Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 08.05.2024 - 02:37:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Společnosti Arabsat a Telesat podepsaly novou smlouvu na družici Hellas Sat

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 09.03.2014



Arabská satelitní telekomunikační organizace Arabsat (Arab Satellite Communication Organization) a firma Telesat Canada podepsaly strategickou obchodní smlouvu, podle níž společnost Telesat Canada bude využívat satelitní kapacitu v pásmu Ku na nové družici Hellas Sat-4 po dobu její životnosti.


Nový satelitní dokument s požadavky na nový systém RFP (request for proposal) přichází na trh v březnu jako součást dokumentu RFP společnosti Arabsat pro její šestou generaci satelitů. Dokument RFP bude zahrnovat konstrukci a dodání čtyř nových satelitů. Očekává se, že družice Hellas Sat-4 bude vypuštěna do kosmu v roce 2017 a bude umístěna na orbitální pozici 39° východně. Podle podmínek této smlouvy společnost Telesat Canada získává na exkluzívním základě možnost využívat satelitní kapacitu ve vysoce výkonném pásmu Ku s pokrytím Evropy a středomořského regionu.

Prezident a generální ředitel společnosti Telesat Canada, pan Dan Goldberg řekl: „Společnost Telesat těší dlouhodobé a strategické obchodní vztahy s firmou Arabsat a velmi si váží obchodních a provozních schopností. Tato nejnovější smlouva poskytne společnosti Telesat primární satelitní kapacitu v pásmu Ku s pokrytím celé Evropy a Středomoří, což doplní i naši stávající kapacitu na oběžné dráze. Těší nás, že můžeme být obchodními partnery společnosti Arabsat na této iniciativě a na rozšíření schopností firmy Telesat v tomto důležitém regionu.”

Generální ředitel společnosti Arabsat, pan Khalid Balkhyour uvedl: „Aktuální dokument RFP pro šestou generaci satelitů Arabsat vyjadřuje názory společnosti na zajímavé příležitosti růstu, které jsou před námi a na náš požadavek využití těchto příležitostí. Hellas Sat-4 bude nejmodernější družice s misí v pásmu Ku a Ka. Tato obchodní smlouva se společností Telesat odráží trvalou spolupráci mezi oběma předními satelitními operátory a dále potvrzuje Hellas-sat jako předního poskytovatele služeb v Evropě.”

V souvislosti s tím mediální skupina středoevropských telekomunikačních služeb CETel (Central European Telecom Services) oznámila další spolupráci se společností Arabsat, která se týká vysoce kvalitního řešení v rozšířeném pásmu satelitu Arabsat-5C, které doplní stávající portfolio řešení.

Firma Arabsat a mediální skupina CETel společně umístí další anténu o průměru 9,3 metru na teleport skupiny CETel poblíž Kolína nad Rýnem/Bonnu, která bude směřovat na satelit Arabsat 5C (20° východně).

Rozvoj infrastruktury umožní mediální skupině CETel poskytovat řešení v rozšířeném pásmu C, zejména pro sítě a dálkového spojení, které vyžadují velkou šířku pásma, např. pro poskytovatele internetových služeb a telekomunikační společnosti v Africe a na Blízkém východě, kde mediální skupina CETel nabízí komplexní řešení v rozšířeném pásmu C satelitu Arabsat 5C.


S využitím zdroje: Robert Briel, broadbandtvnews.com, volně upraveno a zkráceno


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/UMKDxE Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.03.2014 • SiriusXM pro Evropu?
26.02.2014 • Termín startu družic Astra 5B a Amazonas 4A potvrzen
22.02.2014 • Skupina SES plánuje starty družic Astra 5B, Astra 2G, SES-9 a SES-10
20.02.2014 • Družice Eutelsat 3B se připravuje na plánovaný start dne 15. 4. 2014
20.02.2014 • Skupina SES si objednala satelit SES-10
18.02.2014 • Úspěšný start družice Türksat 4A

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist