Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 22.05.2024 - 08:43:05   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Monstrum nebo člověk? HANNIBAL - velkolepá premiéra nového seriálu na AXN

  Autor: AXNPress Czech , e-mail: AXNPress_Czech@spe.sony.com Přidané: 10.03.2013


AXN uvádí dlouho očekávanou premiéru dramatického seriálu HANNIBAL ve středu 10. dubna 2013 ve 22 hod na AXN. Nový třináctidílný seriál HANNIBAL se zrodil z kreativní mysli Bryana Fullera (např. seriál Hrdinové) a rafinované režie Davida Sladea (např. Stmívání: Eclipse). Zkušení tvůrci přišli s překvapivým doplňkem k dosud známé historii šíleného Hannibala.


Nejnovější stylizovaný thriller z dílny AXN vypráví mistrovský příběh manipulace a Lectera nechá fungovat přímo v ústředí mocné FBI. Jeho úkol je jasný: uznávaný psychiatr Dr. Hannibal Lecter (Mads Mikkelsen) má pomáhat mimořádně nadanému detektivovi Willu Grahamovi (Hugh Dancy), muži, který je obdařen schopností vcítit se do zvrácené mysli nejhorších masových vrahů. Pro ty z vás, kteří znají  příběh vysoce inteligentního kanibalského vraha Hannibala, bude tato podívaná fascinujícím výletem do neznáma. 

Hlavními hvězdami seriálu HANNIBAL jsou Hugh Dancy (Velké C, Král Artuš, Černý jestřáb sestřelen) jako Will Graham, brilantní, empatický psycholog FBI, který je schopen intuitivně rekonstruovat zvrácené myšlenky a metody sériových vrahů. Tato schopnost ho však fyzicky a zejména psychicky šíleně vyčerpává. Jeho šéf a psovod Jack Crawford (Laurence Fishburne H. III - Matrix, seriál CSI), však Willovu zvláštní schopnost vidět do mysli zločinců nutně potřebuje. Proto se  rozhodne  pro  netradiční taha najme pro svého detektiva uznávaného psychiatra, který má pečovat o Willovo pošramocené psychické  zdraví. 

Dr.  Hannibal  Lecter  (Mads Mikkelsen - Casino Royale, Lov, Královská aféra) ví  o duševních  pochodech zločinců své, ale  jeho svěřenec  o  tom  samozřejmě  nemá  ani  potuchy. V  téhle  nebezpečné  hře  kočky s myší, která se odehrává mezi světy dobra a zla, budeme sledovat, co se stane  s tímto nesourodým  párem  geniálního  policisty  a geniálního  zločince.  Můžeme  už  dopředu  prozradit,  že oba  mimořádní  muži  mají  společného víc, než  by  se mohlo  na  první  pohled  zdát.


Velkolepé uvedení Fullerova seriálu Hannibal z dílny Sony Pictures Television Networks (SPTN) proběhne na začátku dubna. Premiéra v USA je plánována na 4. dubna na NBC, v následujícím týdnu ho začne vysílat na svých kanálech kabelová televize AXN a to současně ve více než 80 zemích světa v 18 jazycích včetně češtiny. Premiéra v Česku a na Slovensku ve středu 10. dubna 2013 ve 22 hod na AXN. Nový seriál produkovala Gaumont televize International ve spolupráci se SPTN.

První krátkou úvodní upoutávku můžete shlédnout na webu satCentrum zde (velikost souboru je 5 MB).


HLAVNÍ POSTAVY:

WILL GRAHAM (Hugh Dancy), http://www.csfd.cz/tvurce/21617-hugh-dancy/

Bývalý učitel a posléze detektiv oddělení vražd je vtažen do temného světa profilování sériových vrahů. „Může” za to šéf speciální jednotky Jack Crawford, který Willovy schopnosti nutně potřebuje. Will je člověk poněkud společensky neobratný a mírně asociální. O co hůř se mu daří v mezilidských vztazích, o to geniálnější je ve své práci. Musí však neustále čelit temným myšlenkám, které se mu vkrádají do hlavy, když vytváří profily zabijáků. Chmury a stavy na pokraji šílenství mu pomáhá zahánět vynikající psycholog Hannibal Lecter…

 
HANNIBAL LECTER (Mads Mikkelsen), http://www.csfd.cz/tvurce/4929-mads-mikkelsen/

Geniální psycholog ,manipulátor a sociopatický sériový vrah na vrcholu svých schopností. To je přesně ta doba, kdy v seriálu potkáváme Dr.Lectera. Hannibal se nechá najmout jako psycholog, který chrání policejní eso Willa Grahama před psychickými dopady těžké práce. Zároveň ale získává bezprecedentní přístup přímo do srdce FBI. Kromě toho, že doktor má vražedná nutkání, má také vytříbený styl a je gentleman každým coulem. Své okolí si umí podmanit kouzlem osobnosti, důvtipem i ohromujícím intelektem. A to ani nezmiňujeme jeho smysl pro gastronomické lahůdky...

 
JACK CRAWFORD (Laurence J. Fishburne III.), http://www.csfd.cz/tvurce/47-laurence-fishburne/

O šéfovi speciální vědecké jednotky FBI honící nejtěžší zločince se říká, že se umí koncentrovat na
dopadení kriminálníka jako laser.Jinak by to v jeho práci ani nešlo. Ale jak už to bývá u takového typu šéfů, občas ve snaze zakousnout se do úkolu tak nějak zapomíná na to, aby se jeho „smečce” policejního týmu vedlo dobře. Proto se mu z vodítka občas utrhne jeho nejcennější zbraň, detektiv Will Graham. Vratká hranice mezi Crawfordovým osobním a profesionálním životem tak nezřídka „dostává na frak” a nepřispívá zrovna ke skvělé atmosféře v týmu.

 
ALANA BLOOM (Caroline Dhavernas), http://www.csfd.cz/tvurce/37341-caroline-dhavernas/

Naštěstí pro křehkou Willovu psychiku spolupracuje s jednotkou ještě jeden psycholog. Dr. Bloomová na rozdíl od zmíněných policistů dokáže udržet striktní hranici mezi osobním a pracovním životem a noční můry z hrozivých vražd si „domů nenosí”. Je si velmi dobře vědoma Willovy zvláštní schopnosti vcítit se do myšlenek vrahů, které pronásleduje, ale narozdíl od jeho šéfa si o něj dělá starosti. Ví totiž, že to mladého policistu pomalu zabíjí. S Hannibalem Lecterem se často dostává do konfliktu, protože
nesouhlasí s jeho nestandardními léčebnými postupy.



O AXN

AXN má ve střední Evropě více než 18 milionů předplatitelů. Kromě České republiky vysílá v dalších šesti zemích – v Polsku, Maďarsku, Slovenské republice, Rumunsku, Moldavsku a Bulharsku a v sedmi zemích jadranského regionu (Srbsku, Chorvatsku, Slovinsku, Makedonii, Bosně a Herzegovině, Kosovu a Černé Hoře). Televizní kanál se zaměřuje na akční a dobrodružné filmy, seriály a pořady a dynamickou zábavu pro diváky ve věkové kategorii od 18 do 34 let. Jádro programu tvoří kvalitní světové seriály a nejžádanější filmy od Sony Pictures i dalších studií. AXN je součástí mezinárodní sítě Sony Pictures Televison (SPT), jejímž vlastníkem je Sony Pictures Entertainment.


O SONY PICTURES TELEVISION (SPT)

Sony Pictures Television patří k vůdčím společnostem na poli televizního průmyslu. Po celém světě produkuje a distribuuje programy všech žánrů, včetně seriálů, televizních filmů, divadelních představení a rodinné zábavy na všech platformách. SPT disponuje jednou z největších databází celovečerních filmů a televizních pořadů. Může se pochlubit bohatým programovým složením, které zahrnuje velmi sledované televizní hry, seriály, originální animované pořady a v hlavním vysílacím čase dramata, komedie a televizní filmy oceňované kritiky. SPT si také drží čelní pozici na poli mezinárodní televizní produkce – vytváří více než 6,000 hodin vlastního programu, spolupracuje s místními partnery a produkuje obsah v lokálním jazyce. Pořady prodává do přibližně sedmdesáti zemí světa. Portfolio mezinárodní televizní sítě SPT zahrnuje 120 kanálů ve 159 zemích s více než 754 miliony diváckých domácností. SPT vlastní multiplatformový video servis, Crackle, holandskou zábavní společnost 2waytraffic, produkční společnost Embassy Row, Sony Movie Channel, je spolumajitelem GSN, 3net, FEARnet a INT Networks, Inc. Inc. Inzertním prodejem se SPT řadí k předním národním inzertním společnostem ovládajícím komerční katalog v seriálech SPT stejně jako ve všech digitálních obchodech Sony Music Entertainment a Tennis Channel a SPE ve Spojených státech. SPT (www.sonypicturestelevision.com) je společností Sony Pictures Entertainment.


Připravila redakce satCentrum podle podkladů Simony Malkovské, AXN Press Czech, SPT Networks, 10. 3. 2013, vlastníkem autorských práv upoutávky i zveřejněného plakátu je SPT.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
10.03.2013 • Souboje o titul na FANDOVI a VOYO
09.03.2013 • Mancherster United vs. Chelsea na FANDOVI
08.03.2013 • Světový tenis v březnu na NOVA Sport a VOYO
07.03.2013 • To nejlepší od BBC v březnu na Spektru
07.03.2013 • Giro d´Italia exkluzivně na Eurosportu
06.03.2013 • Tottenham vs. Inter Milán na FANDOVI

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist