Sport Klub před startem
Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 26.12.2005
Od nového roku bude pro abonenty kabelových společností v České republice, na Slovensku, v Maďarsku a Rumunsku připravován nový sportovní program pod názvem Sport Klub. Doplní tak na čtveřici současnou nabídku dostupných placených sportovních kanálů v naší mateřštině – Galaxii sport, Eurosport CZ a plánovaný Sport 1.


Za vznikem Sport Klubu stojí IKO Media Group s hlavním sídlem v maďarské Budapešti, jedna z významných, výrazně se rozvíjejících mediálních společností ve střední Evropě. V současné době je provozovatelem např. filmového kanálu Film+ a stanice Cool TV.

O tom, jak bude vysílání vypadat, a jaké sportovní přenosy nabídne, si můžeme už dnes ověřit ve volném promo vysílání, přenášeném na družici Amos 1 na pozici 4,0 stupňů západně.

Sport Klub promo vysílá na tr. č.9, frq. 11,304 H, SR 19534, FEC 3/4, PIDy 400/401, kde nahradilo dosavadní vysílání kanálu Film+ .

Start pravidelného vysílání je naplánován na 2.1.2006, až do konce ledne bude vysílání volné, poté již zakódované. Uvažuje se o několika systémech kódování, pravděpodobný je systém Viaccess či Nagravision v nových verzích. Do budoucna není vyloučena ani možnost distribuce přístupových karet pro individuální zájemce o abonenci, při startu se ale stanice zaměřuje především na kabelové operátory v úvodu zmiňovaných čtyř zemí.

Tato nová sportovní televize byla poprvé presentována na prosincové bratislavské konferenci APKT, kde satCentrum získalo další informace přímo od pana Tamáse Kökényho, generálního ředitele IKO Cable s.r.o, také jsme zde hovořili s operativní manažérkou společnosti, paní Erikou Luzsiczovou, která bude mít na starosti pobočku v Praze na Vinohradech, která bude zastupovat jak Českou republiku, tak i Slovensko.

Na přímou otázku naší redakce, zda se nebojí vstupu na již dost sportovními kanály zaplněný trh se nám dostalo ujištění, že ne, protože se silným partnerem (mysleli zřejmě mediální skupinu RTL Group v pozadí) se jim podařilo uzavřít řadu kontraktů na přenosy atraktivních utkání, závodů a mistrovství. V první řadě bylo zmiňováno Mistrovství světa v kopané v Německu, dále zahraniční fotbalové ligy, tenisové turnaje ATP či motoristické závody Indy Car Series a Le Mans. Z jednotlivých sportovních odvětví jmenujme aspoň některé pro přiblížení:


Fotbal:

Arsenal TV – Exclusive
Liverpool TV – Exklusive
Barcelona TV – Exklusive, La liga & Champions League
Premier League – Best Maches
Premier League – Greatest Goals
Football Mondial – Every week magazine show
FIFA Fever – World Cup Greatest moments
FIFA Official History of World cup
Brazilian League
Copa Sud Americana


Tenis:

ATP Masters 2006/2007 – Exclusive
Wimbledon Tennis – Legends
Wimbledon Tennis – Official history
Biographies of Famous Players


Technické sporty:

F1 Powerboat Racing World Championship – Exclusive
AMA Superbikes
Le Mans
Indy Car Series
NHRA Drag Racing


Bojové sporty:

K1 Matches – Exclusive, „Classic bouts“
Box – Exclusive, Greatest European and American box matches
Classic Fights


Ostatní sporty:

NCAA Basketball
ESPN
Documentaries


Text a foto: Václav Hrubec, na ilustračním snímku z pražské červnové presentace kanálu Film+ je pan Tamás Kökény vlevo

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/1756/sport-klub-pred-startem/