Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 21:26:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Jak budeme přijímat ČT4 Sport? - aktualizováno

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 17.01.2006


S blížícím se startem nového programu České televize jsme zjišťovali, kde všude si ho budeme moci naladit. Bude na satelitu v Czechlinku i v UPC Direct, v kabelových sítích i DVB-T, a také na internetu. A máme pro vás i program na celý první měsíc, včetně prvních 16 olympijských dní


Nový sportovní program naší veřejnoprávní televize – ČT4 Sport, odstartuje již za tři týdny, 9.února 2006, den před zahájením Zimních olympijských her v italském Turíně. Ostrý start s kompletním programem proběhne v pátek 10.2.2006 v 09.00 hod.

„Mottem kanálu je, že Česká televize vysílá český sport,“ tak představil kanál ČT4 ve stručnosti šéfredaktor oddělení sportu ČT Otakar Černý. „Bude na něm široká paleta žánrů - přímé přenosy, magazíny, záznamy. Šanci dostanou malé sporty jako futsal, florbal či golf. Ale třeba i tenis, na který moc místa nebylo. Už teď máme práva na Roland Garros aWimblendon.“

První ostrou prověrkou ale bude zmiňovaná Olympiáda – po dobu jejího trvání bude ČT4 vysílat non stop 24 hodin jenom ji. Bude tak doplňovat sportovní přenosy pro „většinového diváka“ z ČT2.

Sportovní fanoušek se tedy už má na co těšit. Bude-li ji moci naladit. Pro informaci o tom, kde všude bude ČT4 vysílat jsme se obrátili na Českou televizi, tiskového mluvčího pana Martina Krafla. Kromě přehledu platforem jsme se ještě ptali na otázku kódování a neopomněli připojit dotaz k chystané výměně přístupových karet Czechlink.


Sportovní kanál ČT4 bude možné přijímat těmito způsoby:

- v síti zemských DVB-T vysílačů v Praze (K25), v Brně (K40) a Ostravě (K39 - ještě se zatím nevysílá) v rámci multiplexu A. V době startu ČT4 bude signál dostupný pro cca 60 tisíc domácností, vysílání bude volné, nekódované.


- v satelitním vysílání v paketu Czechlink z družice ASTRA 3A na pozici 23,5 st. východně, frq. 12,525 V, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks a bude možné jej přijímat na všechny přístupové karty Czechlink aktivované pro příjem ČT1 a ČT2. Oprávnění pro ČT4 se automaticky doplní do všech zaregistrovaných karet z datového streamu ze satelitu, divák nebude muset se svoji kartou nijak manipulovat, ani nikam volat. Bude pouze nutné načíst na svém receiveru znovu celý paket k uložení stanice.

Podle dalších informací, které jsme získali z jiných zdrojů by mělo dojít v příštích dnech k vyjmutí stanice TOP TV z paketu Czechlink, a ta by pak nadále vysílala jako samostatný SCPC kanál na Astře 3A, podobně jako TV Óčko. Uvolněný datový tok by se tedy plně využil pro sportovní kanál ČT4.

V současné době je aktivních více jak 80 tisíc přístupových karet Czechlink, můžeme tedy předpokládat, že ze satelitu Astra 3A se tedy pokryje cca 80 000 domácností. Po skončení Olympiády zřejmě ještě v únoru začne bezplatná výměna nejstarších přístupových karet Czechlink (bílé či černé se Zeměkoulí) za nové s lépe zabezpečeným BIOSem proti neautorizovanému příjmu. Při startu kanálu ČT4 ale budou pro jeho příjem fungovat všechny, i ty nejstarší karty! Přesné informace o harmonogramu výměny včas uveřejníme na našem webu.


- v satelitním vysílání v platformě UPC Direct z družice ASTRA 1G na pozici 19,2 st. východně, frq. 12,382 H, SR 27500, FEC 3/4. Signál bude zakódován v systému CryptoWorks a bude možné jej přijímat na přístupové karty UPC Direct v základní nabídce Rodina. Také v tomto případě divák nebude muset se svoji kartou nijak manipulovat, ani nikam volat. Bude pouze nutné načíst na svém receiveru znovu celý transponder k uložení stanice, anebo v případě zapůjčených receiverů Philips bude automaticky aktualizován setting v rámci pravidelného (nočního) upgrade a kanál ČT4 se tak objeví na předvolbě receiveru Philips bez zásahu uživatele. Základní nabídka UPC Direct je v ČR dostupná nyní pro cca 112 tisíc domácností.


- v řadě sítí kabelových operátorů v České republice. U největších providerů bude signál dostupný v síti UPC pro cca 178 000 domácností, v případě síti Karneval pak v cca 270 000 domácnostech.


- prostřednictvím internetu, z důvodu autorských práv na sportovní přenosy zde ale bude rozsah volného on line vysílání omezen. Pokud na danou událost bude mít ČT vysílací práva, bude se moci na internetu kompletně „odvysílat“. Část vysílání ale bude určeno pouze pro doménu .cz, některé sportovní události se však na internet nebudou moci umístit vůbec.


Tolik informace o tom, kde a jak budeme moci sledovat sportovní kanál ČT4 při jeho únorovém startu. V souhrnu to vychází (bez internetu) na 700 000 domácností. Tento počet se bude v budoucnu dále zvyšovat, v roce 2007 by měl být například signál DVB-T dostupný ve dvaceti největších městech naší republiky.

V některém z příštích příspěvků se budeme věnovat obsahu vysílání ČT4 a programové struktuře.


satCentrum, 17.1.2006, 01:00 hod


Doplněno 17.1.2006 v 12:00 hod:

Jak jsme slíbili, budeme pro vás pravidelně připravovat podrobné týdenní programové přehledy kanálu ČT4. Už dnes si můžete stáhnout na obvyklém místě TV download (tedy tam kde jsou nachystané programy více jak padesáti dalších satelitních a kabelových stanic) předběžný úplný programový přehled vysílání ČT4 ze zimních olympijských her v Turíně. Program není na týden, ale na celých 16 olympijských dní - od pátku 10.2.2006 do neděle 26.2.2006. Program je ve formátu PDF.


Aktualizováno 18.1.2006

Dnes jsme doplnili do sekce TV download (tedy tam kde jsou nachystané programy více jak padesáti dalších satelitních a kabelových stanic) definitvní kompletní programový přehled vysílání ČT1 a ČT2 ze zimních olympijských her v Turíně. Program zahrnuje všech 16 olympijských dní - od pátku 10.2.2006 do neděle 26.2.2006. Dále je zde umístěn definitivní kompletní měsíční programový přehled vysílání ČT4 včetně všech relací ze zimních olympiády. Oba přehledy jsou vytvořené ve formátu PDF.




  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 100   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.01.2006 • SES ASTRA podepisuje s českou televizí TOP TV smlouvu na pronájem kapacity
19.01.2006 • TOP TV přestupuje na ASTRU 19,2E [ 1 ]
18.01.2006 • Vysílání pro ČR na satelitu Astra 3A [ 2 ]
12.01.2006 • Ponuka UPC Direct bohatšia o slovenskú hudobnú televíznu stanicu Music Box [ 9 ]
12.01.2006 • Vysílání Czechlinku z družice Eurobird dnes skončilo [ 15 ]
11.01.2006 • ČRo 4 - Radio Wave startuje již tento pátek [ 11 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
4 / 5

  Přidávám se k pracantovi, to c ... 

21.01.2006 21:25 • martin
Přidávám se k pracantovi, to co tady píše bych klidně podepsal. Má pravdu a stejně jako on nechápu to věčné prskání a nadávání těch nespokojenců. Taky si už myslím něco o "K O K O T E C H". Dokud si budeme hanit to co umíme místo toho abychom se tím uměli chlubit, vždycky budou na nás ty větší a co si myslejí, že jsou lepší (i když to tak třeba není), koukat jako na podřadné "P I T O M C E" ! Trošku více národní hrdosti, tohle nám čechům stále bohužel ještě dost chybí!
 
 
  a pořád k o k o t i n y 

21.01.2006 15:03 • pracant
no vidíš a Pendolino není zrovna českej výrobek
české televize jsou podle mého na mnohem lepší kvalitativní úrovni nežli spousta zahraničních evropských (a to i například některé komerční německé), co do kvantity jsme na tom sice dost blbě, ale už se to taky zlepšuje - a dalším takovým zlepšení je i ČT4, tak proč tady prskat něco o vysílání pro "vyvolené"? Je to vysílání naopak pro všechny!!! Každý na území ČR má možnost (po zakoupení příslušného příjmového zařízení) ho sledovat! Což se například v době vysílání státní OK3 říci nedalo ani v nejmenším!!!
 
 
  žádné k....iny 

21.01.2006 12:50 • anonym
Ste ovečky :Sat přenos sleduji od prvopočátku od ČT neočekévám již nic nového ,pouze se snaží kde co okoukat česká TV je jako Pendolino "Ukrajina je v DG přenosu mnohem dál".Některé chudší státy také.Kecú o malém trhu už tu bylo dost.
 
 
  Zoznam športových prenosov vys ... 

21.01.2006 04:07 • anonym
Zoznam športových prenosov vysielaných LIVE nájdete na http://mujweb.cz/Sport/LIVESPORTONTV
 
 
  plně a ve všem souhlasím s Mar ... 

20.01.2006 21:40 • pracant
plně a ve všem souhlasím s Martinem
 
 
  ke komentářům 

20.01.2006 21:33 • martin
Souhlasím s pracantem, také nepatřím mezi vyvolené, satelitní příjem jsem chtěl a tak jsem si na něj poctivě vydělal a to ještě v době, kdy na to dnešních 6 tisíc nestačilo. Až bude fungovat DVB-T opět budete potřebovat set-top-box nebo budete opět nadávat, že je to pro vyvolené? A co budete povídat až vám jednou vypnou analog aby neblokoval digitalizaci? Technický vývoj pro každého, pokud ho chce využívat, bude vždy každého něco stát, nikdy nikdo nepřijde a domů tě to zadarmo nepřinese.
Dále něco pro Komenského: Naivní určitě nejsem, život mě dávno naučil se o všechno poprat nebo si všechno tvrdě vydělat. ČT jako veřejnoprávní instituce by měla mít určitě průhledné transparentní hospodaření, ale myslím si, že jsou v naší v zemi mnohem větší a horší molochy. To mi ale nebrání tvrdit, že jsme ve spoustě věcí na špici (ne pouze vyjímečně !) a co se týká TV vysílání tvrdím, že super programy má ČT na všech stanicích (sportovní přenosy máme jedny z nejlepších na světě, kdeco od nich v cizině okoukali a možná to ani netušíš, dělají dobře zpravodajství a publicistiku a technická úroveň jejich programů je také vysoká, Nova a Prima jsou srovnatelné s komerčními stanicemi na západě, Óčko je na úrovni ostatních hudebních TV, Galaxie sport potřebuje zvednout technickou kvalitu, ale atraktivní přenosy přináší již nyní. Cizí stanice dabované do češtiny jsou to samé co mají venku akorát v naší řeči.
Koncesionářské poplatky platím také, 100 Kč/měs. tak hrozná suma není, je to hodnota trošku lepšího oběda a to asi nikoho nezabije. Navíc ČT sport je dobrý nápad, který bude postupně zpřístupňován i těm, kteří od začátku tuhle možnost mít nebudou. Jestli na stávajících programech nelze plně využít práva na přenosy z takových akcí jako ZOH, LOH, MS v hokeji a fotbale, tenisový grandslam apod., jeví se mi investice do čtvrtého programu jako opodstatněná. Nechci vidět co byste tady, vy co pořád kritizujete, pokud by vám uvedené sport.události zprostředkované nebyly.
 
 
  redikční automat zasranej 

20.01.2006 20:06 • pracant
patřilo tam

k
o
k
o
t
i
n
y
 
 
  anonyme! ty lemro 

20.01.2006 20:00 • pracant
nemel k....iny a běž radši makat ať si vyděláš na satelitní příjem ČT a pak budeš taky mezi vyvolenýma - i neschopnej člověk si těch šest papouchů vydělá a ušetří - anténu na ČT1 a ČT2 ti taky nikdo nezacvakal a přesto ji máš
a co televizor, ten by jsi nechtěl poslat od ČT, když platíš ty koncesionářský poplatky???
 
 
  už dost 

20.01.2006 17:55 • anonym
Lidi platěj ČT poplatky a oni za naše prachy dělaj vysílání pro pár vyvolenejch
 
 
  Za 2500 By ke kartě měl bejt i ... 

20.01.2006 17:48 • anonym
Za 2500 By ke kartě měl bejt i settopbox platim přeci koncs.poplatky Pražáci zasr.....
 
 
  @keramik 

20.01.2006 15:12 • komenski
Jseš mimo mísu (svou keramickou), já kritizoval u Martina jeho naivní těšení a hlášku o českých "super" programech. A mimochodem , i přes na naše poměry obrovský rozpočet ČT (5,3mld.Kč) má do tebou jmenovaných veřejnoprávních televizí daleko a to jak programovou skladbou, tak svou nezávislostí. O transparentnosti a technické erudici ČT nemůže být už vůbec ani řeč, stačí si vzpomenout na ty kotrmelce okolo jejího satelitního vysílání. Jinými slovy : buďme rádi,že přibude další český program, ale buďme při tom velmi obezřetní, ČT je nepředvídatelný spolek, kde je průměrný plat 1,5 násobek vysokoškolského pedagoga a pan ředitel bere více než kdejaký ministr....
 
 
  Jane Amosi 

20.01.2006 09:37 • keramik
Jestli umíš číst tak Martin psal že JE dobře že bude v UPC v základu.A řekni mi která jiná televize se snaží u nás rozvíjet televizní vysílání (16:9 , satelitní vysílání , ... ) a která vše co se týká digitalizace brzdí. Porovnej program ČT třeba s ARD , ORF , RAI. Veřejnoprávní TV NIKDY nebude dávat "kasovní trháky z kin" atd. Stejně jako ČT sport určitě nebude vysílat NHL , zahraniční kvalitní fotbalové ligy atd.
 
 
  Martine nezakecávej to, napiš ... 

19.01.2006 12:39 • Komenski
Martine nezakecávej to, napiš všem, které znáš české superprogramy! Anebo přiznej, že jsi "supernaivní" optimista, který se na cokoli nového těší jako děcko nacumel. Hlavně,že to bude barevné a bude se hýbat. Trochu střízlivosti,člověče, jistě, že i já kvituji, že bude další český program, ale abych je nazval "super" a ještě psal, jak nebude dobře,když bude i v UPCdirect, tak to už je přeháňka i na mne (a to něco pamatuji). To,že Česko je v několika málo věcech na špičce je pravda, bohužel ale vládou (a jistou stranou) ovládaná ČT a její programy to rozhodně nejsou, sorry...
 
 
  pro Komenski 

18.01.2006 21:05 • martin
Září z tebe typická kritika jak nám čechům to bohužel dost často jde. Jenom nadávat, hanit všechno co vznikne u nás a přitom jsme ve spoustě věcí na špičce nebo leckdy i lepší než ostatní. Vždycky byla móda se chlubit, že mám cizí zboží a naše se považovalo za brak, jsme už ale naštěstí někde jinde než v tom blbým komunistickým totalitním skanzenu. Neplatí to jen pro televizi, ale obecně. Dneska tady nadáváte, že se kóduje, já z toho také radost nemám, kromě němců to bohužel dělají skoro všichni. Buďte rádi za každou českou stanici, není tomu tolik zpátky, kdy v satelitním vysílání byly před náma i takové země jako Albánie. ČT se narozdíl od ostatních snaží svou nabídku rozšířit, pročpak už tohle dávno nedělá i třeba Nova? Přes satelit mám to štěstí přijímat stovky TV-programů a stojím si za tím, že naše stanice v porovnání s ostatními nevycházejí vůbec špatně. Přesvědčovat Tě nebo vnucovat svůj názor Tě nebudu, je to volba každého z nás co se komu líbí a pokud si nevybereš můžeš televizi vypnout.
 
 
  CT sport 

18.01.2006 09:53 • CT sport
Ja fakt nechápu na co si stěžujete máte přeci SVOBODU Vy HOV.... kdo to hcce sledovat si kopís Prřijmač DVB-S a nebo DVB-T ci kabelovku a nebo to nesleduje vůbec... akorat je pravda jsem zvedaj jaky to bude datovy tok a koli se mi budu valet po obývacím pokoji kostiček....
s pozdravem Dave http://dejv.webz.cz
 
 
  @Martin 

18.01.2006 09:04 • Komenski
I já jsem rád,že se Martin těší, Jája se taky těší,i máma se těší, i když nemá maso. My všichni se těšíme a věříme, že bohové z Kavčích hor k nám snesou samé laskominy a my, hloupý plebs, jim to sežereme. Blahoslaveni chudí duchem, neboť jejich je království nebeské! A oslíci hýkají , klaky tleskají a všichni se máme dobře:-)
PS: Martine, napiš nám (nevědomým), které znáš české "super programy",ať víme, víš?
 
 
  Na ČT4sport se už těším. Nepoc ... 

18.01.2006 00:47 • martin
Na ČT4sport se už těším. Nepochybuji o tom, že to bude další super český program. Kódovat se asi u nás bude i v budoucnu téměř vše, bohužel není nás tolik jako němců a bohužel jsme stále ještě o něco chudší. Nedělal bych ale z kódování na Czechlinku vědu, narozdíl od UPC Direct zde neplatíš (kromě Galaxie sport a CS Filmu) žádné měsíční poplatky. Karta stojí cca 2500 Kč, pro někoho to možná drahé je, ale když vidím jak češi zběsile nakupují v supermarketech téměř vše, nemyslím si, že tato jednorázová investice je pro většinu lidí nedostupná. Přeju ČT i nám divákům úspěšný rozjezd ČT4sportu. Je dobře, že bude i v UPC Direct v zákl.nabídce. Už se těším a věřím, že se ještě brzo dočkáme i avízovaného vzdělávacvího kanálu od ČT (ČT5 ?).
 
 
  pro redakci SATCENTRA 

17.01.2006 20:03 • CS
Předem děkuju za dobrý článek a měl bych na Vás dotaz jest-li se budou měnit kromě černých aj starší bílé karty s potiskem nebo jenom bílé bez potisku. Předem děkuju za odpověď.
 
 
  @marvas 

17.01.2006 19:53 • satCentrum
Programy v TV download průběžně vyměňujeme za aktualizované, jak jsou vydané nové verze, takže i v tomto případě tomu tak nastane, na webu najdete vždy poslední dostupnou verzi. Razítko (pečiatka) je tam z toho důvodu, že někteří prodejci či weby tyto naše přehledy dále doplňovali svým logem, tak aby bylo hned vidět, odkud to stáhli. Je to domluvené s poskytovatelem programu, jinak děláme ještě určité úpravy formátu pro lepší vytištění, případně některé spojujeme ze dní do týdne apod. Je s tím dost práce, nemyslete si. Chtěli bychom, abyste měli co nejvíce programů pohromadě na jednom místě.
 
 
  Freund 

17.01.2006 19:52 • JirkaXDU
Myslím, že nemáš pravdu. Bombardovat je potřeba ČT a Radiokomunikace, aby rozšířily vysílání DVB-T do dalších regionů. Na to naše slavné zákonodárce naštěstí nepotřebujeme. Momentálně je hlavní brzdou rozšíření muxu A Česká televize ! A to se pánové z ČT před nějakou dobou holedbali, že budou hlavním motorem rozvoje digitalizace !
Mimo chodem : síto nemám na půdě ani nikde jinde, anténí systém mám na pěkném stožárku nad střechou a je osazen kvalitními anténami. Bohužel v momentální situaci (1 dítě 3 roky, druhé na cestě, čistý příjem rodiny cca 15000) nejsem schopen uvolnit 6000 na digi sat přijímač a kartu czechlink, krom toho si nemyslím, že by to byla v tuto chvíli dobrá investice.
 
 
Celkový počet komentářů: 100 / zobrazují se: 61 ... 80

zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist