Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 00:26:16   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Den jako korálek a šéf je na koni

  Autor: PR Press TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 26.05.2012


Den jako korálek vyzývá k dalšímu grilování. Zdeněk Pohlreich začíná vysokým roštěncem, z něhož se rozhodl připravit steak na červeném víně. A červené nemá být značky „chateau headache“, varuje šéf. Hodí se k tomu bazalkové brambory, které lžící vytvaruje do estetických noků. Když je čas tasit příbor, mistr grilu upozorní, proč se tomuto druhu šťavnatého masa říká Rib eye steak – z žebra se na nás skutečně dívá jakési oko.


Jako druhý recept uvidíme hamburger s modrým sýrem, který šéf ochutí zelenou petrželí, červenou chilli papričkou, kyselou okurkou, zahustí trochou střídky z veky a vajíčkem, aby mu přísady držely s mletým hovězím masem dohromady. Modrý aromatický sýr dodá vyladěným porcím ten pravý říz.

A nakonec bude grilovanou loupanou plec, kterou známe jako falešnou svíčkovou, balit do mexických tortill, kde se můžeme chuťově odvázat: nechybí česnek, papričky, koriandr a spousta zeleniny.

Dobroty z grilu si přijde ochutnat herec Václav Vydra, známý chovatel koní a komentátor kulinářské show Prostřeno! Šéf mu prostře „hambáček s pivíčkem“ a přizná se ke svému novému koníčku – ke koním a k tomu, že se mu s novou partnerkou také mění vztah ke zvířatům. Pozve Vaška do jízdárny, kde se učí jezdit, a projedou se spolu na koních.

Šéfa nejen na grilu, ale i na koni uvidíte v dalším grilování se Zdeňkem Pohlreichem v pondělí 28. května ve 21.20 na Prima family.


Steak na červeném víně se nejprve musí marinovat v olivovém oleji, balzamikovém octu, pepři, kroužcích červené cibule a slušné dávce dobrého červeného vína. V této marinádě by se mělo maso marinovat nejméně dvě hodiny, pokud ho necháte v lednici „přespat“, tak ho v marinádě občas otočte. Marinádu si uschováme, protože z ní uděláme omáčku. Provaříme ji na mřížce, zredukujeme a nakonec do ní přidáme máslo. Než se hovězí ugriluje, Zdeněk Pohlreich udělá z vařených brambor brambory bazalkové, když na ně v hmoždíři utře bazalku se solí a pepřem, a výsledek korunuje ořechem másla.

„Hambáček, základ každého slušného grilování“, je ze dvou druhů hovězího masa, které ochutíme petrželí, kysanou okurkou a čerstvou pálivou papričkou. Pokud to máte rádi ostré tak akorát, raději z papričky před krájením vyndejte semínka. Takto umíchané mleté maso „dramaticky voní“, je rovnocenné steaku. Chuťově ho finišuje plátek kvalitního modrého sýra, protože „vždycky je lepší lžička medu než kýbl hnoje,“ tvrdí šéf a nechá ho na hovězím hamburgeru s modrým sýrem změknout, ale ne úplně roztéct. Rozříznutou stranou prohřeje před plněním i sezamovou housku.

Na mexickou tortillu s hovězím a grilovanou zeleninou šéf kromě plátků z hovězí plece ugriluje také papričky a jarní cibulky, jídlo ještě doplní salátem z ředkviček, avokáda, ledového salátu, salátové okurky a koriandru, který do mexické kuchyně patří. Toto maso se musí upéct co nejrychleji, aby zůstalo šťavnaté. Na grilu také prohřeje tortilly s tučným čedarem a trochou zakysané smetany, protože „nejsme v pořadu Jste to, co jíte“, ale Šéf na grilu.

Šéfa nejen na grilu, ale i na koni uvidíte v dalším grilování se Zdeňkem Pohlreichem v pondělí 28. května ve 21.20 na Prima family.


Václav Mazánek, PR koordinátor, FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.05.2012 • Cesty domů: 126. díl – Jenom mě drž
25.05.2012 • Otázky Václava Moravce 27. 5. 2012
25.05.2012 • Prime-time líderstvo Markíza group včera so 4. najlepšími výsledkami v tomto roku
25.05.2012 • Nebíčko v papuľke – epizóda 27 Zo salaša do mesta
24.05.2012 • Modré z neba jednotkou na trhu!
24.05.2012 • TV Nova - léto 2012

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist