ATP World Tour 1000 na NOVA Sport
Autor: PR Press Nova Sport , e-mail: nova-sport@nova-sport.cz Přidané: 22.03.2012

Druhou zastávkou letošní ATP World Tour 1000 je tradičně Florida. Do Key Biscaine přijíždí světová tenisová elita na Sony Ericsson Open přímo z Indian Wells, kde minulý týden slavil titul Roger Federer.


Švýcarský fenomén díky 73. primátu své kariéry výrazně snížil manko v žebříčku ATP na druhého Rafaela Nadala. První zůstává Novak Djokovič, který však i v Miami obhajuje celých 1000 bodů za loňské vítězství. Situace na prvních třech místech žebříčku je teď natolik zamotaná, že na olympijský turnaj do Londýna může jet v pozici lídra kdokoli z tohoto tria.

Další tenisté touží po zlepšení své reputace. Hodně brzy vypadl v Indian Wells třeba Andy Murray, spokojený nemohl být ani Tomáš Berdych. A další hráči v Kalifornii ani nedostali příležitost se prosadit, protože je skolil střevní virus. Miami snad světové špičce nabídne lepší zázemí, a doufat musíme i v lepší klimatické podmínky, než jaké panovaly finálový víkend na západním pobřeží USA.

Tomáše Berdych má jako sedmý nasazený v prvním kole volný los a v kole druhém se utká s Nicolasem Mahutem, který ve třech setech vydřel výhru nad Fernandem Gonzalesem. V případě postupu může na Berdycha ve třetím kole čekat Argentinec Chela. Pozici nasazeného pro sebe ukořistil i Radek Štěpánek, který na úvod turnaje změří síly s Němcem Tommym Haasem.

Přímé přenosy ze Sony Ericsson Open sledujte na NOVA Sport od soboty 24. března do úterka 27. března od 17:10, od středy 28. března do pátku 30. března od 21:10 a nedělní finále začne 1. dubna v 19:05.


Irena Dvořáková, PR koordinátor NOVA Sport

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16627/atp-world-tour-1000-na-nova-sport/