Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 01:54:43   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Stanice a vysílače | Články
 

Unikátní vysílání dlouhých vln z Topolné bude pokračovat

  Autor: České Radiokomunikace/Český rozhlas , e-mail: info@rozhlas.cz Přidané: 27.02.2014




Český rozhlas Radiožurnál bude i po 28. únoru letošního roku vysílat z vysílače Topolná na dlouhých vlnách. Zástupci Českého rozhlasu a Českých Radiokomunikací dnes podepsali smlouvu o prodloužení provozu vysílače, a to na další tři roky.


„Obsahem dohody s Českým rozhlasem není jen zachování, ale také další rozvoj vysílače v Topolné. Plánujeme především náhradu současného vysílače vysílačem nové generace s výrazně vyšší účinností provozu. Ten nám umožní nákladově efektivní řešení téměř celoplošné sítě s využitím výhodných vlastností šíření v dlouhovlnném pásmu. Bez inovativního přístupu obou společností by byl 28. únor 2014 posledním dnem vysílání na dlouhé vlně v České republice, jsem proto velmi rád, že jsme společně s Českým rozhlasem našli řešení pro udržení tohoto způsobu vysílání Radiožurnálu,“ říká generální ředitel Českých Radiokomunikací Michal Čupa.

„Dohodou s Českými Radiokomunikacemi bude zajištěna vyšší efektivita provozu vysílače a nastaveny celkově výhodnější podmínky pro Český rozhlas. Zároveň zůstává zachována možnost příjmu signálu Českého rozhlasu i pro ty lokality, kde profil terénu ztěžuje příjem v jiných kmitočtových pásmech,“ popisuje parametry nové dohody Michal Koliandr, náměstek generálního ředitele pro správu a provoz Českého rozhlasu.

Výměna stávajícího vysílače proběhne ve dvou etapách. V první etapě dojde pouze k úpravě jeho technických parametrů, ve druhé pak k jeho plnému nahrazení vysílačem s vyšší efektivitou o výkonu 50 kW. Zachování vysílání na kmitočtu 270 kHz umožní pokrývat téměř celé území České republiky z jediného vysílače.


Vysílač Topolná

Topolná je dlouhovlnný vysílač, sloužící pro šíření rozhlasového vysílání. Oficiálně byl spuštěn v roce 1952, postupně na něm vysílala stanice Československo I. a Hvězda, od roku 1989 je pak jeho prostřednictvím šířen signál Radiožurnálu. Vysílač tvoří dva 270 metrů vysoké vysílače s maximálním výkonem 1500 kW, Český rozhlas Radiožurnál je vysílán s výkonem 650 kW.

České Radiokomunikace a.s. působí na českém trhu již 51 let. Stabilitu společnosti dokazuje její silné finanční zázemí a zkušenosti nabyté během dlouhé doby činnosti. České Radiokomunikace jsou největším expertem na trhu vysílacích služeb. Jako první v České republice spustily jak veřejné, tak i komerční digitální televizní vysílání. České Radiokomunikace nabízejí také komplexní portfolio telekomunikačních a ICT služeb prostřednictvím vlastní infrastruktury pro velkoobchodní a korporátní zákazníky. Společnost disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken. Společnost poskytuje hlasové služby, vysoce kvalitní internetové připojení a datová řešení na základě individuálních požadavků zákazníků.


Mgr. Tereza M. Krásenská, Tisková mluvčí ČRo
Kamil Chalupa, Account Director, Ogilvy Public Relations



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/JEC14P Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.02.2014 • Tisková zpráva ze 4. zasedání RRTV, konaného dne 18. 2. 2014
18.02.2014 • Rada pro rozhlasové a televizní vysílání obhájila pokuty před Městským soudem v Praze a Nejvyšším správním soudem
06.02.2014 • Tisková zpráva z 3. zasedání RRTV, konaného dne 4. 2. 2014
30.01.2014 • TV Nova oslaví 20 let od svého vzniku historicky největším Dnem otevřených dveří
23.01.2014 • Tisková zpráva z 2. zasedání RRTV, konaného dne 21. 1. 2014
23.12.2013 • SMÍCHOV začíná v den narozenin vysílat první původní tvorbu, od ledna mění programové schéma

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist