Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 09.05.2024 - 06:10:35   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM - unikátní dokumenty v 1. týdnu - PF 2014

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 01.01.2014


Start do nového roku bude jak jinak než skvělý, dramatický, fascinující, přírodní, historický i záhadný. Dokumentární skvosty pro vás: nejneuvěřitelnější, nejpodivnější a také nejzábavnější Skutečné útěky z vězení přináší nejpropracovanější a nejnepředstavitelnější plány na útěk; mrňavá vločka, která způsobila nejhorší námořní katastrofu v dějinách lidstva - Ledovec, který potopil Titanic; budeme řezat Na dvě půlky hasičské auto nebo letadlo; ukážeme vám New York jak vypadal v dávných dobách: Velkoměsta v pravěku a také desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM.



Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00 – 20.00 a 20.00 – 22.00 hodin.
Prima ZOOM – svět ještě více zblízka!



1. 1., 18.00 – Skutečné útěky z vězení

Oblíbený seriál Útěk z vězení svým divákům několikrát sebral dech. Skutečné útěky z vězení jsou ale často ještě neuvěřitelnější, podivnější a svým způsobem také zábavnější. Několikadílný dokumentární seriál přináší příběhy těch, kteří se nehodlali smířit s životem za mřížemi, a tak vymysleli nejpropracovanější a nejnepředstavitelnější plány na útěk z vězení. Nechybí mezi nimi ani zločinec, co k překonání šestimetrové zdi použil „lano“ navázané ze zubních nití.


1. 1., 20.00 – Tajuplný svět jezírek

Prožijte 24 hodin v Tajuplném světě jezírek a rychle vám dojde, že abyste poznali nejvíce nehostinné místo na Zemi, nemusíte cestovat až na Saharu nebo na Jižní pól. Stačí zamířit na nejbližší pláž! V tomto zábavném dokumentárním filmu se dozvíte, proč jsou skalní jezírka nejrušnější arénou v divoké přírodě i proč se z nich stalo jedno z nejnekompromisnějších dějišť evoluce. Kde jinde by jejich obyvatelé denodenně trpěli potopami, hladomory nebo suchy a umíraly ve spárech silnějších predátorů? Díky tomu se u nich vyvinuly super schopnosti: aby unikli dravcům, dokážou se zbavit i částí těla a ztracená končetina jim později znovu doroste!


2. 1., 18.00 – Jak vznikla Země II (Velký kaňon)

Druhá řada propracovaného dokumentárního seriálu pokračuje ve fascinujících nahlédnutích do geologických tajemství naší rodné planety. Čeká vás cesta do všech koutů světa, a dokonce o miliardy let zpátky v čase. Abychom se dozvěděli, jak vznikla Země, rozloupneme kameny a nahlédneme pod jejich slupku, ponoříme se do hlubokých říčních koryt i kaňonů, rozdělíme oceány, hory a sopky srovnáme se zemí a budeme studovat úžasné geologické formace. Zkušení vědci vysvětlují přímo na místě, jak vznikly jednotlivé geologické fenomény, co způsobilo, že hora stoupla do výšky nebo že kaňon poklesl dolů. Každý díl zachycuje konkrétní okamžik v historii vzniku Země, díky kterému vznikly dnešní nejznámější a nejpůsobivější přírodní krásy. Hned první vám vyrazí dech.


3. 1., 20.00 – Dávní mořeplavci: Příběh mořské želvy

Už přes 150 milionů let se mořské želvy plaví světovými oceány. Za tu dobu dokonce viděly přijít a zase odejít i proslulé dinosaury. Přesto tato plachá a laskavá stvoření v současnosti zoufale přežívají na samé hranici vyhynutí. Dokument Dávní mořeplavci: Příběh mořské želvy se zabývá úžasným životem mořských želv, jejich původem, starověkou mytologií, kterou jsou opředené, i člověkem způsobeným znečištěním oceánů, jež je ohrožuje. Lidem naštěstí není osud mořských želv lhostejný, a tak nechybí ani ukázka úspěšných vědeckých a humanitárních projektů na jejich záchranu.


3. 1., 21.00 – Rybí bojovník (Sumec útočí)

Jakuba Vágnera není třeba dlouze představovat. Rybaření pro něho není jenom obyčejným koníčkem – bere ho jako životní styl. Tento dobrodruh a ochránce přírody věnuje všechen svůj čas snaze ulovit největší a nejmonstróznější ryby na světě a už se mu podařilo překonat několik rekordů. Díky tomu, že se to všechno rozhodl dělat před kamerou, máme možnost vidět ho v akci při tom, co dokáže nejlépe. V šestidílném dokumentárním seriálu o exotickém rybaření si postupně troufne na vskutku kolosálního sumce a vyrazí po stopě okouna nilského. Pak je na řadě jeden obr z Amazonky a cesta ho zavede také za sladkovodním rejnokem.


4. 1., 19.00 – Ledovec, který potopil Titanic

Mohla jediná mrňavá vločka, která spadla z nebe před 100 tisíci lety, způsobit nejhorší námořní katastrofu v dějinách lidstva? Cestu ledovce, jenž 14. dubna 1912 potopil loď, o níž se říkalo, že je nepotopitelná, mapuje tento půvabný dokumentární film. Díky nejnovějším technologiím a zjištěným poznatkům tento film zároveň prozrazuje, jestli by nová generace mega-ledovců mohla ohrozit končiny Severního pacifického oceánu.


5. 1., 19.00 – Na dvě půlky (Hasičské auto)

Potřebujete ukojit zvědavost, jak a proč některé věci fungují? Podívejte se, jak je tvůrci tohoto pořadu nechají rozříznout vedví. Eric Stromer vyzbrojený nejen nářadím, ale i dvaceti lety zkušeností práce na stavbě provádí každý řez a předvádí vlastní vědecké ukázky založené na systematickém ničení.


5. 1., 20.00 – Velkoměsta v pravěku (New York)

Vydejte se na těžko uvěřitelnou výpravu do minulosti a uvidíte, co žilo, bojovalo a umíralo před stovkami, tisíci, dokonce i miliony lety. Navštívíte bujnou zelenou zemi obývanou huňatými mamuty a šavlozubými tygry. Přenesete se do věku dinosaurů, kdy pterodaktylové kroužili na obloze a vyhlíželi další prehistorickou oběť. Tato dokumentární série se zaměřuje především na Ameriku a mezi její nejzajímavější momenty patří vyšetřování dávné minulosti oblasti, kde stojí dnešní New York a kde se dříve kromě mamutů pohybovali také mořští škorpióni kyjonožci.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc.


Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz. Hvězda stoupá vzhůru – překročili jsme hranici 60 tisíc fanoušků na facebooku – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 1. 1. 2014


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
28.12.2013 • Lednové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
27.12.2013 • Nalaďte si v lednu na National Geographic Channel
26.12.2013 • Lednové filmové lahůdky na Cinemaxu
25.12.2013 • Lednové programové tipy HBO a HBO HD
23.12.2013 • Spengler cup na NOVA Sport a VOYO
23.12.2013 • Veselte a radujte se s filmovým kanálem Film+

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist