Vysílací unie ASBU si vybrala satelit Eutelsat 21B
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 05.04.2014
Společnost Eutelsat Communications informovala, že vysílací unie arabských států ASBU (Arab States Broadcasting Union) uzavřela mnohaletou smlouvu na kapacitu v pásmu Ku satelitu Eutelsat 21B na orbitální pozici 21,5 stupňů východně, který zajistí pokrytí signálem území Blízkého východu, severní Afriky a Evropy.


Kapacita bude využita pro výměnu vysílacího obsahu mezi členskými vysílateli unie ASBU v regionu, který se rozprostírá od Maroka po Bahrajn a od Středozemního moře k Jemenu, Súdánu, Mauretánii a zóna ozáření satelitu také může sahat do Evropy.

Uplink bude realizován s využitím cenově výhodné antény, která se opírá o vysílací plán umožňující přenos tří kanálů ve standardním rozlišení SD a vysílání realizované v normě DVB-S2 nebo jednoho kanálu ve vysokém rozlišení HD a dvou kanálů v běžném rozlišení SD.

Vysílací unie ASBU byla založena v roce 1969. Je velmi zavedenou arabskou institucí s více než třiceti aktivními vysílacími členy a dvaceti pěti přidruženými členy.

Pan Salaheddine Maaoui, generální ředitel vysílací unie ASBU, řekl: „Družice Eutelsat 21B se svým nejlepším pokrytím ve výšce a výkonnosti zajistí vysílací unii ASBU bránu pro distribuci mezi severní Afrikou, Blízkým východem a Evropou do našeho střediska výměny programů v Alžíru.”


S využitím zdroje: advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20222/vysilaci-unie-asbu-si-vybrala-satelit-eutelsat-21b/