Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 21:38:41   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Galaxie sport UPC v České republice neopustí, na Slovensku se ještě jedná

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 22.12.2005


V úterý jsme na našem webu uveřejnili tiskovou zprávu společnost UPC Slovensko Zmluva medzi UPC a Galaxie Sport koncom roka uplynie, která vyvolala lavinu dotazů, úvah a spekulací, co bude s tímto oblíbeným sportovním kanálem po novém roce. Do článku s uveřejněnou tiskovkou jsme nezasahovali, ale oslovili jsme jednatele Galaxie sport ing. Jiřího Hojgra a tiskového mluvčího UPC ČR, a.s. dr. Františka Malinu, a požádali je o vyjádření.

Ve zmiňované tiskové zprávě se konstatovalo, že k 31.12.2005 skončí smlouva mezi provozovatelem tohoto sportovního kanálu – tedy společností Galaxie Sport, spol. s.r.o. a společností UPC Slovensko, s. r. o., která distribuuje signál této televize pomocí kabelových rozvodů, systému MMDS a satelitní služby UPC Direct pro slovenské abonenty.

Na tomto konstatování není nic divného, opravdu koncem roku končí současná smlouva, a to nejen se slovenskou UPC, ale i dalšími operátory a to nejen tam, ale i v České republice, V těchto dnech se dokončují jednání k podepsání nových smluv na další období. Je to běžný jev, který není nutné, podle našeho názoru, v době otevřených jednáních nějak dále ventilovat na veřejnosti prostřednictvím tiskových zpráv. Ledaže by se zatím skrýval nějaký další záměr. A ten skutečně vyplynul z druhého odstavce zmiňované tiskové zprávy slovenské UPC:

„UPC Slovensko má záujem umožniť svojim zákazníkom sledovanie takého športového kanálu, ktorého programový obsah budú vo významnej miere tvoriť priame prenosy z najdôležitejších a najkvalitnejších športových podujatí a líg, najmä futbalových a hokejových zápasov. V súčasnosti preto rokuje o možnosti zaradenia takéhoto kanálu, vysielaného nemenovanou zahraničnou spoločnosťou.“

Slovenské UPC se poohlíží po novém sportovním programu. Z textu ale nevyplývá, že ten by měl přímo nahradit Galaxii sport, je zde tedy prostor pro manévrování o ceně a případných dalších podmínkách distribuce signálu abonentům. Ale úplně stejně je na tom i české UPC, Karneval a řada dalších providerů. Byli jsme svědky na poslední, prosincové konferenci slovenské Asociácie prevádzkovateľov káblovej televízie (jejímž členem je také UPC Slovensko), velkého zájmu operátorů o zařazení Galaxie sport do nabídky pro slovenské diváky. Ing.Hojgr byl také na konferenci osobně přítomen a představil tuto televizi dokonce jako první v bloku presentací. Myslíme si tedy, že není důvod, aby slovenský divák o tento „domácí“ sportovní kanál přišel.

A jaký vlastně má být ten nový sportovní kanál, o jehož zařazení UPC Slovensko uvažuje? Nejprve nás napadl maďarský kanál Sport1, který by se měl dabovat do češtiny, a o jehož zařazení uvažuje i společnost UPC ČR, a.s. Tuto televizi jsme na našem webu představili v článku SPORT1 - pod starým názvem úplně nový sportovní kanál pro české a slovenské abonenty.

Má to ale jeden háček – podle presentace ředitele stanice pana Gáborem Horvátha je tento kanál zatím zaměřen dost jednostranně zejména na milovníky fotbalu a boxu. Pro přímé přenosy zápasů ledního hokeje - NHL, ale také Power Ligue či All Star Game (které v příštím roce ovšem kvůli ZOH nebudou) nemá autorská práva. Ty vlastní pro ČR i SR právě Galaxie sport. Pak by v úvahu ještě připadal kanál ESPN, který by se však zřejmě nedaboval. O přenosech NHL se uvažovalo i v Eurosportu, konkrétně na jeho druhém kanále (Eurosport 2), ale vzhledem k panevropskému zaměření této televize není tomu pařížské ústředí příliš nakloněno. Lední hokej je velmi populární u nás a v několika málo dalších zemích, ve většině států Evropy se ale nesetkává s větším ohlasem, a tedy zájmem sponzorů.

Uvidíme tedy, pro jaký kanál se UPC Slovensko nakonec rozhodne, bylo by však rozhodně škoda, kdyby byla vyřazena Galaxie sport, protože přímá náhrada za ní dnes neexistuje. Ing. Hojgr nám včera řekl, že se nebude vyjadřovat, dokud nejsou uzavřena jednání, hned po jejich ukončení – s jakýmkoliv výsledkem – nám hned dá vědět.

Jiná je situace v České republice, kde sice také ještě nejsou uzavřené smlouvy na následující rok (léta), ale pozice Galaxie sport je tu pevná. Tiskový mluvčí UPC ČR, a.s, dr. Malina nám na přímý dotaz odpověděl, že neví o tom, že by mělo dojít k nějaké změně, předpokládá tedy, že Galaxie sport v české UPC zůstane i po Novém roce. V úvodu zmiňovanou tiskovou zprávu nebude komentovat, protože UPC Slovensko je svébytná společnost s vlastní marketingovou a programovou strategií. Dodal však, že se pro české abonenty této největší domácí kabelové společnosti chystá řada programových novinek, které ale nepovedou k vyřazení Galaxie sport v nabídce společnosti. Jak v kabelu, tak i v satelitní platformě UPC Direct.


Doplněno:

Krátce po uveřejnění tohoto příspěvku jsme ze Slovenska obdrželi zprávu, že dnes byla jednání úspěšně zakončena a abonenti tedy i nadále uvidí Galaxii sport na svých obrazovkách.

Také v Praze dospělo dnes jednání ke zdárnému konci, a smlouva s UPC ČR, a.s. na další rok byla podpsána.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 2   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
27.12.2005 • NHL na Galaxii sport – kompletní rozpis TV přenosů na leden
26.12.2005 • Sport Klub před startem [ 20 ]
22.12.2005 • Spoločnosť UPC Slovensko sa dohodla s prevádzkovateľom Galaxie Sport na pokračovaní zmluvy pre rok 2006 [ 4 ]
22.12.2005 • Digitální vysílání ČT v Brně a okolí [ 7 ]
21.12.2005 • Nalaďte si: MTV Pulse a MTV Idol - aktualizováno [ 2 ]
20.12.2005 • Zmluva medzi UPC a Galaxie Sport koncom roka uplynie [ 27 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  re 

23.12.2005 08:59 • mitaji
Super názor
 
 
  re 

23.12.2005 06:43 • anonym
tak čo tu už leti najviac , leda ak futbal zaujímavý by bol štatistický ukazovatel sledovanosti priameho prenosu začínajúceho sa o 01.05 teda NHL a pomer medzi anglickou /nemeckou,spanielskou/ligou v poobednajších hodinách
 
 
Celkový počet komentářů: 2 / zobrazují se: 1 ... 2

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist