Discovery ve spolupráci s O2 TV spouští 1. dubna ID Xtra
Autor: Ewing Public Relations , e-mail: peskova@ewingpr.cz Přidané: 26.03.2014
Televizní síť Discovery Networks v regionu střední a východní Evropy, Blízkého východu a Afriky (CEEMEA) oznámila, že 1. dubna spouští nový kanál ID Xtra. V České republice bude kanál nabízet jako první digitální televize O2 TV, jejímž provozovatelem je operátor O2. Nový kanál bude od počátku dostupný v několika hlavních jazycích na několika důležitých trzích regionu: v Rusku, Maďarsku, Bulharsku, Makedonii, Černé Hoře a na Ukrajině. V dalších zemích regionu CEEMEA bude kanál spuštěn v průběhu roku.


Kanál ID Xtra, určený především pro ženy, bude přinášet pořady vysoké kvality plné záhad a napětí. Nabídne nepřekonatelným způsobem vyprávěné příběhy ze života, zpracované v moderním formátu. Atraktivní programová nabídka přinese napětí a dramata obyčejných lidí, kteří se vydali nesprávnou cestou.

Paul Welling, senior vicepresident zodpovědný za televizní kanály Discovery Networks CEEMEA říká: „Záhady a napětí jsou jedním z nejrychleji rostoucích žánrů na placených televizních kanálech. Discovery se v této kategorii řadí na přední pozice. Podle rozsáhlých průzkumů a našich zkušeností ze západních trhů je tento typ obsahu atraktivní primárně pro ženské publikum a poutá diváky k obrazovce po delší dobu než jiná programová nabídka – až na 50 minut. Skutečné příběhy vyprávěné z pohledu oběti, útočníka nebo vyšetřovatele přikovají diváky do křesel v očekávání, co bude následovat.“

„Diváci O2 TV mohou nový kanál zaměřený zejména na dámské publikum sledovat od 1. dubna 2014. ID Xtra se automaticky objeví v balíčcích Filmy a Filmy Plus v noci z 31. března na 1. dubna,” doplnil David Duroň, marketingový ředitel pro segment domácností.

Nový kanál je zaměřený na zvídavého diváka a staví na globálních úspěších Discovery v tomto žánru. Od spuštění nového konceptu v USA v roce 2012 postupně program ID posílil z 50. místa v žebříčku kanálů pro ženy ve věku 25 - 54 let na 7. místo a vykazuje nejdelší nepřetržitou dobu sledovanosti ze všech kabelových i vysílaných televizních kanálů. V Polsku zaznamenal kanál ID po spuštění v září 2012 nárůst tržního podílu o 338 % a stal se nejsledovanějším kanálem v žánru záhad a napětí a celkově druhým nejrychleji rostoucím kanálem v Polsku u žen ve věku 16-49 let.

ID Xtra bude veřejnosti představen také v rámci prestižní konference MIPDoc zaměřené na dokumentární tvorbu. Ta se koná 5. a 6. dubna ve francouzském Cannes, prezentace kanálu se ujme Paul Welling, senior vicepresident zodpovědný za televizní kanály Discovery Networks CEEMEA, a Jerry Springer, populární moderátor.


Nový kanál při spuštění nabídne mimo jiné následující pořady:

• Bulvár – bezpochyby uspokojí zvídavé diváky. Hodinový pořad moderovaný vítězem ceny Emmy, králem bulvární televize Jerry Springerem, který nahlíží pod pokličku nejneuvěřitelnějších příběhů. Jerry zkoumá, co se skrývá za šokujícími novinovými titulky z celých Spojených států, od studenta patologie zaslepeného láskou, který se ocitne na místě zločinu jako ze seriálu CSI, po skutečný příběh Thelmy a Loiuse.

• Dům hrůzy: únos – Nový seriál ID Xtra zkoumá nejznámější případy únosů z celého světa a přináší šokující fakta, která dosud nebyla odhalena – od hrůzných únosů v Clevelandu po neuvěřitelný příběh přežití Marca Schillera.

• Drom- Mord: po stopách zločinu – zcela nový přístup k vyprávění, kde příběh začíná místem zločinu a odvíjí se pozpátku k představení vraha, jeho motivů a toho, co jej skutečně vedlo k vraždě. Pořad ukazuje, že vyšetřování vraždy nikdy nezačíná na začátku, ale nalezením mrtvoly. Na vyšetřovatelích je, aby poskládali příběh z jednotlivých dílků – zjistili, jak do sebe často složitě zapadají události a vztahy, a dopracovali se k jádru zločinu.

• Vyšetřování s Tamron Hallovou – Moderátorka MSNBC a reportérka NBC News Tamron Hallová vystupuje na ID Xtra jako moderátorka svižného investigativního zpravodajství. Tamron Hallová jakožto uznávaná moderátorka a investigativní novinářka zná dopady násilného zločinu z osobní zkušenosti, neboť její starší sestra se stala obětí dosud neobjasněné vraždy. V každé hodinové episodě se Hallová spojí s týmem přispěvatelů, kteří jsou dobře obeznámeni s trestním právem, analyzuje s nimi jednotlivé případy a zkoumá nejen, co se skutečně stalo, ale také proč.


O DISCOVERY NETWORKS CEEMEA

Discovery Networks Central & Eastern Europe, Middle East & Africa (CEEMEA) je součástí Discovery Communications (NASDAQ: DISCA, DISCB, DISCK), největší světové mediální společnosti zaměřené na faktografický obsah. Discovery Networks CEEMEA umožňuje lidem poznávat okolní svět a uspokojovat svoji zvídavost prostřednictvím 10 různých kanálů včetně Discovery Channel, TLC, Animal Planet, Discovery Science a Discovery HD Showcase. Nabízí i populárně naučné a vzdělávací produkty a služby. Vysílá v 19 jazycích ve 105 zemích tří kontinentů, celkem má 141 milionů diváků.


O DIGITÁLNÍ TELEVIZI O2 TV

O2 je největším integrovaným telekomunikačním operátorem na českém trhu. Se svou službou O2 TV je společnost zároveň největším provozovatelem internetového televizního vysílání v Česku. V září 2013 byla zavedena nová platforma O2 TV, díky které se podařilo zvýšit ve druhé polovině roku tempo růstu počtu abonentů o 10 %. K 31. prosinci tak společnost evidovala 156 tisíc předplatitelů, Základní balíček O2 TV Flexi, který obsahuje 43 televizních programů, stojí od 151 Kč měsíčně. Zákazníci k němu navíc získávají tematické programy (sport, seriály, dokumenty, filmy, hudba, děti) dle vlastního výběru. Od ledna 2014 je O2 součástí české investiční skupiny PPF.


Veronika Pešková, Ewing Public Relations

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20174/discovery-ve-spolupraci-s-o2-tv-spousti-1-dubna-id-xtra/