Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pondělí • 06.05.2024 - 01:12:31   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

Eutelsat pro olympijské hry

  Autor: Petr Miklík , e-mail: miklik@vues.cz Přidané: 03.02.2006



Zanedlouho budou zahájeny 20. zimní olympijské hry v Turíně. Satelitní provozovatel Eutelsat již ukončil všechny technické instalační práce na televizní síti „na klíč“ pro turínský organizační výbor (TOROC). Eutelsat dal tuto síť k dispozici výboru TOROC po dobu her. Společnost Eutelsat je jedním z oficiálních sponzorů ZOH v Turíně.


Pro tuto síť byl sestaven zvláštní paket 50 televizních kanálů. Ten bude možné přijímat na stanovištích závodů, v olympijské vesnici členů olympijského společenství. Programová nabídka se skládá z přímých přenosů ze závodů a z výběru významných, tzv. mezinárodních evropských, asijských a severoamerických televizních stanic.

Eutelsat a jeho dceřinná společnost Skylogic Italia (se sídlem v Turíně) realizovali soukromou televizní síť, která je konfigurovaná podle přesných požadavků výboru TOROC. Tato síť je také největší svého druhu pro olympijské hry.

Enrico Frascari, technologický ředitel TOROC, při dokončení řekl: „Pro TOROC má Eutelsat nepochybně technickou kvalifikaci a zdatnost, kterou potřebujeme, abychom sami dosáhli pokrytí televizním signálem na velmi složitém místě v Turíně a v regionu Piemont. Velkou výhodou tohoto televizního vysílání na satelitním základě je jeho odstupňování (rozpětí). To nám umožňuje značnou flexibilitu, abychom ještě mohli zřídit i v poslední minutě nový přijímací bod.”

Cristiano Benzi, projekční manažer Eutelsatu pro síť TOROC doplňuje: „Dokončení sítě znamená vrchol mnohaměsíční přípravy a dokládá naši způsobilost připravit hotovou síť zákazníkům, jenž očekávají standard s nejvyšším výkonem“.

Náplň 19 kanálů sítě sestavuje vysílací organizace TOBO (Turin Olympic Broadcasting Organisation) „live” z Mezinárodního vysílacího střediska IBC (International Broadcasting Centre) v Turíně. IBC je základem televizní infrastruktury pro OH a zde Eutelsat televizní kanály zakóduje. Eutelsat také produkuje infokanál.

Tyto kanály jsou šířeny optickým kabelem na teleport Skylogic Italia v SkyParku. Ze SkyParku a uplinkem jsou pak kanály přenášeny na satelit Eutelsatu, Eurobird 3. Odsud se programy přenáší na hlavní stanici kruhové optické sítě. Zde se signál ze všech stanovišť závodů soustřeďuje a přenáší na satelitní přijímací zařízení stanoviště v horách, která nejsou součástí optické sítě.

Do sítě se také zavádí 30 mezinárodních televizních kanálů, které hlavně využívají satelity Hotbird pro vysílání (přenos). Eutelsat pro Evropskou vysílací unii (EBU) navíc připravil satelitní kapacity pro vysílání her jejich 74 aktivních členů v 52 zemích. I první kanál z her japonské stanice NHK, zcela ve formátu HDTV, využívá systém společnosti Eutelsat. To umožní přenos obrazového signálu, který je předtím vytvářen v Turíně, na jejich evropské vysílací středisko v Paříži. Internet: www.eutelsat.de.


S využitím zdroje: SatNews.de, 30.1.2006, volně upraveno a zkráceno


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
06.02.2006 • Společnost UPC zařazuje ČT 4 Sport do vysílání své kabelové televize [ 10 ]
06.02.2006 • Opět česko-slovenská televize? Ano.. a v USA
(V Chicagu už 2 roky vysílá česko-slovenská televize)
01.02.2006 • TV Nova už je na satelitu – v platformě UPC Direct [ 29 ]
30.01.2006 • Fotbal na Galaxii sport v únoru 2006
27.01.2006 • PREMIERE HD od 27. 1. 2006 v pravidelném provozu [ 5 ]
27.01.2006 • Serbia Broadband (SBB) zahájí vysílání z družice Eutelsat W2

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist