Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 04.05.2024 - 13:09:30   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Kabelová a satelitní televize UPC nabízí ode dneška více sportu - aktualizováno

  Autor: PR PRess UPC ČR, a.s. , e-mail: zakaznicke.centrum@upc.cz Přidané: 09.01.2006



Společnost UPC Česká republika, a. s. největší provozovatel kabelové televize, širokopásmového internetu a digitální satelitní televize zařazuje s okamžitou účinností do nabídky své kabelové televize novou televizní stanici Sport1. Ta se soustřeďuje především na fotbalové přenosy.


Praha 9.1.2006. Společnost UPC Česká republika, a. s. (dále jen UPC nebo společnost) oznamuje, že počínaje dnešním dnem zařazuje do vysílání své kabelové televize a do vysílání své digitální satelitní televize UPC Direct novou televizní stanici Sport1. Programová nabídka nového televizního kanálu je atraktivní především pro příznivce fotbalu. Sport1 zprostředkuje svým divákům např. přenosy z Champions League, a Premier League a přímé přenosy italské, německé a fotbalové ligy. Přejímá také pořady Chelsea TV a Manchester United TV, takže čeští diváci budou mít možnost mnohem častěji vídat populárního brankáře národního týmu a FC Chelsea Petra Čecha. Z ostatních sportů půjde např. o box.

Václav Bartoň, generální ředitel UPC, u příležitosti zahájení vysílání Sport1 konstatuje, že: „pro naše sportovní fanoušky to bude znamenat skutečný zážitek. Programová nabídka je sestavena především z těch fotbalových lig, které jsou v ČR nejpopulárnější a Sport1 nabízí moderní TV program, na který se naši diváci opravdu budou chtít dívat! Přenosy utkání budou samozřejmě komentovat domácí komentátoři.“

Václav Bartoň dále dodává: „Kabelová televize UPC se tímto počinem stala zcela bezkonkurenční co do šíře a kvality sportovní nabídky. Vedle Sport1 dále nabízí Eurosport 1 a Eurosport 2 a Galaxii sport a vybrat si může skutečně každý.“

TV stanice Sport1 vysílá sedm dní v týdnu, 24 hodin denně. Půjde o úplnou českou zvukovou verzi, která ovšem bude po určitou dobu postupně nabíhat.

Pro představu o zakoupených vysílacích právech jistě stačí tento stručný výčet:

Fotbal:

- anglický - dospělí - reprezentační a domácí zápasy

- anglický – U21 – reprezentační a domácí zápasy

- anglický pohár (FA Cup)

- anglický ligový pohár (Carling Cup)

- Chelsea TV

- Manchester United TV

- francouzská liga (Ligue 1)

- holandská liga (Eredivisie)

- německá liga (Bundesliga)

- německý pohár (DFB-Pokal)

- německý ligový pohár (Premiere Ligapokal)

- italská liga (Serie A)


Box:

- Sauerland Box Promotion

- KOTV týdenní magazín

- KOTV klasik


Provozovatelem Sport1 je společnost SPORT1 Tv se sídlem v Budapešti (Maďarsko). V kabelové televizi UPC je Sport1 zařazen do nabídky Klasik. Aktuálně je šířen pouze v pražské, brněnské, ostravské. královehradecké a liberecké síti. Do svých ostatních kabelových sítí bude UPC zařazovat Sport1 během následujících dnů.

František Malina, ředitel PR a tiskový mluvčí


O UPC Broadband

UPC Broadband (UPC) je přední poskytovatel televizních, vysokorychlostních internetových a telefonických služeb, která působí ve čtrnácti evropských zemích. Je divizí skupiny Liberty Global, Inc.

Liberty Global vlastní obchodní podíly ve společnostech zabývajících se vytvářením a distribucí širokopásmového vysílání, působících mimo území Spojených států amerických, zejména v Evropě, Asii a jinde na americkém kontinentě. Díky množství přidružených a dceřiných společností je Liberty Global co do počtu předplatitelů největším vysokorychlostním kabelovým operátorem mimo USA. Akcie Liberty Global jsou obchodovány v systému NASDAQ (LBTYA, LBTYB, LBTYK).

Společnost UPC Česká republika, a. s. je vedoucím poskytovatelem televize, širokopásmového internetu a digitální satelitní televize, která poskytuje své služby v České republice. Na základě statistik společnosti k 31. září 2005 pokrývaly sítě UPC ČR přibližně 740 000 domů a sloužily téměř 456 000 domácnostem, z toho na 390 000 předplatitelům kabelové a satelitní televize a 66000 předplatitelům širokopásmového internetu.. UPC Česká republika, a. s. je konsolidovanou dceřinou společností Liberty Global, Inc. (NASDAQ: LBTYA, LBTYB).

Společnost UPC přináší vedle programu běžných domácích televizí, a to ve špičkové technické kvalitě, mnoho specializovaných televizních kanálů, které jsou jinak nedostupné. Jde o filmové, česky mluvené, kanály HBO, HBO2, Cinemax a Hallmark, dokumentární televizní kanály Discovery, Spektrum či Animal Planet, zpravodajské televizní kanály CNN, BBC World Service, CNBC a TA 3, hudební kanály jako třeba MTV, česky mluvené sportovní kanály Eurosport a Galaxie sport, dětský televizní kanál Jetix (opět v češtině) nebo o Hustler TV, erotický kanál bez cenzury. Nabízí programy v němčině, angličtině, španělštině, ruštině, francouzštině, ale i třeba v polštině. Společnost UPC zdarma poskytuje ke kabelové televizi i zásuvku pro kvalitní příjem nejrozšířenějších rozhlasových stanic.

V září roku 2000 uvedla společnost UPC. na český trh službu UPC Direct. Jde o satelitní vysílání placených programů kabelové televize a řady volných satelitních televizních kanálů v digitální kvalitě. Služba UPC Direct má, a to bez výjimky, dosah po celém území republiky. Proto se také o UPC Direct říká, že je to „kabelová televize bez kabelu“. Signál je šířen ze satelitu Astra a zákazník může sledovat okolo stovky televizních programů, z nichž řada je shodných s nabídkou kabelové televize. UPC Direct disponuje elektronickým programovým průvodcem, který nabízí: podrobné informace o obsahu vysílaných pořadů i na několik dní dopředu, informace, zda příslušný pořad má titulky, či zda vysílá v tzv. „duálu“ a volbu původní nebo dabované zvukové verze, výřezy na obrazovce, v nichž lze zjistit co běží na jiných TV kanálech, než na tom, který divák právě sleduje, nastavení formátu obrazu, jednoduché přepínání z televize na rádio a opačně, „zámek“ na ty kanály a pořady, které je třeba zabezpečit proti sledování dětským divákem, informace o samotném přijímači, síti a přístupové kartě.

Nejoblíbenější a nejpopulárnější službou UPC v Praze a v Brně je vysokorychlostní internet chello - nonstop připojení za paušální měsíční cenu. Paušální cena za službu zahrnuje neomezenou dobu strávenou na síti.


PR Press UPC ČR, a.s., 9.1.2006


Doplnění redakce satCentrum:

V současné době - 9.1.2006 v cca 10 hod dopoledne již Sport1 běží v kabelových sítích, pro abonenty UPC Direct bude zařazen na předvolby pronajatých receiverů po změně přes satelit vysílaného setingu v DMC centru v Amsterodamu. Předpokládáme, že se tak stane dnes okolo poledne. V současné době již byla uvolněna předvolba č.40 - první "sportovní", další sportovní kanály počínaje Galaxií sport se posunují o jedno místo dále, od předvolby č.52 (Kabel 1) je už stávající pořadí ponecháno.

K okamžitému zařazení programu Sport1 na předvolby musíte provést novou instalaci receiveru anebo ponechat přes noc receiver zapnutý či ve stand by stavu na některé předvolbě paketu UPC Direct.


Aktualizováno 9.1.2006 v 11.50 hod.:

Sport 1 vysílá v češtině na Astře 1G, tr. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4, PIDy 151/161, kódován v systému CryptoWorks a je dostupný pro abonenty UPC Direct v základní nabídce Rodina. Na pronajatých receiverech Philips je zařazený na předvolbu č.40.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 39   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
12.01.2006 • Vysílání Czechlinku z družice Eurobird dnes skončilo [ 15 ]
10.01.2006 • WorldSpace vypustí další satelit
10.01.2006 • Vivendi, TF1 a M6 spojí své placené televizní vysílání
09.01.2006 • UPC Slovensko obohacuje ponuku o športový kanál Sport1 [ 9 ]
07.01.2006 • Nalaďte si: „Comedy24.fm“ na Astře
05.01.2006 • Astra: druhá orbitální pozice na vzestupu [ 1 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  budete dalsi sezonu vysilat španelskou ligu 

13.07.2007 07:14 • mara
budete vysilat španelskou ligu jako minulou sezonu dekuji za odpoved
 
 
  premier 

07.01.2007 18:46 • all addar
anglicka premier ligue tam urcite nebude, ani nemecka bundesliga mam sport1 od augusta a nic takeho tam nie je, nakolko nemaju na to vysielacie prava. Oni to len chceli vysielat, ale premier league im vyfukla galaxia a s bundes ligou sa nedohodli.
 
 
  ahoy..supr protoze me hodne za ... 

07.01.2007 16:44 • lizbou
ahoy..supr protoze me hodne zajima anglicky fotbal..premier ligue i nizsi anglicke souteze ..no a pohary otom ani nemluvim ...takze ...hurááááááááááááááá,
 
 
  re 

10.01.2006 21:22 • helle
no v každom prípade som sklamaný z holandskej ligy :(
 
 
  to Tony:Jo a když si to přečte ... 

10.01.2006 20:57 • keramik
to Tony:Jo a když si to přečteš pořádně tak tam je zprostředkují přenosy z anglické ligy a champions league a PŘÍMÉ PŘENOSY z .... To dává za pravdu mé úvaze.PL a CHL - záznamy zápasů. Ale to je stejně jedno.Hlavně že bude víc fotbalu.
 
 
  Chelsea a ManU 

10.01.2006 20:52 • keramik
Když jsem dřív koukal na ManU TV tak tam dávali přímý přenosy z tréninků , záznamý starých zápasů ale myslím že přímáky z Premier league ne.Ale nevím jak je to teď.Ono i Champions league nevím když ČT dává úterý i středu.
 
 
  doplnění... 

10.01.2006 16:58 • milok
mimochodem, pokud budou také dávat Premier League nebo LM tak budu jenom rád, ale rozhodně tu nebudu mudrovat jako někdo, že mi je italská, francouzská, německá a holandská liga málo :-)
 
 
  to Tony: Tak si přečti vyjmeno ... 

10.01.2006 16:50 • milok
to Tony: Tak si přečti vyjmenovaný fotbaly tady v tom článku, vidíš tam někde Premier League nebo Champions league?, já teda ne..., jinak ty tzv. domácí zápasy jsou i u repre U20, takže to asi NEBUDE Premier league, leda že by dávali nějakou juniorskou soutěž a to asi těžko,co? Proč teda rovnou nenapíšou "anglická liga"??? ale např. "francouzská liga" napsali, a to o tý přestávci jsem ti napsal proto, že ti těch přenosů bylo málo a že tam jdou záznamy. Jo a pokud se ti ten kanál nelíbí,tak na něj nečum a čum na STV2
 
 
  to Tony: Tak si přečti vyjmeno ... 

10.01.2006 16:49 • anonym
to Tony: Tak si přečti vyjmenovaný fotbaly tady v tom článku, vidíš tam někde Premier League nebo Champions league?, já teda ne..., jinak ty tzv. domácí zápasy jsou i u repre U20, takže to asi NEBUDE Premier league, leda že by dávali nějakou juniorskou soutěž a to asi těžko,co? Proč teda rovnou nenapíšou "anglická liga"??? ale např. "francouzská liga" napsali, a to o tý přestávci jsem ti napsal proto, že ti těch přenosů bylo málo a že tam jdou záznamy. Jo a pokud se ti ten kanál nelíbí,tak na něj nečum a čum na STV2
 
 
  Tisková správa 

10.01.2006 16:21 • Tony
- citujem : " Sport1 zprostředkuje svým divákům např. přenosy z Champions League, a Premier League a přímé přenosy italské, německé a fotbalové ligy. Přejímá také pořady Chelsea TV a Manchester United TV, takže čeští diváci budou mít možnost mnohem častěji vídat populárního brankáře národního týmu a FC Chelsea Petra Čecha. Z ostatních sportů půjde např. o box." Takto je to v tej správe, čo je podľa teba Premier League? Nie je to anglická Premier League?
 
 
  Práva 

10.01.2006 16:13 • Tony
Tak teda čo by mali byť tie tzv. domácí zápasy?
 
 
  Práva 

10.01.2006 16:10 • anonym
To Tony: Já tam vidím Anglický reprezentace a domácí zápasy ale ne liga jako u ostatních...
 
 
  Vysielacie prava 

10.01.2006 16:05 • Tony
To "profesor" Milok: Precitaj si celu tlacovu spravu od PR PRess UPC ČR. na konci su spomenute zakupene vysielacie prava. Polovica z nich sa tyka ostrovneho futbalu. tak ked ma podla teba Galaxie sport excluzivne prava na Premier League. Tak preco ich spomynaju v suvislosti so SPORT 1? A blahozelam k tvojmu zisteniu, ze su dni, ked sa nehraju futbalove zapasy, a ze Bundesliga ma jarnu prestavku. :-) ).
 
 
  Někdo to holt nepochopí 

10.01.2006 15:57 • keramik
to Milok: Jsou lidi kteří mají trošku nižší IQ s tím nic nenaděláš.Je jasný že Anglii a Španělsko má GALAXIE takže to SPORT1 nedává.Leda že by si práva koupili oba.Stejně tak je to s Italskou ligou.Zřejmně již před startem si SPORT1 blokoval práva na top zápasy a proto GALAXIE vysílá pouze pár zápasů.Možná i proto začala NHL na GALAXII o týden později , protože o ni vedli spolu boj.Holandskou jsem sledoval svého času a myslím není špatná.Stejně budou dávat jen top zápasy.Bundesliga super.Francie mi moc k srdci nepřirostla ale to nevadí.Každopádně jsem rád za další sportovní program.Jen kdyby byla i v karnevalu nebo nejlépe samostatně objednatelná jako GALAXIE.Nechce se mi platit 700 jen kvůli 1 programu.Zatím to holt vyřeší sportbar :-)
 
 
  ach jo... 

10.01.2006 15:27 • milok
To Tony: Ty jsi fakt tatar nebo nerozumíš pořádně česky, práva na anglickou a španělskou ligu pro ČR má koupený Galaxie Sport, tak je jasný, že to nemůže dávat Sport 1! Jinak německá liga má přestávku a pokud jsem pochopil, tak Sport 1 bude dávat hlavně fotbal a box, ale jestli opravdu sleduješ sport, tak jsou dny, kdy se prostě žádná top liga nehraje, navíc asi těžko naplněj přímejma přenosema celej den...
 
 
  Sklamanie 

10.01.2006 14:45 • Tony
Ak sa niekto priveľmi tešil na futbalové priame prenosy, tak bude dosť sklamaný. Tak ako tento týždeň aj na budúci bude len po 5 priamych prenosov, čo predstavuje asi 10 hodín vysielacieho času, pričom týždenný vysielací čas ich verzie tv kanálu SPORT 1 má približne 100 hodín, čiže len asi 10% bude na živo. Tak napr. zápas LYON-MARSEILLE, bude okrem priameho prenosu zo stredy, opakovaný zo záznamu celkom 8-krát !!! v priebehu dvoch týždňov. A podobne je to aj s ostatnými zápasmi. Mimochodom okrem holandskej, talianskej a francúzskej ligy nebolo v dvojtýždňovom programe nič. Pričom na maďarskej SPORT 1 bude za dva týždne asi 16 priamych prenosov a to hlavne z anglickej a španielskej ligy, ktoré sú všeobecne hodnotené ako najkvalitnejšie. Neviem kto je zvedavý na holandskú a okrem niekoľkých mužstiev na francúzsku ligu!!??
 
 
  fuj 

10.01.2006 11:27 • max.kaspar
To alias: MI jsme chlapI mužskýho rodu, ty pako. VY jste chlapY zženštilý, vám se líbí spocenej sráč v trenýrkách.
 
 
  fuj 

10.01.2006 11:05 • max.kaspar
To alias: Ty sleduješ hodinu a půl pětadvacet chlapů v trenýrkách a mi co máme raděj filmy jsme buzeranti, jo? :-)
 
 
  kontakt na sport 1? 

10.01.2006 10:11 • peter
zdravím, máte tam kontakt na sport 1 v cz?
 
 
  fuj 

10.01.2006 08:37 • alias
Filmy jsou pro ženský a malý holky ty teplouši. At´ žije Sport1 a fotbal.
 
 
Celkový počet komentářů: 39 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist