Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 18.05.2024 - 08:53:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Film Europe uvede na MFF Karlovy Vary mezinárodně oceněné filmy a nový dokument Marka Cousinse

  Autor: Film Europe , e-mail: info@filmeurope.eu Přidané: 18.06.2013


Již po 48. se letos v Karlových Varech setkají filmoví profesionálové, kritici a fanouškové. Od 28. června do 6. července budou moci zhlédnout bohatou nabídku filmů z celého světa, stejně jako se setkat s řadou výjimečných hostů. Společnost Film Europe Media Company přispěje do programu 8 celovečerními evropskými tituly, které se pyšní kromě skvělých hereckých výkonů a zvučných jmen tvůrců také účastí na mezinárodních filmových festivalech a těmi nejprestižnějšími filmovými oceněními.


Ať se jedná o vítěze letošního Berlinale, film Pozice dítěte, nebo další unikátní projekt britského režiséra Marka Cousinse, A Story of Children and Film, který volně navazuje na jeho unikátní 15dílný dokument Příběh filmu: Odysea. Všechny filmy z nabídky Film Europe budou následně uvedeny v českých a slovenských kinech.

Již čtvrtým rokem svého působení na trhu spolupracuje společnost Film Europe Media Company s řadou významných českých a slovenských filmových festivalů. Mezi nimi samozřejmě nechybí ani pravidelný „svátek filmu“, Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Stejně jako festival, i Film Europe se snaží přinášet divákům pravidelně to nejzajímavější a nejkvalitnější ze současné evropské tvorby, což stvrzuje i výčet filmů, které byly vybrány do soutěží těch nejprestižnějších zahraničních filmových festivalů a získaly nejvyšší ocenění, a které přináší do místních kin.

„Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech má dlouholetou tradici, propracovanou a výjimečnou programovou skladbu, stejně jako nehynoucí oblibu diváků. Jsme rádi, že právě jim můžeme přinést filmy, které se mohou pochlubit nejen výjimečnými tvůrčími počiny a hereckými výkony, ale také uznáním světových filmových odborníků a kritiků. Uvědomujeme si, jak je důležité přinášet divákům kvalitní evropskou tvorbu a uspokojovat tak jejich kulturní potřeby. Snažíme se jim v tomto ohledu vycházet maximálně vstříc i širokým spektrem distribučních kanálů a ke každému filmu kupujeme práva na distribuci snímků v kinech, na DVD a VOD, stejně jako pro náš televizní kanál Film Europe Channel,“ uvádí Ivan Hronec, prezident společnosti Film Europe Media Company.


Z nabídky společnosti Film Europe budou v rámci karlovarského festivalu uvedeny tyto snímky:

PŘÍBĚH DĚTÍ A FILMU – sekce festivalu Návraty k pramenům

Filmový nadšenec a výjimečný znalec světové kinematografie, Mark Cousins, ohromil před dvěma lety diváky i odbornou veřejnost svým rozsáhlým dokumentem o vzniku a vývoji filmu, nazvaný Příběh filmu: Odysea. Projekt, kterému věnoval 6 let usilovné práce, se skládal z 15 hodinových dílů a navazoval na jeho stejnojmennou úspěšnou knihu. Příběh filmu: Odysea vstoupí do českých kin oficiálně 1. září 2013. Ve svém dokumentu A Story of Children and Film se Cousins zaměřil na vývoj filmu ve světě dětí. Vášnivý, poetický portrét dětských dobrodružství přináší v ukázkách z 53 filmů z 25 zemí světa. Osobně přijede do Karlových Varů představit tento projekt Mark Cousins. Festivalu se zúčastní v termínu od 28. 6. do 1. 7. 2013.


POZICE DÍTĚTE – sekce festivalu Horizonty (vítěz Zlatého medvěda z MFF Berlín 2013)

Režisér Călin Peter Netzer ve svém třetím celovečerním hraném filmu soustředěně rekonstruuje události jedné noci. Dokumentárním stylem mapuje nejen dny následující po tragédii, ale poskytuje nekompromisní pohled na morální malátnost buržoazie v Rumunsku. Tvrdě a bez skrupulí odhaluje bezútěšný a zkorumpovaný stav státních institucí, jako jsou policie a soudnictví.


VELKÁ NÁDHERA – sekce festivalu Horizonty (soutěžní sekce MFF Cannes 2013, nominace na Zlatou plamu)

Paolo Sorrentino se, stejně jako se svým předchozím snímkem, Tady to musí být, zúčastnil soutěže v MFF Cannes a získal nominaci na cenu Zlatá palma. Ve Velké nádheře se vrací také k ověřené spolupráci se slavným hercem Toni Servillem (společně natočili filmy L´uomo in più, 2001; Následky lásky, 2004; Božský, 2008). Sorrentino zde sahá po osvědčených prostředcích svého jedinečného filmového stylu a opět přináší vizuálně podmanivé komediální drama o hledání smyslu vlastní existence a smíření se s věčně plynoucím časem a stárnoucím tělem.


CAMILLE CLAUDEL 1915 – sekce festivalu Horizonty (soutěžní sekce MFF Berlín 2013, nominace na Zlatého medvěda)

Francouzský filmový tvůrce Bruno Dumont ve svém snímku představuje biografické drama o známé francouzské sochařce Camille Claudel, jež byla první studentkou Augusta Rodina, poté jeho milenkou a nakonec pacientkou v blázinci v Montdevergues blízko Avignonu. Do hlavní role obsadil tvůrce jednu z nejvýznačnějších a nejuznávanějších hereček dneška, Juliette Binoche.


PERVERZNÍ PRŮVODCE IDEOLOGIÍ – sekce festivalu Dokumentární filmy – mimo soutěž

Kontroverzní slovinský myslitel a filozof Slavoj Žižek se ve svém dokumentu zamýšlí nad podstatou ideologií, nad sny, které formují naše kolektivní vědomí a konání. Navazuje tak na úspěch svého dokumentu Perverzní průvodce filmem a stejně tak si získává přízeň kritiků i diváků na řadě mezinárodních filmových festivalů.


TANGO LIBRE – sekce festivalu Horizonty (vítěz ceny Venice Horizons – zvláštní uznání poroty MFF Benátky 2012)

Snímek belgického režiséra Frédérica Fonteyna je poslední částí trilogie – Pornografický vztah (1999) a Gillesova žena (2004), který odráží dusnou atmosféru vězení a v rytmu tanga mapuje složitou síť mezilidských vztahů.


ÚNOS – sekce festivalu Jiný pohled (vítěz ceny Directors to Watch na na MFF Palm Springs 2013, nominace na cenu Dragon Award na Filmovém festivalu v Göteborgu, nominace na cenu Grand Prix na MFF Tokio 2012)

Strhující psychologický thriller s realisticky vykreslenou atmosférou s neuvěřitelnou prací s neherci přináší významný tvůrce současné dánské kinematografie, Tobias Lindholm. Realisticky vyobrazený příběh mužské posádky nákladní lodě, kterou přepadnou somálští piráti v Indickém oceánu, se vyznačuje dokumentaristickou estetikou a klaustrofobně budovanou atmosférou strachu a zvyšujícího se napětí.


ÚTĚK – sekce festivalu Deset evropských režisérů očima Variety

Tento snímek nabízí epicky rozsáhlé akční filmové dobrodružství z dílny filmového tvůrce Roara Uthauga, který si získal uznání kritiků i diváků již svými předchozími filmy – Ledová smrt (2006) a Magické stříbro (2009). Do nehostinné krajiny fiktivního světa zasazuje příběh devatenáctiletého děvčete, které se po zabití celé rodiny dostane do rukou zločinecké bandy. Jedné z hlavních rolí se ujala mladá talentovaná herečka Ingrid Bolsø Berdal ( Jeníček a Mařenka: Lovci čarodějnic (2013), Dům bláznů (2008)).
Více o filmech na www.filmeurope.cz.


Lenka Stanslická, PR & marketing manager, Film Europe CZ


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
18.06.2013 • Pořady českých a slovenských dokumentaristů mají své pevné místo ve vysílání Fishing&Hunting
18.06.2013 • CS film uvede v rámci Léta s CS filmem unikátní sérii „Jak být vzorným chlapíkem s Kopeckým, Lipským, Menšíkem“
17.06.2013 • Regionalnitelevize.cz přinese denní zpravodajství z olympiády dětí a mládeže
14.06.2013 • Hokejovou KHL u nás tři roky exkluzivně odvysílají televize Sport1 a Sport2 HD
14.06.2013 • Ivan Trojan získal Zlatou nymfu za Hořící keř [ 2 ]
13.06.2013 • S Jakubem Vágnerem se ocitnete na ledu a chytíte rekordní štiku

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist