Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 03:30:38   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Unikátní dokumenty 10. týdne na Prima ZOOM: dobrodružství, odvaha i rychlost

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 27.02.2014


Prožijete rok dobrodružství, dotknete se samé hranice života, oblékneme vás do kimona a seznámíte se s oceánskými hvězdami. Pojďte se bavit! Dokumentární skvosty pro vás: vydáte se na nejdrsnější závod světa - Lonely Planet: Rok dobrodružství; poznáme neuvěřitelný Rybí život delfínů, žraloků, rejnoků, velryb a dalších obyvatel oceánů včetně mořských pouští; oblékneme vás do oděvu, který nosili samurajští bojovníci i vysoce postavené kurtizány: Kimono; projeďte se japonským rychlovlakem v Technických divech světa a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM...


Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 hod. a 20.00–22.00 hod.

3. 3., 19.00 hod. – Lovci krajt (Dokonalá bouře)

Lovci hadů a dalších neposlušných plazů odvážně bránili Floridu před invazí krajt tmavých a dalších nezvaných návštěvníků. Teď se vydávají na celosvětovou misi, aby se připojili k týmům z různých koutů naší planety a pomohli s ochranou dalších plazů. Elitní jednotka expertů cestuje z Kostariky přes Peru až do Thajska a Austrálie a při tom zažívá adrenalinové dobrodružství. V sázce je hodně. Lovci hadů jsou odborníci na některé z nejobávanějších a nejnepochopenějších stvoření na naší planetě. A navíc si usmysleli setkat se tváří v tvář se všemi druhy pythonů, ať už se plazí kdekoliv.


4. 3., 18.00 hod. – Lonely Planet: Rok dobrodružství (Nejdrsnější závod světa)

Pětidílný dokumentární seriál inspirovaný stejnojmennou knihou z populární cestovatelské řady Lonely Planet sleduje dobrodružství muže činu Bena Fogla ve Spojených státech amerických, Evropě i Austrálii. Ben je zároveň moderátorem, odborníkem a pokusným králíkem. Díky tomu s velkou vervou předvádí, jak vypadá opravdové dobrodružství. Podívejte se s ním na nejzvláštnější a nejpřekvapivější místa na naší planetě a vychutnejte si řadu fantastických zážitků.

Díky nekonečnému honu za dokonalým vzrušením se Ben dostává na nejzajímavější místa na světě. Zažívá sjezd po zubatých útesech anglického Walesu, čtyřiadvacetihodinový závod na kolech v Moabu, horolezecký výlet na vrchol ledovce na Islandu nebo jízdu buginou přes australskou poušť. Film Lonely Planet: Rok dobrodružství je plný informací, poutavé grafiky a ohromujících záběrů. Přidejte Benovo líčení zážitků z první ruky a máte před sebou úplný návod na to, jak, kdy a kde se stát nefalšovaným dobrodruhem.


5. 3., 20.00 hod. – Hra života v Savaně (Sousedé)

Čas, místo a socializace jsou jednoznačně velice lidskými koncepty a je jedině správné pochybovat, jestli můžou být stejně důležité i v divočině. Jak například víme, jestli mají zvířata pojem o přítomnosti a budoucnosti? Na druhou stranu víme, že každý zvířecí druh, který žije na rozlehlé Savaně, má představu o svém teritoriu a možnostech přesunování v krajině. V důsledku toho, že v jedné oblasti žije dohromady mnoho druhů, se mezi zvířaty vyvinul i určitý stupeň socializace.


6. 3., 19.00 hod. – Nepříjemná tajemství v oceánech (Draze vykoupený úlovek)

Ještě před několika lety bychom takové „poruchy“ mohli označit za izolované události a mávnout nad nimi rukou. Dnes už ale o tom víme své. Začíná být čím dál jasnější, že přežití lidstva i osud celé Země záleží na správném přečtení podobných znamení. Ale opravdu spolu souvisí? A co by mohly předpovídat? Tým zodpovědný za cenami ověnčenou sérii Nepříjemná tajemství přenáší diváky do předních linií výzkumů i vzdálených koutů naší planety, kde se vědci a vyšetřovatelé snaží identifikovat skryté souvislosti mezi nejbizarnějšími vědeckými záhadami naší doby. Všechny tyto fenomény překvapivě ukazují stejným směrem: k oceánům.


6. 3., 21.00 hod. – SAS – První z prvních (Odvahou k vítězství)

Britská SAS je po celém světě známá a obdivovaná jako jedna z nejelitnějších speciálních jednotek, o jejích tajných misích nebo zkušených agentech se přesto vědělo jen málo. Až dosud… Dokument SAS - První z prvních je ohromujícím, exkluzivním a akcí nabitým pohledem do zákulisí skutečného Tuctu špinavců. Představuje muže, kteří založili jednu z nejlepších a nejutajenějších zvláštních jednotek nazvanou the British Special Air Service (SAS). Skutečný příběh o jejím vzniku vypráví samotný zakladatel jednotky plukovník David Stirling a darebáci, vyvrhelové a rebelové, co se kolem něho sešli. Plukovník Stirling a jeho muži a stvořitelé SAS už jsou dnes bohužel mrtví. Ale před dvaceti lety se sešli na utajeném místě, aby před kamerou dovyprávěli své neuvěřitelné osobní příběhy. Díky těmto dříve neuveřejněným rozhovorům je odhaleno tajemství vzniku SAS.


7. 3., 20.00 hod. – Rybí život (Pohyb; Mořské pouště)

Dokonce i oceán má své vlastní hvězdy: delfíny, žraloky, rejnoky, velryby… a pak jsou tady další, skromní a diskrétní, kteří se do záře reflektorů dostali jenom díky jednomu filmu od Disneyho. Ať už jde o klauna očkatého nebo chobotnici, perutýna či pyskouna až po samotný korál, jde o stvoření, jež jsou nezbytnými obyvateli bohatého podmořského světa. Jenže kolik toho o nich vlastně víme? Dvanáctidílný seriál Rybí život je vyprávěný zábavným stylem a nabízí vynikající záběry v plném rozlišení. Představuje úplně nový pohled do vesmíru pod hladinou moře. Odhalte tajemství jeho obyvatel a nechte se okouzlit pestrými barvami, roztodivnými tvary a nečekaným chováním, které nadchnou celou rodinu.


8. 3., 19.00 hod. – Kimono

Kimono je splývavým, elegantním a s japonskou mytologií navždy spojeným druhem oděvu. Tento symbol starodávného Japonska přetrval 1500 let až do dnešní doby díky společenským pravidlům pevně spjatým s tradicí. Ať už ho nosili samurajští bojovníci jako uniformu, která ukazovala, kterému válečnému lordu slouží, nebo vysoce postavené kurtizány, kimono bylo vždy symbolem sjednocujícím generace a reflektujícím dějiny japonské kultury.


9. 3., 18.00 hod. – Technické divy světa (Japonský rychlovlak)

Moderátor Richard Hammond známý z oblíbeného seriálu Top Gear vyrukoval s třetí řadou vlastní podívané o Technických divech světa. Podívejte se, jak inženýři a technici využívají dějinami osvědčené objevy a přírodou vyzkoušené nápady a přetvářejí je do nečekané podoby nejmodernějších vynálezů. Nové díly mají různorodý rozptyl od fascinujících stavitelských divů až po technologické vychytávky. Dnes vám představíme japonský rychlovlak - nejdokonalejší dopravní prostředek v osobní dopravě na světě s náhonem na všech 120 kol. Jde o nejvyspělejší rychlodráhu na světě, ve které se snoubí rychlost osobní dopravy, která dosahuje 300 km/h, s komfortem v zatáčkách a bezpečím i při zemětřesení.



www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá – máme již přes 70 tisíc fanoušků na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz. Hvězda stoupá vzhůru – překročili jsme hranici 70 tisíc fanoušků na facebooku – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 27. 2. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/v4anmn Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
26.02.2014 • Objevujte v březnu přírodu na Nat Geo Wild
24.02.2014 • Na NOVA Sport a FANDOVI startuje nový pořad Fight Club News
23.02.2014 • Březnové filmové lahůdky na Cinemaxu
22.02.2014 • Jaro startuje na Universal Channel ve znamení úspěšných žen
21.02.2014 • Březnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
20.02.2014 • Nenechte si ujít: to nejlepší v březnu na AXN, AXN White a AXN Black!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist