.
A dále dotaz, který se bude asi opakovat, od kdy je reálné zařazení programu Eurosport 2 HD do nabídky Skylinku, nejlépe do balíčku KOMBI.
A poslední dotaz (který by spíše byl na ČT), ale zda nevíte, od kdy se plánuje zahájení dalšího programu v HD - tj. ČT1 HD a ČT HD (dle signálů by se mělo jednat o mix ČT2 a ČT4)
Děkuji Vám za odpověď
Jirka

51) Dobrý den, Jirko. Zařazení Primy HD do nabídky Skylinku zvažujeme. Bohužel se nejedná o nativní HD program, takže zatím není jednoznačně rozhodnuto. Více odpověď 8). Pokud vím, ČT plánuje spustit nový HD program při zahájení letní olympiády.

• ® nniko - Dobrý den pane Glisníku mám na Vás pár dotazů.
Kdy zprovozníte české EPG u programů DISCOVERY HD a NGC HD?
Plánujete zařadit nějaký dětský program v HD rozlišení? Tento program v HD nabídce moc chybí.
Po sloučení Skylinku a Cslinku plánujete zpřístupnit také Prima family HD na kartách Skylink?
Máte v plánu zařadit neplacené HD programy, např: Barrandov HD a Joj HD?
Děkuji Vám za odpověď a přeji hodně úspěchu
S pozdravem Nikolas

52) Díky za připomínku. NGC HD může mít české EPG velmi brzy. U Discovery HD existuje malá technická komplikace. Věřím, že ji vyřešíme. Zařazení dětského programu v HD plánujeme. Souhlasím, že v nabídce schází. Čtěte také odpověď 51) a 8). Díky za přání, Nikolasi!

• ® ORBITAL - A ještě pár otázek do třetice, jak to bude dál vypadat s dobíjecími kupony CS LINK, zda systém dobíjení pomocí kuponů bude i nadále zachován a jestli bude možné takto dobíjet také placené kanály SKYLINK? Byla by škoda tyto kupony zrušit! Co se týče sportovních kanálů ESPN AMERICA (SD & HD) a EUROSPORT 2 HD CZECH, počítáte s jejich zařazením? Ještě jednou díky za odpovědi a pěkné odpoledne!
53) Skylink má v provozu tzv. aktivační web, který umožňuje platit za služby v hotovosti na u prodejců nebo na přepážce Tipsportu. Papírové kupóny nepovažuji za perspektivní a praktické řešení. Ve své době se jednalo o převratnou novinku. Z odezvy prodejců soudím, že je tento koncept již překonán. Proto s rozvojem kupónů nepočítáme. K programům, o které máte zájem, jsem se již vyjadřoval níže. ESPN prozatím ne, o Eurosportu 2HD jednáme. Taky přeji pěkné odpoledne.

• ® RadoJ - Bude mozny aj prechod s rocnou kartou CSLink ku Skylinku??
Aky bude postup v pripade, ze na karte CSlink bude este zaplateny nejaky balik programov??
Bude mozny aj prechod od Skylinku k CSlinku??

54) Podmínky výměny zveřejníme již brzy. Více odpověď 10).

• ® Nibiru - Dobrý deň p.Glisník, mám len jednu otázku - kedy a či vôbec hodlá Sklyink zaradiť do svojej ponuky športový kanál EUROSPORT 2 HD? Viem, že češi a slováci riešia absenciu tohto kanálu v HD-kvalite nákupom kariet Cyfry + z Polska, ale nemyslím si, že je ľahostajné Skylinku enormné množstvo predaných kariet polskej Cyfry + keď môžu peniaze ostať na Slovensku resp. v Čechách. Ďakujem za odpoveď a prajem veľa pracovných úspechov. Milan z Trenčína.
55) Dobrý den, Milan. Mrkněte se na odpověď 12). Zájem o Eurosport 2HD je evidentní. Jde jen o to, vyjednat takové podmínky, abychom nemuseli kvůli jeho zařazení zvyšovat ceny. To je naší prioritou pro nejbližší období.

• ® paulo - pan Glisnik jedna otazka..ako sa vyovnavate s pracovnym stresom? alebo stres v praci nezazivate?
56) Zajímavá otázka, paulo. Wikipedie stres definuje jako souhrn fyzických a duševních reakcí na nepřijatelný poměr mezi skutečnými nebo představovanými osobními zkušenostmi a očekáváními. Řekl bych, že stres v tomto slova smyslu moc často nezažívám. Ale stává se to. Pomáhá mi alespoň na chvíli se věnovat nějaké manuální činnosti s viditelným výsledkem. Natřu stůl, něco opravím, posekám zahradu atd. Žádný lepší trik nemám.

• ® Jupi - dobrý den pán Glisník
Objavia sa v ponuke hudobne tv ako VH1,VH1classic od iko cable z 19.2E by nebol problém pripojit či .-)

57) Dobrý den Jupi. Mrkněte se na odpověď 35).

• ® johnydish - Prajem pekný deň. Zaujímalo by ma, či Vás neoslovil niektorý z výrobcov satelitných prijímačov o certifikáciu špičkového modelu. Medzi Skylink Ready prijímačmi sú zatiaľ len lowend a stredné modely. Viem, že sa dá akýkoľvek špičkový model vybaviť CAM modulom, avšak propaganda "Skylink Ready" sa Vám podarila a zákazníci pýtajú prijímače s touto značkou. Niektorí by uvítali interný HDD, klavírny lak, kovové DO... Veľa zdaru
58) My sami se snažíme výrobce přesvědčit, aby předložili k certifikaci nějaký vyspělejší model. Výrobci se však obávají, že takovýto přijímač by nebyl na našem trhu prodejný ve velkých sériích. V tom mají asi pravdu. Doporučujeme vyrobit slušně vybavený dvoutunerový přijímač s harddiskem pro český, slovenský a rakouský trh. To už by se mohlo vyplatit. S vaším pohledem na design naprosto souhlasím. Sám bych si do obýváku malou nevzhlednou krabičku jistě nedal, jakkoli by měla krásný obraz. A takto pragmaticky uvažuje spousta zákazníků. Teď jde jen o to, aby výrobce nebo importér uvěřili v tuto jednoznačnou díru na trhu. Chybí tu krásný a dobře vybavený přijímač Skylink READY. Stále váháme s vlastním vykročením cestou vlastních přijímačů. Spoléháme na naše stávající partnery. Snad se brzy dočkáme.

• ® dakri - Vyhovuje mi nabídka od CS Linku, ale problém je v tom, že mi tam nepojedou případné nové NEPLACENÉ PROGRAMY. Když nechci migrovat na skylink, tak či tak do dvou let budu si muset koupit novou kartu CS LINK IRDETO a nový přijímač, protože určitě některé placené programy za nějakou dobu překlopíte na DVB-S2(MPEG4). Mám totiž SD MPEG2 přijímač. Ale nerozumím tomu, proč zákazníkům CS Linku nechcete nabídnout výměnu karty u téže společnosti CS Linku. Tedy CS Link Cryptoworks - CS Link Irdeto. Stejně si později budu muset koupit nový přijímač. Díky předem za Vaši reakci. David
59) Davide, prozatím připravujeme dobrovolnou migraci – viz odpověď 10). Třeba vám bude vyhovovat.

• ® Habr - Dobrý den
Kdy bude přidána Prima HD na karty Skylink ?
Děkuji za odpověd A.K.

60) Dobrý den, Habre, mrkněte se na odpověď 51), prosím.

• ® oski1 - Dobrý den pane Glisníku, uvažuji o tom, že využiji výměnu CS Linku za kartu Skylink výměna. Doplácel jsem si na CS link Primu v HD, ale když si kartu vyměním za ICE, nepřijdu o tento program, když Skylink tento program nenabízí? Děkuji za odpověď.
61) Dobrý den, mrkněte se na odpovědi 51) a 10). Více prozatím nemohu sdělit. Děkuji za pochopení.

• ® Zipko1 - Dobrý den pán Glisník. Na jednu otazku v tomto online chate ste odpovedali citujem:
"Zítra nás čeká velmi podstatná změna v satelitní distribuci. Historicky vůbec nejvýznamnější. Tak přece spící platforma nevypadá"
Narazali ste na preladovanie, alebo na nieco naozaj velke na co sa mozeme tesit. Dakujem za odpoved.

62) Narážel jsem na přelaďování. Je to obrovský projekt s velkými dopady na naše zákazníky, obchodní partnery a naši interní organizaci. Vždyť se týká více než 2 miliónů zákazníků.

• ® johnydish - Ešte raz prajem pekný deň. Citujem "Situace se změnila a věřím, že nám nové podmínky umožní větší kontrolu nad tím, jaké přijímače končí v domácnostech našich zákazníků. " otázka: Ako okrem párovania toho chcete dosiahnuť? Obmedzíte voľný predaj kariet?
63) Volný prodej karet není nutno omezovat. To by nám nepomohlo. Existují i jiné mechanismy, jak takovýto záměr prosadit. Konkrétnější prozatím být nemohu.

• ® jano12821 - jano12821
Dobrý deň vám prajem, chcem sa spýtať, či ostanú teraz slovenské tv stanice (prípadne aj tie z multi na frekvenciách pustených po 1.2.2012) dlhšiu dobu na teraz spustených, alebo budu ešte aj naďalej nejaké presuny v priebehu 2-3 rokov? Veľa úspechov prajem!

64) Moc bych si přál, aby k žádným přesunům nedocházelo. Praxe však ukazuje, že se tomu nedá vyhnout. Nic dalšího v plánu nemáme, ale pochybuji, že nám vydrží 2-3 roky beze změny. To by znamenalo stagnaci. A tu neplánujeme. Díky za přání, držte nám palce

• ® paulo - tak co som doteraz cital chat s vami tak som sa vobec nic nove nedozvedel...tak netusim aky dovod bol na tuto diskusiu :-D
dufam ze mate pud sebazachovy a axn a minimax nevyradite z ponuky. navyse som doplacal na karte 200 kč za novu hd a nie raz..tak dufam nas citlivo odskodnite pri prestupe :-D
vela zdaru

65) Možná jste od chatu očekával příliš hodně. Nebývá zvykem, že se novinky sdělují veřejnosti v takovýchto chatech. Novinky komunikujeme ve vlastních tiskových zprávách. Jedině tak se dají omezit zbytečná nedorozumění a spekulace. O AXN a Minimax se nemusíte obávat. O odškodnění nemůže být řeči. Nikomu nehodláme ublížit. Chceme jen nabídnout možnost kartu vyměnit – tedy přestupu, jak píšete

• ® jimmy - Dobrý den,
v otázce č.35 byl dotaz na NICKELODEON SD. Nebyla zodpovězena odpověď. Tak se zeptám i já : Plánuje se zařazení tohoto programu ?
děkuji za odpověď, Jimmy

66) Tento program patří do skupiny MTV. Platí pro něj totéž pro jakékoli jiné programy. Viz odpovědi níže. Mějte se pěkně, Jimmy.

• ® tippy - A čo hudobné kanály?
67) Nemyslím si, že na tom jsme s hudebními kanály výrazně špatně. Ptáte-li se na můj názor, odpovídám, že mám hudební kanály rád.

• ® Honza 'Helloween' Vojtkovič - Dobrý den, rád bych se Vás zeptal, jestli plánujete zařadit nějaký filmový kanál např. Universal Channel z CS Linku nebo nějaký kanál z nabídky Filmboxů. Děkuji za odpověď.
68) O rozšíření nabídky filmových programů jednáme. Bližší informace nemohu sdělit.

• ® zdent - Dobrý den. Už se ptám asi potřetí: Bude mít někdy Skylink také sci-fi kanál? Jedině snad až se Skylink sloučí s CSlinkem a převezme AXN Sci-fi...
69) Dobrý den. Nemá smysl se ptát pořád dokola. Mrkněte se na odpověď 5). CS Link sci-fi program poskytuje.

• ® zdenoq - Dobry den planujete zaradit v tomto roku Film Europe Channel HD
70) Konkrétní plán v tomto smyslu nemáme. Uvidíme, jak se bude vyvíjet poptávka po SD verzi tohoto programu.

• ® Exclusivec - Řeknu to na rovinu pane:Pokud nebude mít Skylink v nabídce velmi podobnou možnost jako má CSLink MÝCH6 tak taková migrace nebude to ořechové.Ale možná se pletu co myslíte VY ostatní sat.diváci?
71) Díky za názor. Věřte mi, že poptávku zákazníků pečlivě monitorujeme. O popularitě balíčku Mých 6 víme. Mějte se pěkně

• ® mfx870 - Prosím chci se zeptat proč už nedáváte na staré karty nové programy děkuji za dotas Olšan
72) Dobrý den, odkazuji na odpověď 15).

• ® mfx870 - Dobrý den pane Glisníku mám dotaz mám kartu skylink a chci se zeptat jestli nemužu mít dvě karty za nějako slevu moc děkuji za odpověd Olšan
73) Dobrý den, skylink poskytuje službu Druhá karta. Více najdete na našem webu.

• ® polulin - A co třeba program ESPN classic?? Díky.
73) O zařazení tohoto programu do nabídky zatím neuvažujeme.

satCentrum - Tak to byl poslední dotaz v nejrozsáhlejším chatu on line, jaký kdy byl pořádán na satCentrum. Děkujeme za všechny vaše dotazy a hlavně ing. Glisníkovi za trpělivost, výdrž a ochotu odpovídat na sedm desítek otázek! Skylinku a CS Linku přejeme zítřejší bezproblémové přeladění a všem spokojenost a pohodu při sledování placené DTH televize ze satelitu! Ještě jednou, děkujeme!
Všem čtenářům děkuji za pozornost a redakci SatCentra za pozvání do „horkého křesla“. Ačkoli je venku -15 stupňů, zapotil jsem se. Mějte se fajn Jaromír Glisník


Další články z rubriky:
02.11.2011 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
31.10.2011 • On line na satCentrum: Ivan Hronec - Film Europe
27.09.2011 • On line na satCentrum: Erika Luzsicza - IKO Cable
22.04.2011 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink
26.10.2010 • On line na satCentrum: NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS
03.04.2010 • On line na satCentrum: National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist