Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 12:36:14   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Online chat | Články
 

On line na satCentrum: Erika Luzsicza - Film+

  Autor: Redakce satCentrum , e-mail: redakce@satcentrum.com Přidané: 22.03.2013


SatCentrum pokračuje v úspěšném způsobu komunikace se čtenáři webu satCentrum - pravidelně si zve do „horkého křesla“ u počítače zajímavé osoby, které on line odpovídají na dotazy. Položených buď během níže uvedených dvou hodin, kdy je tento chat „live“ anebo které napíšete dopředu jako svou reakci pod tímto textem. Zde pak budou všechny otázky a odpovědi uloženy k pozdějšímu prohlížení a archivované.


V pořadí už 22. online chatu satCentrum, který se uskutečnil na "Zelený čtvrtek", 28. 3. 2012 v čase 13 - 15 hod., odpovídala na vaše dotazy Erika Luzsicza, managing director společnosti IKO Cable. Ptali jste se v něm především na filmový kanál Film+, který v pondělí 1. 4. 2013 mění celkový vizuál a přechází na formát 16:9.


Film+ spolupracoval na změnách s grafickým atelierem Oficina, který se v minulosti prezentoval několika úspěšnými projekty v oblasti designu televizních kanálů.

Nejen změnou svého vizuálu se Film+ prezentuje. Nový kabát oblékly i internetové stránky kanálu Film+, které získávají na větší atraktivitě, interaktivně, přináší více informací o dění na Film+, dění ve světě filmu a kinematografie obecně.

Dramaturgie celého kanálu bude obohacena o nové žánrové projekty a Festivalové perly, jsou jedním z nich. Divák si díky tomuto projektu bude moci vychutnat filmy oceněné nebo nominované na některou z prestižních cen filmových festivalů celého světa.

Děkujeme za vaše rozmanité dotazy týkající se nejenom stanice Film+, ale i dalších kanálů z portfolia společnosti, za vaše podněty se s poděkováním za team IKO Cable připojuje dnešní host chatu, paní Erika Luzsicza.



Navštivte i předchozí chaty na satCentrum:

- Erika Luzsicza - Film+

- Jaromír Glisník - M7 Group

- Jaromír Glisník - CS Link a Skylink

- Ivan Hronec - Film Europe

- Jiří Kraval - freeSAT by UPC Direct

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Jaromír Glisník - Skylink

- NGC HD, Travel HD, Disney a další kanály distributora CHANNELS

- National Geographic Channel a další stanice distributora CHANNELS

- Juraj Vodný a Michal Šuran - Towercom

- Janis Sidovský - TV Barrandov

- Jaromír Glisník - Skylink

- Daniel Klička - CS Link

- Erika Luzsicza - IKO Cable

- Václav Mozer a Jana Kotábová - Chello Central Europe

- Eva Sedláčková a Lada Dobrkovská - CHANNELS

- Martin Mrnka - Z1

- Jiří Balvín - Óčko

- Marek Kindernay - Nova sport

- Jiří Hojgr - SPORT 5

- Michal Šíma - Eurosport CZ

- Jaromír Glisník - TradeTec


Redakce satCentrum, aktualizováno 28. 3. 2013 v 15:15 hod.


  Sdílet:      

Verze pro tisk


  "on line chat"

satCentrum - Dobrý den, vítáme Vás v "horkém křesle" on line chatu a přejeme samé zajímavé dotazy. Diváci jistě ocení změnu vizuálu a formát 16:9 u programu Film+. Filmovému kanálu by ale určitě slušelo HD rozlišení obrazu. Plánujete s ním do budoucna? Děkujeme za odpověď.
Děkujeme za pozvání do chatu na satcentru a těšíme se na vaše zvídavé dotazy.
Odpovědí na vaší otázku ohledně HD vysílání na Film+, říkáme do budoucna – ano, konkrétní datum není stanoven

• ® jan - Dobrý den, jsem rád, že budete vysílat v širokoúhlém formátu, i když (zatím?) ne v HD. Mám dotaz, zda budete pokračovat v pravidelném vysílání nových českých filmů, jako tomu bylo loni? Děkuji, Honza.
I vám dobrý den a díky za pochvalu :) Ano, v minulosti jsme uvedli řadu českých i slovenských filmů, některé uvedl Film+ v exkluzivních premiérách a v tomto trendu hodláme pokračovat. Vedeme intenzivní jednání s distributory o nákupu domácí produkce pro Film+. Již teď vám mohu slíbit, že v brzké době uvidíte například vybrané tituly Jana Svěráka a Vladimíra Michálka a samozřejmě další filmy z dílen českých a slovenských režisérů. Film+ miluje film a jaký by to byl filmový kanál, kdyby se na něm neobjevil právě český film.

• ® Jack6428 - Dobrý den. Většina dotazů se bude zřejmě týkat kanálu Film+, já bych se chtěl spíše zeptat na stanici Nickelodeon. Konkrétně by mě zajímalo následující:

1) Kdy začne Nickelodeon vysílat ve formátu 16:9? Drtivá většina obsahu je v tomto formátu k dispozici a zdá se, že je tak asi i vysílána, ale bohužel odbavována na zařízení, které nejspíše umí pracovat pouze s formátem 4:3 a výsledkem je tak obraz ve formátu letterbox s černými pruhy. Konkurenční Minimax přešel na širokoúhlé vysílání minulý týden a většina ostatních Nickelodeonů ve světě, včetně toho polského, přešla na 16:9 již loni.
2) Proč Nickelodeon nevysílá zvuk ve formátu stereo, ale pouze mono? V roce 2013 tomu opravdu nerozumím.
3) Kdy bude mít Česká republika a Slovensko svůj vlastní feed? Určitě by to pozici Nicku v našem regionu posílilo a věřím, že by české reklamy a lokalizace grafiky Nicku prospěly.
4) Proč jsou u všech pořadů ustřihnuté závěrečné titulky? Zpravidla vždy chybí posledních pět až deset vteřin a nechápu, jaký je k tomu důvod. U některých pořadů díky tomu nejsou kompletně uvedeni tvůrci českého znění.
5) Prezentace Nickelodeonu vůbec není jednotná a celé vysílání tak působí zbytečně trochu chaoticky a neprofesionálně. Některé pořady mají svoje vlastní znělky a upoutávky, některé ne. Některé znělky a upoutávky jsou nové, některé jsou staré. Ve vysílání se objevují občas i takové, které jsou staré několik měsíců či dokonce několik let. Příjde mi, že se to pomalu zlepšuje, ale chtělo by to konečně nějaký jednotný vzhled a styl.
6) Proč není Nickelodeon v ČR více propagován? Internetové stránky vůbec nejsou aktualizovány a nachází se ve stejném stavu, jako při svém spuštění před třemi lety. Na email uvedený na stránkách nikdo neodpovídá a komunikace s diváky je minimální. Proč nemá Nickelodeon např. svůj Facebook, jako některé jiné stanice?

Vím, že dotazů je mnoho, ale považuji je za důležité. I když je mnoho věcí, které dělá Nickelodeon dobře (různorodost programové skladby, vysoký datový tok, komunikace následujících pořadů, český voice-over Jana Nedvěda, relativně časté premiéry, české EPG), je zároveň mnoho věcí, které je stále třeba zlepšit. Díky předem za odpověď a přeji hezký den! :)

Milý Jacku 6428.
Je to opravdu porce otázek a váš zájem o Nickelodeon nás těším. Pojďme postupně.
1) Viacom – Nickelodeon zpravidla vždy následuje trendy jednotlivých trhů, kde vysílá. V některých případech zavádí některé změny jako první vysílatel na daném trhu. Samozřejmě změna na formát 16:9 je v plánu pro nejbližší budoucnost.
2) Nickelodeon v ČR rozhodně vysílá stereo, kontaktujte prosím svého operátora.
3)Plná česká verze ve světě populárního dětského tv kanálu Nickelodeon, vznikla velice krátce po první východoevropské verzi. Což je samo o sobě přiblížení k lokálnímu trhu jako reakce na poptávku diváků v našem regionu. Kanál Nickelodeon je z hlediska obsahu nenásilný a zcela bez reklam, tím je zajištěno, že děti mohou nerušeně sledovat své oblíbené pořady
4)tento dotaz předám kompetentním kolegům na centrále.
5)Viacom je velmi hrdý na image kanálu Nickelodeon a i za sebe říkám, že může být považován za vůbec jeden z vizuálně nejhezčích dětských kanálů na trhu. Nickelodeon obsahuje široké spektrum grafických elementů, které jsou ve vysílání kombinované, aby co nejvíce vyhovovaly dané cílové skupině jednotlivých pořadů.
6) Web Nickelodeonu nabízí celé spektrum interaktivních a hravých elementů, které se soustředí na další napojení diváků na jejich oblíbené postavičky, například Sponge Bob, Tučňáci z Madagaskaru a nebo iCarly a další. Cely web je v současné době prochází rozsáhlou rekonstrukcí, aby mohl poskytnout dětem, ještě atraktivnější požitek. Pro rekonstrukci lokálních web stránek Nickelodeonu je benchmarkem – Nickelodeon stránky ve Velké Británii. Facebook samozřejmě považujeme za důležitý nástroj komunikace s našimi diváky, nicméně je naší hlavní prioritou uvedení nových web stránek.

• ® jan - Chtěl bych se ještě zeptat, zda uvažujete s vysílání zvuku Dolby Digital (AC3), případně další zvukovou stopu - originální audio? Děkuji za odpověď. Jinak vám držím palce, Film+ patří mezi mé nejoblíbenější programy! Jan
Jane díky za vaši přízeň Film+. Zavedení originální audio stopy u Film+ je jedním z dalších plánovaných doplňků komfortu diváků, včetně plánu vysílání v Dolby Digital v budoucnu.

satCentrum - Dotaz přišel mailem do redakce: Bude vysielať Film + v novej podobe aj na Slovensku? Vopred pekne ďakujem za odpoveď!
Dobrý deň a ďakujem vám za vašu otázku. Samozrejme, zmeny vizuálu, prechod na 16:9 a všetky dramaturgické zmeny sa týkajú vysielania Film+, v Českej, aj Slovenskej republike.

satCentrum - Od Jirky z Plzně: Dobrý den, skvělá zpráva, bude to znít asi nespokojeně, ale musím se zeptat. Plánujete některý z vašich kanálů v HD?
I vám dobrý den. V současné době jsou v distribuční nabídce IKO Cable pro ČR a SR, tyto kanály v HD kvalitě, MTV Live HD, Nickelodeon HD, English ClubTV HD a Sportklub v HD pro vybraná teritoria. Přechod na HD vysílání u kanálů Film+ a Fishing&Hunting je zahrnuto v plánování. O zahájení vysílání Vás budeme včas informovat.

satCentrum - Anonym! Nová podoba, nové logo, nové stránky a co takhle nové filmy? Budete dávat taky nějakou pecku z poslední doby?
Rozhodně a hned 1. 4. se můžete těšit na film Američan s držitelem dvou Oscarů, Georgem Clooneym, který v něm skvěle ztvárnil nájemného vraha, který podlehne nejen lásce, ale i svému povolání. Připraveny jsou do dubnového vysílání další úspěšné filmy. Kupříkladu snímek Postradatelní, se všemi hvězdami akčních bijáků, film Útěk ze Sibiře od na šest cen akademie nominovaného režiséra Peter Weira,super film Cesta s Viggo Mortensenem a hudbou od Nicka Cavea, historické drama z divadelního prostředí film Krása na scéně s hvězdným Rupertem Everettem, komedii, Mám rád Huckabees obsazenou hvězdama první velikosti a mnoho dalších. Rozhodně bude z čeho vybírat.

• ® jan - Co si mám představit pod názvem Festivalové perly?
Festivalové perly, jsou dramaturgický projekt, který vznikl hned ze dvou důvodů. Jedním je dlouhotrvající spolupráce festivalu Dny evropského filmu, který Film+ již řadu let mediálně podporuje a filmy, které se na festivalu divákům představují, jsou zároveň součástí programové nabídky Film+ a divák si je tak může znovu vychutnat z pohodlí svého domova. Druhým důvodem, je náš dramaturgický záměr, nabídnout divákům rozsáhlejší exkurzi do světa filmů oceněných nebo nominovaných na některém z významných festivalů celého světa. Na Festivalové perly budou navazovat další projekty, které vás jistě zaujmou.

• ® ksilt - Dobry den. Planujete zavedeni original audio stopy na minimalne stanici Film+? V roce 2013 je to takovy standart. Tenhle stredoevropsky zvyk vse dabovat je jako mor. Dekuji za odpoved.
Děkuji za dotaz, dovolím si vás odkázat na odpověď uživateli Jan v konverzaci níže. Děkuji

satCentrum - Od Lenky: Dobrý den, minulý rok jsem s Film+ soutěžila na FB o lístky na Dny evropského filmu, bude i letos nějaká soutěž na FB o lístky?
Ano, i letos budete moci prostřednictvím facebook profilu Film+, soutěžit o lístky na tento výjimečný festival, který rozevře své brány 11. -18. 4. pro diváky pražských kin Lucerna a Světozor. Další štací festivalu Dny evropského filmu bude Kino Art Brno ve dnech 19. – 25. 4.

• ® Fenix - Neplánujete vysielať na vašom kanáli Film+ aj filmy v pôvodnom znení s titulkami? Nemusia byť všetky stačilo aj 1-2 filmy do týždňa
S pozdravom Marek B. z Prešova

Ďakujem za otázku. Aj v súčastnosti vysielame vybrané tituly v pre vás atraktívnom povodnom znení s titulkami. Napríklad skvelý hudobný film Čarovná flauta v réžii Kennetha Branaghata, a dnes vo vysielaní Film+ nezabudnite sledovať film držitela Oscara Michaela Moorea - SICKO a v našom vysielacom pláne máme pre vás pripravené ďalšie filmy v povodnom znení s titulkami.

satCentrum - Od Pavly: Dobrý den, nestihla jsem si nahrát film Píseň mého srdce, budete ho ještě opakovat?
Děkuji za dotaz. Na film Píseň mého srdce se můžete těšitve vysílání Film+, 18. 4.

satCentrum - Opět anonym!: Nevadí vám, že Oficina pracovala i pro jiné kanály?
Zvolili jsme grafické studio Oficina po zralé úvaze. Hlavním kritériem výběru atelieru Oficina, byla nesporná kvalita, profesionalita a především soulad vizí obou stran. Jsem přesvědčená, že se vám nový image Film+ bude líbit a ještě více si užijete své filmy na Film+.

• ® jan - Pěkný den paní Luzsiczová, budete dávat více romantických filmů?
Díky za dotaz. Romantice, lásce a vášni je přeci zasvěcen měsíc květen a více prozrazovat nebudu :) Rozhodně bude z čeho vybírat.

satCentrum - Mail od Jarmily: Zdravím, nechtěla jsem se registrovat-protože nechci abyste mi na mail posílali spoustu nějakých nesmyslů-jak to dělají jiní.....jen jsem vám chtěla sdělit, že tuto TV jsem byla NUCENA sledovat často-protože slaboduché seriály jak naší tak zahraniční výroby mi přijdou slaboduché. Říkala jsem si, že je tu konečně něco, co bude lidi trochu kultivovat a motivovat-což si nemyslím, že nějaké přihlouplé turecké seriály umí... Občas se na Film+ objeví i český film a tak se ptám, jestli budete vysílat více českých filmů?
Dobrý den Jarmilo, vysílání na filmovém kanále Film+ je žánrově velmi pestré. Naleznete zde od komedie, dětských filmů, drama přes art noir až po horory, thrillery a akční filmy, zkrátka vše.Film+ vysílá filmy z americké, evropské a domácí produkce a vybrané tituly vysílá v exkluzivních televizních premiérách pro ČR a SR Dbáme důsledně na to, aby opravdu každý divák našel v našem vysílání ten svůj film, společníka pro pohodu i do nepohody. Film+ nabízí tu správnou dávku filmových emocí 24 hodin denně. Ohledně českých filmů jsem se vyjádřila uživateli Jan, v diskusi níže.

• ® levai - Dobrý den neuvažujete o vstupu do dvb-t vysílání jako placený kanál?Děkuji Miroslav Baťa
Dobrý den, samozřejmě i pro nás je potenciální vstup do pay DVB-T jedna z dalších alternativ rozšíření distribuce našich TV kanálů.

• ® levai - Budou i ostatní kanály které provozujete brzy vysílat v 16:9?Děkuji marek
Dobrý den Marku, přechod na formát 16:9 samozřejmě v dohledné době plánujeme i u námi provozovaného tematického kanálu o lovu a rybolovu - Fishing&Hunting.O přesném termínu této změny vás budeme s předstihem informovat.

• ® levai - Budou i další kanály,které provozujete převáděny do formátu 16:9?Děkuji Petr
Dobrý den Petře,jak již jsem zmínila v konvrzaci s uživatelem Marek, přechod na formát 16:9 samozřejmě v dohledné době plánujeme i u námi provozovaného tematického kanálu o lovu a rybolovu - Fishing&Hunting.O přesném termínu této změny vás budeme s předstihem informovat.

satCentrum - Došlo mailem - Metra A: Dobrý den měl bych dotaz jaké filmové novinky ze světa i z domova připravujete na jaro 2013.díky a přeji krásný den Mirek
Dobrý den Mirku, dovolím si vám odpovědět kombinací odpovědí z předchozích podobných dotazů v chatu, děkuji za pochopení a přeji hezký den.
Rozhodně a hned 1. 4. se můžete těšit na film Američan s držitelem dvou Oscarů, Georgem Clooneym, který v něm skvěle ztvárnil nájemného vraha, který podlehne nejen lásce, ale i svému povolání. Připraveny jsou do dubnového vysílání další úspěšné filmy. Kupříkladu snímek Postradatelní, se všemi hvězdami akčních bijáků, film Útěk ze Sibiře od na šest cen akademie nominovaného režiséra Peter Weira,super film Cesta s Viggo Mortensenem a hudbou od Nicka Cavea, historické drama z divadelního prostředí film Krása na scéně s hvězdným Rupertem Everettem, komedii, Mám rád Huckabees obsazenou hvězdama první velikosti a mnoho dalších.Vedeme průběžně intenzivní jednání s distributory o nákupu domácí produkce pro Film+. Již teď vám mohu slíbit, že v brzké době uvidíte vybrané tituly Jana Svěráka a Vladimíra Michálka. Film+ miluje film a jaký by to byl filmový kanál, kdyby se na něm neobjevil právě český film. Rozhodně bude z čeho vybírat.

satCentrum - Mail od "slovenského diváka":Aké sú vaše ďalšie plány so zaraďovaním nových staníc? Plánujete niečo o čom sa zatiaľ ešte nepísalo?
Ďakujem za dotaz. Sice už v tlači prebehla správa o tom, že sme v marci rozšírili ponuku nášho distribučního portfolia o ďalších sedem tv kanálov, dovolím si vám ich pripomenúť, jedná sa o jedinečný tv kanál výuky angličtiny English Club TV a English Club TV HD a tiež o ruskojazyčné tematické kanály Channel 1 Russia, detský kanál Karusel, Dom Kino, Muzika, Vremja a Telekafe. O ďalšom rozšírení nášo súčasného distribučného portfólia 20 tematických tv kanálov priebežne jednáme s vysielateľmi.

satCentrum - Došlo mailem, Petr: Zdravím, Film+ nemám, ale kdybych ho chtěl, jaký operátor a jak drahý je? Děkuju
Dobrý den Petře. Filmový kanál Film+je placený filmový kanál, zařazený do programových nabídek všech satelitních, většiny kabelových a IPTV operatoru v základních programových balíčcích. Nacenění programových nabídek jednotlivých operátorů je různé. Z tohoto důvodu si vám dovolím doporučit, informovat se u konkrétního operátora, který nabízí svoje služby ve vašem regionu. Bude mi potěšením vás přivítat v divácké obci Film+

• ® jan - A zapomněl jsem ještě na jeden dotaz: Jaké pořady a kanály prostřednictvím Facebooku komunikujete? Snad mi ještě stihnete odpovědět, už jsem měl vypnutý počítač, a byl jsem na odchodu z práce domů, děkuji za odpověď, Honza!
V pořádku Honzu, stíháme:) V současnosti komunikujeme prostřednictvím Facebooku s diváky námi produkovaných vlastních kanálů Film+ a Fishing&Hunting. Naše fanouškovská základna čítá vice než 45.000 příznivců. Přes Facebook komunikujeme s diváky v první řadě programové tipy a novinky, aktuality týkající se dění kolem našich kanálů a perličky ze světa kinematografie, lovu a rybolovu.

satCentrum - Tak to už byl poslední dotaz pro paní Eriku Luzsiczu a její kolegy ve společnosti IKO Cable. Děkujeme moc za její odpovědi a přejeme hodně spokojených diváků! A to se všemi stanicemi bohatého porfólia, nejen s kanálem Film+ !
Děkujeme satcentru za pozvání a možnost seznámit stávající i nové diváky s novinkami a děním na našich tv kanálech. Nezapomeňte si dát dobrý film na Film+ v novém outfitu, již od pondělí 1.4.

Veselé Velikonoce všem čtenářům satcentrum.cz

Erika Luzsicza


Další články z rubriky:
13.08.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - M77 Group
31.01.2012 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - CS Link a Skylink
02.11.2011 • Chat s freeSAT - Jiří Kraval, ředitel UPC DTH pro ČR a SR
31.10.2011 • On line na satCentrum: Ivan Hronec - Film Europe
27.09.2011 • On line na satCentrum: Erika Luzsicza - IKO Cable
22.04.2011 • On line na satCentrum: Jaromír Glisník - Skylink


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist