Máte slovo s M. Jílkovou na téma: Švarcsystém a práce načerno
Autor: PR Press ČT , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 22.05.2012
Pomůže potírání práce načerno a švarcsystému naší ekonomice? Nebudou inspektoři zbytečně šikanovat podnikatele? Nebude méně pracovních míst? Budou se moci konečně radovat utlačovaní zaměstnanci? Nejen o těchto otázkách bude moderátorka Michaela Jílková živě diskutovat s ministrem práce a sociálních věcí Jaromírem Drábkem, generálním inspektorem Státního úřadu inspekce práce Rudolfem Hahnem, místopředsedou Strany soukromníků ČR Rudolfem Baránkem a dalšími hosty.


Máte slovo ve čtvrtek 24. května 2012 živě na ČT1 a ČT HD ve 20:50 hodin.

Od začátku letošního roku přinesla novela zákona o zaměstnanosti postihy za švarcsystém a práci načerno. Státní úřad inspekce práce povolal do svých řad nové kontrolory. Ti se rozjeli na kontroly a podnikatelé tvrdí, že nepřiměřeně zasahují a udělují pokuty i tam, kde to není nutné. Jde snad o šikanu podnikatelů?

Pokud jde o práci načerno, doklady o legální práci musí mít všichni zaměstnavatelé na pracovišti, od dubna úřady neuznají jejich opožděné dodání. Pokud je zaměstnavatel nepředloží hned, má smůlu. Jeho aktivity mohou být posuzovány tak, že se podílí na práci načerno, a to ho bude stát nemalé peníze, možná to jeho firmu zcela zlikviduje.


Michaela Fričová, tisková mluvčí ČT

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/16986/mate-slovo-s-m-jilkovou-na-tema-svarcsystem-a-prace-nacerno/