Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 12.05.2024 - 16:35:39   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

UPC BROADBAND SLOVAKIA odpovídá na dotazy čtenářů

  Autor: Redakce , e-mail: redakce@satCentrum.com Přidané: 23.07.2006


Do redakce jsme obdrželi za poslední měsíce řadu dotazů od čtenářů obou specializovaných serverů, týkajících se oblasti příjmu satelitní, kabelové televize i internetu největšího operátora v ČR i v SR – společnosti UPC. Protože větší část dotazů nám tentokráte přišla od slovenských čtenářů, rozhodli jsme se o odpovědi požádat nikoliv pana Františka Malinu z UPC ČR, ale oslovili jsme jeho kolegu, mluvčího UPC BROADBAND SLOVAKIA, pana Jaroslava Kolára.

S ním jsme se poprvé setkali letos na jaře ještě ve starém sídle společnosti na Lamačské cestě v Bratislavě. Tento týden se ale provozní sídlo společnosti včetně zákaznického centra i call centra přestěhovalo na pravý břeh Dunaje do Petržalky. Využili jsme pozvání a navštívili nové prostory na Ševčenkově ulici (jejich popis i s fotografiemi připravujeme do samostatného článku), a při této příležitosti jsme obdrželi od pana Kolára odpovědi na nejčastější dotazy:


Dotaz čtenáře:

1. Jsem abonent UPC Direct z Bratislavy. Mám základní nabídku Rodina a protože nepoužívám zapůjčený přijímač Philips, mohl jsem sledovat i české televizní stanice. Ovšem na sportovním kanálu ČT4 mi to hlásí, že nejsem oprávněný přijímat. Proč? Prý se budou rozdělovat nabídky na kartách pro slovenské a české abonenty. Evropa se spojuje a my, dlouhá léta ve společném státě se takhle budeme dělit!

Odpověď UPC:

Na vysielanie športového kanálu Českej televízie ČT4 Sport sa vzťahujú osobitné autorské práva, najmä z dôvodu vysielania priamych prenosov rôznych športových udalostí, ktoré má ČT zakúpené pre územie Českej republiky. Zaradenie ČT4 Sport preto v tejto chvíli preto pochopiteľne nie je možné. Programová ponuka pre abonentov služby Direct bola však nedávno obohatená o športový kanál Sport1, ktorý predstavuje skutočnú lahôdku najmä pre fanúšikov kvalitného futbalu a sprostredkúva prenosy z tých najkvalitnejších európskych futbalových ligových a pohárových súťaží. Sport1 sprevádza futbalových fanúšikov priamymi prenosmi z anglických reprezentačných, domácich a pohárových zápasov (FA Cup a Carling Cup), talianskej ligy Serie A, nemeckej Bundesligy, nemeckého pohára DFB Pokal a nemeckého ligového pohára Premiere Ligapokal, ďalej holandskej Eredivisie a francúzskej Ligue 1, ako i programom Chelsea TV a Machester United TV - teda tými, ktoré aj u nás patria medzi najobľúbenejšie. Abonenti služby Direct si okrem toho môžu vybrať spomedzi radu ďalších športových kanálov – Galaxie Sport, Eurosport, Eurosport 2, RaceWorld, DSF, Real Madrid TV či Extreme Sports Channel.


2. Někde na internetu jsem četl, že po Olympiádě, na kterou Česká televize nemá právo na satelitní vysílání v UPC, už bude program ČT4 dostupný i pro nás, abonenty na Slovensku. Je to pravda?

Je to skôr otázka na Českú televíziu, no ako bolo uvedené v odpovedi na predošlú otázku – v tejto chvíli žiadne takéto informácie nemáme. Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. by rozhodne privítala, ak by svoju programovú ponuku – ktorú dnes tvorí niekoľko športových kanálov - mohla obohatiť aj o tento športový kanál.


3. Proč vypadla TA3 z nabídky UPC Direct. Vrátí se tam ještě?

Vysielanie TA3 prostredníctvom satelitnej služby Direct bolo dočasne prerušené z technických dôvodov. Obnovené by malo byť v najbližších týždňoch, resp. mesiacoch. TA3 sa do ponuky služby Direct určite vráti.


4. Kdy se dočkáme STV1 a STV2 a Nautik TV v nabídce UPC Direct?

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA, s.r.o. má veľký záujem umožniť sprostredkovanie televízneho vysielania slovenskej verejnoprávnej televízie prostredníctvom satelitnej služby Direct, o čom rokuje s vedením televízie. Sme presvedčení, že výsledkom bude zaradenie vysielania Jednotky a Dvojky do programovej ponuky Directu už v krátkom čase. Len na pripomenutie, ponuka služby Direct bola nedávno doplnená o vysielanie ČT24, spravodajskej stanice Českej televízie, a na jeseň bude obohatená o ďalšiu lahôdku – filmový kanál MGM, ktorý na televízne obrazovky prinesie prvotriedne filmy z filmovej knižnice spoločnosti Metro-Goldwyn-Mayer. MGM vlastní najväčšiu filmotéku moderných filmov na svete, ktorú tvorí približne 4000 filmov a viac než 10 400 epizód rôznych seriálov. Filmy z tejto filmotéky získali 208 Oscarov, čo je jedna z najrozsiahlejších zbierok ocenení na svete. Spoločnosť Metro.-Goldwyn-Mayer vlastní taktiež početné úspešné filmové licencie, ako je napr. James Bond, Ružový Panter či Rocky.


5. Bude prý vysílat Cinemax 2, mám zájem o předplatné HBO, HBO2, Cinemax a i tu dvojku, je na to nějaký zvýhodněný paušál?

O vysielaní Cinemax 2 nemáme informácie. Keď ide o balíček HBO, HBO2 s Cinemaxom, naša spoločnosť ponúka abonentom služby Direct tento balíček za výrazne zvýhodnených podmienok. Cena tohto balíčka je 529,- korún, čo je zvýhodnenie o viac ako 30 percent v porovnaní s cenou, ktorú by abonent zaplatil, ak by si tieto kanály objednal samostatne. Zároveň zákazník môže využiť aktuálnu letnú kampaň - 30% zľava na prvé 3 mesiace, čiže 3 filmové programy za 370 Sk!


6. Sport 1 v češtině je odlišný od maďarského Sport 1. Ten je lepší. Dojde v blízké budoucnosti k zařazení stejných atraktivních zápasů?

Je to skôr otázka na vysielateľa stanice Sport1, ktorá súvisí so zakúpením autorských práv pre jednotlivé krajiny. Pri tvorbe programovej ponuky však vysielatelia zohľadňujú aj regionálne rozdiely, v tomto prípade ide teda o to, ktoré športy sú v danej krajine populárne. Z tohto dôvodu je zrejme napríklad v ponuke Sport1 v Maďarsku viac prítomný box alebo hádzaná. Na druhej strane, na Slovensku ako aj v Českej republike, patrí medzi najpopulárnejšie športy futbal, takže Sport1 v ČR a SR ponúka najmä futbalové prenosy, čiže je profilovaný najmä ako kanál pre futbalových fanúšikov. Prispôsobovaním programu regionálnym špecifikám tak vysielatelia vychádzajú v ústrety zákazníkom s cieľom osloviť a získať čo najviac divákov.


7. Mám zájem o Chello, je možné ho mít bez kabelové televize ? - mám svůj satelit na Slovaklink i Czechlink a tak by mi stačily jen data z internetu.

Áno, internetová službu chello je dostupná aj bez toho, aby ste platili za službu káblovej televízie. Služba chello umožňuje aj paralelné sledovanie káblovej televízie, avšak ak zákazník nemá záujem o o služby káblovej televízie, nemusí si ju objednávať ani za ňu platiť. Môže si objednať len službu chello. Čiže službu káblovej televízie nemusíte využívať ani za ňu platiť - jedinou podmienkou je, aby ste doma mali káblovú prípojku spoločnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA. Pripojenie na internet chello cez satelit nie je možné, pretože služba chello je poskytovaná len prostredníctvom siete káblových rozvodov.


8. Na "černém" Philipsu je konektor na tlf. připojení a také kabel, neuvažuje se o satelitním internetu?

Viďte odpoveď na otázku číslo 7. V súčasnosti sa o tejto možnosti neuvažuje.


9. V Polsku jsem viděl reklamu na jednosměrný satelitní internet ze satelitu Astra - požadavek na soubory byl odesílán přes mobil s GPRS daty a zpět do počítače šla data ze satelitu Astra. Nešlo by takovou službu získat i na Slovensku? Neuvažuje UPC Slovensko o satelitním internetu - rád bych měl internet chello, ale u nás na dědině kabelová televize není a asi ani nikdy nebude.

Viďte odpoveď na otázku číslo 7 a 8. V súčasnosti sa o tejto možnosti neuvažuje.


10. Nechystá UPC Slovensko nějaké akce pro nás dlouhodobé abonenty? Mám UPC Direct už od podzimu 2000.

Spoločnosť UPC BROADBAND SLOVAKIA ponúka rôzne akcie a iné zvýhodnené ponuky pre dlhodobých zákazníkov, ktorí si pravidelne a včas plnia svoje zákazky a sú abonentmi služby Direct viac ako 3 roky. Ponúkané sú im individuálne akcie, ktoré sa snažíme prispôsobiť ich záujmom a potrebám tak, aby boli s poskytovanou službou dlhodobo spokojní.


11. Chtěl bych přes léto druhý satelit na chalupu, musím s sebou převážet kartu UPC Direct, anebo je možné si pořídit druhou kartu třeba jen na jeden měsíc?

O možnosti krátkodobého poskytovania kariet sa momentálne neuvažuje. V prípade, že abonent má záujem o sledovanie televízie prostredníctvom služby Direct aj napr. na chalupe, má možnosť buď si zobrať kartu si so sebou, alebo objednať si ďalšiu kartu za bežných podmienok.


12. Jaké nové stanice chystáte do UPC Direct? Zajímal by mě CS Film, Nautik TV, Filmbox a Scifi Channel anebo Horror Channel ve slovenštině či češtině.

V septembri bude ponuka služby Direct obohatená o filmový kanál MGM, o ktorom nájdete viac informácií v odpovedi na otázku č. 4. Nedávno bola ponuka Directu doplnená taktiež o obľúbený kanál o bývaní TV DEKO, ďalej o športový kanál určený najmä pre fanúšikov futbalu, Sport1, či o spravodajský kanál Českej televízie ČT24. Spoločnosť UPC BROADBAND neustále skvalitňuje svoje služby, takže abonenti Directu sa aj do budúcna môžu tešiť na ďalšie obohacovanie programovej ponuky.


13. Proč se Cartoon Network anebo Boomerang nedabuje do slovenštiny či češtiny, ale v maďarštině je?

Je to otázka na prevádzkovateľa týchto kanálov. Kábloví operátori sú distribútormi televíznych kanálov, nemajú žiadny vplyv na obsah vysielaného programu či počet jazykových mutácií.


14. Nebude mít UPC svůj infokanál na satelitu s ukázky programové nabídky, rozhovory o filmech a dokumentech a technickou poradnou? Zahraniční provideři svoje infokanály mají, jen UPC vysílá už přes pět let a nic nemá.

Spoločnosť UPC sa v súčasnosti prioritne sústreďuje na nové kanály, na zaradenie atraktívneho obsahu a neustále skvalitňovanie poskytovanej služby. Sme radi, že naši zákazníci oceňujú služby Elektronického programového sprievodcu (EPG), možnosť viacerých jazykových mutácií, ako aj rozmanitej atraktívnej programovej ponuky, ktorá obsahuje viac ako sto televíznych kanálov a niekoľko desiatok rozhlasových staníc. Zaradenie Infokanálu v súčasnosti nie je „témou dňa,“ nie je však vylúčená možnosť jeho zriadenia v budúcnosti.


Na dotazy čtenářů webu satCentrum odpovídal mluvčí společnosti UPC BROADBAND SLOVAKIA , pan Jaroslav Kolár.


redakce satCentrum, 23.7.2006, doplněno fotografiemi centrály UPC ještě ze staré adresy.


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 39   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
25.07.2006 • Deutsche Bank Players´Championship a EnterCard Scandinavian Masters na Galaxii sport
18.07.2006 • British Open 2006 na Galaxii sport
17.07.2006 • Kanál Primetime obdržel licenci v Rakousku
13.07.2006 • Sledovanost Galaxie sport v první čtvrtině roku 2006
10.07.2006 • ALL – STAR GAMES na Galaxii sport
03.07.2006 • Na návštěvě v: DIGI TV [ 297 ]

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 2

  Este odporucam precitat 

16.08.2006 12:47 • Vlado
jedna skusenost, uverejnena zhodou okolnosti den po "otazkach a odpovediach":
http://meliska.blog.sme.sk/c/56209/Ved ome-klamat-zakaznika-alebo-UPC-uz-nikdy- viac.html
Opat to potvrdzuje, ze UPC sa sprava arogantne a na otazky klientov neodpoveda. A ked, tak len zahmlievanim, nie odpovedami, ktore skutocne pomahaju klientovi sa zorientovat. Presne tak ako v spomenutom blogu...
 
 
  verny abonent 

14.08.2006 12:50 • Vlado
Ber to tak, ze UPC tazi z nedavnej minulosti, ked bolo este prakticky monopolom v slovenskych mestach na poskytovanie sluzieb KTV. Dnes sa situacia meni, preto sa UPC snazi platat diery v lodi podivnymi cenovymi "akciami". Clovek vsak musi byt nezapojeny (t.j. po rokoch odpojeny alebo vobec nebol klientom UPC). Pripojeni, ktori ktori nadalej akceptuju (neumernu) zakladnu cenu, ju musia len poslusne platit a na nic sa nepytat. Ziadny zlozity marketing v tom nehladaj. Na otazky (aj podla mojej skusenosti, ako tiez byvaleho niekolkorocneho abonenta) UPC neodpoveda. UPC sa uz len pyta. Formou telefonneho direct marketingu: ci si teda nechces za "extra-vyhodnu akciovu cenu" (znovu)pripojit zakladny tv subor, rozsireny tv subor, HBO1,2, a pod.
 
 
  Manazment 

11.08.2006 13:26 • verny abonent
UPC je skutocne, mierne povadene, velmi zle manazovany podnik. Je to hanba a necti to slovenskych manazerov v ostatnych odvetviach, ktori pracuju so skvelymi vysledkami. Ked napisem do UPC , ostavam pravidelne bez odpovede a to som jeden z prvych abonentov vobec. Neviem kde prameni ta nepruznost , marketingove diletanstvo a neucta k vernym zakaznikom. Je to vyslovene personalny faktor. Niekto tam proste vybera neschopnych ludi a zamestnava ich. Je cas sa pozhovarat s majitelmi.
 
 
  To je neuveritelne... 

07.08.2006 16:25 • Anger Nonick
Tak z tychto fakt uzasnych odpovedi od UPC som sa dozvedel s prepacenim zas len velke hov*o!
Donemoty stale dokola omielaju tie svoje zvasty o skvalitnovani sluzieb. Ale to je asi tak vsetko, nerobia absolutne nic.
A to o TA3 je nehorazne zavadzanie a dezinformovanie vsetkych abonentov. Na slovensku sirit snad vsetky spravodajske kanaly okrem slovenskeho, to uz ma zacina urazat.
"UPC Broadband Slovakia", spamatajte sa uz konecne!
 
 
  Na UPC treba ist tvrdo 

07.08.2006 16:22 • Vlado
Mne UPC na mail ani neodpovedala. Pracovnik v stredisku na Lamacskej si ulavoval sarkastickymi poznamkami typu: "...keby ste ma nechali dohovorit, tak sa k tomu dostaneme..." (asi kvalitne skolenia komunikacie s klientom :) ) . Na otazku za akych podmienok mozem zmenit platbu na 199 Sk mesacne mi strcil pod nos nejaky letak s tym, ze "akcia" plati do konca augusta a je urcena IBA pre NEzapojenych klientov. Tak som kablovku proste odhlasil (zaplatene mam do konca augusta). Pojdem asi do SATRO alebo si zakupim satelitne pakety Slovaklink a Czechlink. Btw, uz ma po tel. otravovovala nejaka UPC-vtierka, s tym, ze mi moze ponuknut "vyhodnu" cenu: 299 Sk mesacne. Ja som ju poslal do kozmu s tym, ze viem aj o "vyhodnejsich" ponukach, ked mi ponukne taku, mozno si to este rozmyslim... Na take arogantne firmy ako UPC treba ist tvrdo. Bud predaju produkt za primeranu cenu alebo ich treba poslat kade lahsie... S digitalizaciou tv bude mat UPC po vtakoch, ked sa terestricky aj satelitom bude sirit mnozstvo cz/sk programov v digitalnej kvalite, som zvedavy co bude robit potom... teda ci este vobec nieco bude robit... a cas leti... preto aj taketo "akcie"... ;-)
 
 
  TA3 na UPC Direct 

06.08.2006 22:22 • nick_je_nepodstatny
Ten dríst o znovuzaradení TA3 do ponuky od Vás počúvam už od decembra 2005.
Vaše "služby" za úžernícke poplatky požívam od roku 2001.
Furt sú nejaké akcie na tri mesiace pre bastardov, ktorí ešte nič nezplatili.
Kde sú nejaké akciové ponuky pre tých čo Vás živia?
Treba vám naondiť do rúk a nepustiť vás týžden k vode.
Keď som občas vídaval tú vašu "hororkyňu" v TV, tak som pochopil
ako môže niekto spáchať beštiálnu vraždu bez nejakého motívu.

 
 
  TA 3 v UPC baliku bola. Asi ... 

04.08.2006 09:24 • sandokan
TA 3 v UPC baliku bola.
Asi nechcela pustiť perie ! UPC určite ťahala peniaze.
Čiže platiť- tak ju UPC z balíka vyradila a teraz oblbuje,čiže vyrába zadarmo - hmlu .
Navhoval by som nech Putin, alebo Castro spustí v strednej Europe nejakú dobrú televíziu!
Ste za to ?
PS : nemôžu tam byť kosák a kladivo a ruská hymna.
Ruské tanky máme i MY!
 
 
  two 

04.08.2006 09:15 • anonym
two máš pravdu...
Ale , UPC Slovensko sa hrá na mrtveho chrobáka ...
A hlavne ťahajú ako Slovnaft nadpriemerné poplatky- ceny ...
Takže cena za UPC sa priamo odvíja od ceny ropy - plynu ... ????
Nedáme ich do plynu ???
 
 
  @ anonym z 12:35 

31.07.2006 12:53 • anonym two
áno, stanovisko takéhoto typu je jasným znamením, že spoločnosť, ktorá ho vydáva nemôže byť celkom pri zmysloch!!!
Pravdu máš v tom, že prenájom kapacity na transpondéri niečo stojí, ale všetky náklady by sa mali financovať z abonentského poplatku. Televízie za zaradenie do ponuky platiť nezvyknú - je to skôr o záujmoch - televízia má záujem byť v platforme, lebo je to hotový produkt a ako taká sa už o nič na ceste k divákovi starať nemusí, platforma má záujem aby tam TV bola, pretože tak dokáže ponúknuť niečo, čo sa v očiach diváka blíži k ideálnemu produktu.
TA3 tak mohla byť v Directe už od momentu, kedy spustili (aj keď asi len "neoficiálne" :-) ) 5. transpondér. A to, že tam nie je doteraz, je absolútny dôkaz neschopnosti UPC!!!!!
 
 
  TA3 kecy ... 

30.07.2006 12:35 • anonym
najviac sa mi páčia tie kecy o TA 3 ...
o niekoľko týždňov až mesiacov ...
Mám svoj digi prijímač s natáčaním a preto mi TA 3 prijímať nerobí problém.
Pýtal som sa mailom za svojho suseda, ktorý si kúpil UPC za 1 Sk a napevno!
Viete aká bola odpoveď už v Januáry 2006????????
taká ako dnes - o niekoľko týždňov až 2 mesiace !!!!!!!
A dokedy ??? Bude takáto odpoveď ??
Nie je to o tom, že UPC potrebuje ďalší transporder na družici ich to stojí peniaze a tieto čiastočne vylamuje a somruje od TA 3!!!?
 
 
  co to tu trepes? to sa chvalis ... 

25.07.2006 12:12 • anonym
co to tu trepes? to sa chvalis ze sa s niekym skladas na upc a zdielas ho?
 
 
  ja mam dreambox 200sk/mesacne ... 

24.07.2006 23:48 • anonym
ja mam dreambox 200sk/mesacne slovenske ceske upc premiere proste vsetko a pohoda co viac treba nech je ako je.
 
 
  Nonstop Kino 

24.07.2006 16:55 • anonym
No mě to nijak nesere.Mám natáčení,koupil sem si modul T-rex a Nonstop Kino si jednoduše předplatím.Kdo má zájem,tak má možnost.Všechno nemusí bejt v UPC.Já sem s nabídkou UPC spokojen.
 
 
  Nonstop Kino 

24.07.2006 15:04 • PP
Ak si si vsimol, je tam napisane, ze Nonstop Kino podobne ako HBO, to znamena, ze si ho budes moct predplatit zvlast a budes ho mat v UPC, chapes?.. ale nebudes... lebo UPC ho skratka nechce... chapes? A ze CT4 nie je FTA.. nevadi... aj tak som to uz dlho nesledoval...
 
 
  ČT4 Sport je zakódovaný!!! 

24.07.2006 15:01 • anonym
Co třepeš za nesmysly, jen jak skončil fotbal tak ČT4 zakódovali!!!! FTA už nikde není a nebude!!! A Nonstop Kino se má taky tento měsíc zakódovat, tak nevím, kde ti to půjde volně :-(
 
 
  uz nie je FTA ... 

24.07.2006 15:01 • anonym
uz nie je FTA
 
 
  CT4 Sport 

24.07.2006 14:27 • PP
Heh, je smiesne, ze CT4 sa neda zaradit do UPC Direct pre Slovensko. Ja mam CT4 doma aj bez UPC... je to totiz FTA na 19,2... Mozu oni stale v UPC odpovedat bullshity? Podobne je to s Nonstop Kino. Radsej si tam daju MGM.. ved Nonstop kino moze byt tiez ako premiovy kanal (podobne ako HBO), lenze to ich v UPC nezaujima... vlastne tam ich nic nezaujima... hlavne, ze je TV Deko, T V Paprika, Arirang (mimochodom tiez FTA na 19,2).. UPC - preto sa "tesim" domov.. esteze ho nemam.
 
 
  Pořád to máte lacinější než mi ... 

24.07.2006 14:01 • anonym
Pořád to máte lacinější než mi tady v čechách
 
 
  Nechapem trosku spravanie UPC ... 

24.07.2006 13:25 • anonym
Nechapem trosku spravanie UPC v SK/CZ a HU. Ved ju riadi svetova firma UGC, ktora posobi po celom svete a ma obrovske zisky. Tak by si mohli dovolit investovat do Directu viac, alebo expandovat s toutou sat. sluzbou do dalsich krajin, kde ponukaju len kablovku (Austria, Slovinsko, Holandsko, Svedsko, Finsko, atd,..). Potom by to vyzeralo urcite inak.
 
 
  aj mna velmi pobavilo, ze pri ... 

24.07.2006 12:22 • jajo
aj mna velmi pobavilo, ze pri objednani hbo, hbo2 plus cinemax je tri mesiace cena len 370sk, potom uz 529sk. co je vraj este ovela vyhodnejsie, nez objednat si kanaly samostatne. hahahahahahahaha :) v digi tv - 310sk/mes
 
 
Celkový počet komentářů: 39 / zobrazují se: 1 ... 20

|<«12»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist