Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 25.04.2024 - 14:42:28   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Internet a IPTV | Články
 

Exkluzivně: filmový festival Expediční kamera na ZOOMu

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.03.2013


Prima ZOOM chce kombinovat televizi, internet i film. Proto přinášíme našim divákům něco výjimečného. Poprvé se budete moci podívat na celý filmový festival na webu. V únoru a březnu proběhl v České republice filmový festival Expediční kamera – čtyřhodinové pásmo filmů o dobrodružství, divoké přírodě, o extrémních zážitcích i sportech. Pokud jste ho letos nestihli, máte jedinečnou šanci podívat se na filmy na www.prima-zoom.cz. Samozřejmě zadarmo!


Tato možnost je však časově omezena – filmy budou na webu jen 7 dní, kdo se na ně nestihne podívat, má smůlu. Promítání startuje ve středu 27. března v 18.00 a končí přesně za týden ve stejnou dobu.


Co je Expediční kamera?

Cílem festivalu Expediční kamera je uspořádat a dlouhodobě organizovat festival EXPEDIČNÍ KAMERA na co nejvyšším počtu míst po celé České republice. Ideovým cílem je s co nejmenšími náklady (a vzhledem k snad už končící ekonomické krizi třeba i s nějakým ziskem) umožnit co nejvíce nadšencům ze všech koutů republiky uspořádání vlastního festivalu. Přinést všem návštěvníkům novinky ze světa outdoorových filmů do místa, kde žijí. Právě proto nám organizátoři filmy propůjčili i pro náš web.


A na jaké filmy se můžete těšit:

Zabijácká krása

Dva špičkoví paraglidisté, Juraj Kleja a Dalibor Carbol, se pokouší o něco, co ještě nikdo nedokázal: doletět do základního tábora druhé nejvyšší hory světa, K2. Cestou musí překonat přes 5000 metrů vysoké hřebeny, zvládat nečekané vzdušné podmínky v úzkých údolích pákistánského Karakoramu a uletět více než 200 kilometrů. Během dobrodružného přeletu je čeká nejedno překvapení, zrádné vzdušné víry dokonce oba paraglidisty na dlouhou chvíli odtrhnou od sebe.


V kůži vlka po stopách Džingischána (2)

Jeden z divácky nejúspěšnějších filmů minulých ročníků Expediční kamery má své pokračování. Australský dobrodruh Tim Cope putuje sám na koňském hřbetu mnoho měsíců z Mongolska přes Střední Asii až do Evropy. Překonává stepi, pouště i hory a jde stejnou cestou, jakou kdysi prošly bojovné hordy největšího dobyvatele všech dob, Džingischána. Dodnes je to nádherná krajina, kterou obývají drsní, ale často také velmi pohostinní lidé. Mnozí z nich žijí stále kočovným způsobem života, kdy jsou jim koně a velbloudi nezbytným pomocníkem pro přežití.


Siberut

Dobrodružný cestopis z výpravy tří cestovatelů na ostrov mentavajských kouzelníků ležící v daleké Indonésii nedaleko Sumatry. Rovníková močálová džungle, magické rituály, obětování zvířat, pijavice, malárie… to je svět, který existuje i v naší uspěchané době. Lze v něm zažít ještě špetku opravdového dobrodružství tak, jak ho známe ze starých knížek. Nahlédněte pod roušku tajemna do země, kde na vás pestrost a zajímavosti číhají na každém kroku… Siberut je ostrov v západní části Indonésie, největší ze skupiny Mentavajských ostrovů. Má rozlohu 4030 km2 a okolo třiceti tisíc obyvatel, z nichž 90 % tvoří domorodí Mentavajci. Západní polovina ostrova byla v roce 2003 vyhlášena národním parkem. Zachovaná příroda a svérázní obyvatelé, kteří ještě v druhé polovině dvacátého století praktikovali kanibalismus, lákají na Siberut množství dobrodruhů.


Príbehy tatranských štítov – BONUS

Vysoké Tatry, symbol Slovenska – úkryt a útočiště pro všechny, kteří hledají klid a úlevu pro svoji duši... Jejich neopakovatelná atmosféra a vznešenost po staletí lákají celé lidstvo. Ten, kdo vstupuje na jejich teritorium, by měl přicházet v pokoře a s úctou. Je to zvláštní území, které netoleruje přetvářku ani pýchu. Pokud je chcete pokořit, ukážou vám jen kamennou tvář. Pokud byste je ale s pokorou chtěli poznat, odhalí vám kousek svého pradávného tajemství... Na pozadí krásné přírody vám dokument otvírá bránu a vy máte možnost zúčastnit se výstupů na nejkrásnější tatranské štíty.


Halo effect

Haló efekt (Halo Effect) je nový dobrodružný kajakářský film bratrů Fisherových. Nejlepší kajakáři světa, včetně našeho Jakuba „Kajmana" Šedivého, podnikají dvouměsíční cestu do skandinávských kajakářských mekk v Norsku a na Islandu. Kolem arktického polárního kruhu hledají nejen divoké přeje a vodopády, které nikdy nebyly sjety, ale také nádherné nevšední momenty, kdy všechno jde perfektně a podle plánu. Jenže někdy stačí mrknutí oka a situace se změní o 180 stupňů. Nevyhnutelné okolnosti spojené s dosažením hlavního vytyčeného cíle jsou to, co se nazývá „halo effect“.


Foli (Rytmus)

Západní Afrika je kolébkou mnoha hudebních stylů a tamní hudebníci jsou proslulí po celém světě. Pro kmen Malinke to platí obzvlášť. Hudba, rytmus, tanec a bubnování jsou zde součástí každodenního života a prostupují životem místních lidí doslova od narození až do hrobu. Vychutnejte si neobyčejné propojení obrazu a zvuku, které nasytí vaše smysly. Zaposlouchejte se do rytmu, v místním jazyce foli.


Cesta domů

Skot Danny MacAskill (zvaný také Danny MegaSkill) je jeden z nejlepších freestyle trialistů světa. Film Cesta domů je o krásách a bikových terénech jeho domovského ostrova Skye a městečka Dunvegan, kam se po mnoha letech vrací se svým kolem, ale také celého Skotska. Film se natáčel na hradě v Edinburghu, u válečných bunkrů na ostrově Inchgarvie nebo u vodní elektrárny ve Skotské vysočině. Vizuálně propracovaný snímek je plný úžasných míst, kde Danny na svém kole předvádí dechberoucí umění. Kreativita je Dannyho nejlepším parťákem a fyzikální zákony popírá každým kouskem, který s kolem předvádí.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.03.2013 • Film Europe Channel a Doku CS nově i v O2TV
14.03.2013 • Nový kanál Kino Svět najdou diváci i na internetu
05.03.2013 • Digimark: Nejlepší internet je od UPC
04.03.2013 • Česká televize modernizuje web
21.02.2013 • Kanál Auto motor a šport zaradil do ponuky ďalší operátor
18.02.2013 • Redizajn spravodajstva TV Markíza pokračuje aj na webe

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist