Mitsubishi dokončila dodání satelitu Türksat 4A
Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 02.04.2014

Společnost Mitsubishi Electric Corporation ukončila dodávku družice Türksat 4A na oběžnou dráhu pro satelitního telekomunikačního operátora Türksat Satellite Communication, Cable TV and Operation.


Družice Türksat 4A byla vynesena do vesmíru dne 15. 2. 2014 z kosmodromu Bajkonur v Kazachstánu. Po startu společnost Mitsubishi Electric ověřila řadou testů na oběžné dráze výkonnost satelitu, zatímco družice se stále nacházela na předem definované oběžné dráze cca 36 tisíc kilometrů nad rovníkem. Türksat 4A je vícepásmový satelit s očekávanou manévrovací životností na oběžné dráze mimořádných třiceti let.

Po úspěšném ukončení testů byl satelit předán společnosti Türksat, aby zajišťoval telekomunikační a širokopásmové služby v širokém geografickém regionu západně od Číny a východně od Velké Británie, včetně Turecka, východní Evropy, střední Asie, Blízkého východu a Afriky. Satelit je umístěn na orbitální pozici 42° východně.

V tomto roce společnost Mitsubishi Electric také připravuje vypuštění satelitu Türksat 4B, což je součástí pokračujícího programu na rozšíření kosmických obchodních aktivit firmy do Japonska a dalších zemí.


S využitím zdroje: advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20200/mitsubishi-dokoncila-dodani-satelitu-turksat-4a/