Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 18.04.2024 - 21:35:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

NGC uvádí speciál ke 100. výročí plavby Titaniku

  Autor: PR Press Channels , e-mail: info@channels.cz Přidané: 29.03.2012



U příležitosti 100. výročí první plavby a ztroskotání Titaniku, k němuž došlo 10.-15. dubna 1912, připravil National Geographic Channel (NGC) premiéru tří unikátních dokumentů: Titanik: Poslední slovo s Jamesem Cameronem; Záchrana Titaniku s Bobem Ballardem a Titanik: Případ uzavřen.



V pondělí 9. dubna od 22 hodin se divákům NGC představí James Cameron, oscarový režisér, který z tragické havárie Titaniku udělal velkofilm s tržbami v řádu miliard dolarů. Spolu s týmem vědců bude pátrat po příčinách a okolnostech potopení nejznámější lodi světa a rovněž osvětlí, jakých faktických chyb se dopustil při natáčení svého veleúspěšného snímku a k jakým objevům došlo od jeho natočení před 15 lety. Jeho vášeň pro Titanik zcela vystihuje skutečnost, že v rámci příprav na natáčení provedl více než 10 ponorů k lodi, a také tvrzení, že „vždy toužil více po tom potopit se k vraku než natočit snímek“.

V úterý 10. dubna se diváci NGC ve 22 hodin mohou těšit na zbrusu nový speciál s objevitelem Titaniku dlouholetým spolupracovníkem National Geographic, Bobem Ballardem. Objevení Titaniku v roce 1985 vyřešilo jednu z největších záhad 20. století. Ale nyní, 100 let po ztroskotání majestátní lodi během její první plavby, se vrak ocitá v nebezpečí. Ve snaze zachránit svůj životní objev se Ballard vydává po stopách Titaniku ze Severního Irska do New Yorku, setká se s rodinami obětí a přeživších a zváží nejvýznamnější hrozby pro budoucnost proslulé lodi.

Sérii premiér, jejichž ústředním tématem je celosvětově známá královská loď společnosti White Star Line, završí NGC ve středu 11. dubna ve 22 hodin pořadem Titanik: Případ uzavřen, v němž Tim Maltin představí zbrusu novou teorii událostí 14. a 15. dubna 1912, jež možná změní dosavadní vnímání okolností oné osudné noci.

National Geographic Channel se těmito dokumenty připojuje k celosvětovému připomenutí jedné z nejzásadnějších událostí 20. století. Jak říká Bob Ballard: „Chtěl jsem být novodobým kapitánem Nemem a Titanik se pro mne stal celoživotní vášní. Mou současnou snahou je zabránit jeho poškozování, aby zde přetrval i nadcházejících sto let.“

Další informace o jednotlivých pořadech, videa, fotografie, dobové zajímavosti i životopisy důležitých aktérů první a zároveň poslední plavby Titaniku naleznete na webových stránkách NGC: http://natgeotv.com/cz/titanik-100-vyroci.

Dobové aktuality jsou několikrát denně zveřejňovány na zbrusu nové Twitter stránce www.twitter.com/ngccz nebo je naleznete na odkazu: http://natgeotv.com/cz/titanik-ste-vyroci-twitter.


National Geographic Channels International (NGCI)

National Geographic Channels International (NGCI) vyzývá diváky, aby žili se zájmem, a to prostřednictvím chytré a inovativní programové skladby. Ve své náplni si klade otázku, co víme, jak nahlížíme na svět a co nás žene kupředu. Vlastníky společnosti jsou National Geographic Ventures (NGV) a FOX Entertainment Group. NGCI se podílí na závazku společnosti National Geographic Society vůči vědě, ochraně přírody a vzdělávání prostřednictvím svých šesti programů: National Geographic Channel, National Geographic Channel HD, Nat Geo Wild, Nat Geo Wild HD, Nat Geo Adventure a Nat Geo Music. Celosvětově vysílá National Geographic Channel (včetně NGC U.S., což je společný podnik NGV a Fox Cable Networks Group) do více než 435 milionů domácností ve 173 zemích a 37 jazycích. Pro více informací navštivte www.natgeotv.com/cz


Channels

Marketingová a distribuční společnost CHANNELS je dynamická a rozrůstající se firma působící na českém a slovenském trhu od roku 2003. Specializací společnosti je oblast vysílání, distribuce a marketingu tematických televizních stanic. S ohledem na stabilitu, tradici a dlouholeté zkušenosti vlastníků televizních společností přinášíme nejen kvalitní obsah vysílání, ale jsme schopni zajistit i služby s ním související v oblastech marketingu a reklamy.


Jana Dobášová, PR National Geographic Channel


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.03.2012 • Nova Cinema nasadí o víkendu v české premiéře filmy Nouzový východ a Světlo ve tmě!
29.03.2012 • Objevujte v dubnu přírodu na Nat Geo Wild
28.03.2012 • Spokojenost diváků s vysíláním ČT se meziročně výrazně zvýšila
27.03.2012 • Hokej na NOVA Sport v dubnu 2012
26.03.2012 • Žijte se zájmem v dubnu na National Geographic Channel
22.03.2012 • ATP World Tour 1000 na NOVA Sport

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist