Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 21:19:46   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 15. týdnu - hvězdný, tajuplný a bájný

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 07.04.2014


Tento týden nás čeká velké putování, vydáme se po Zemi, do minulosti i dalekého vesmíru. Občas to bude velký boj, ale máme pro vás připravenu i krásu rostlin a zvířat. U nás si určitě vyberete! Dokumentární skvosty pro vás: vydejte se na Velké africké dobrodružství v balonu nad neobyčejným kontinentem anebo ještě lépe Pěšky napříč světem; vezmeme vás do Království rostlin; poradíme vám také Jak přežít útok žraloka; slečna Marplová má na nebezpečí dobrý nos - Africké krysy: Hledači min; první obyvatel Evropy a náš záhadný bratr z doby ledové, to je Neandrtálec v nás a desítky dalších unikátních filmů na Prima ZOOM...


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.


7. 4. 20.00 – Megakatastrofy III (Hyperbouře)

Ve třetí řadě dokumentárního seriálu, který je stejně zábavný jako hrozivý, se dočkáme nové várky Megakatastrof. Dvanáct dílů se postupně věnuje obřímu meteoru, který před 65 miliony let dopadl na území dnešního Mexika a vymazal 75 % procent tehdejšího života na planetě. Podobně ničivé následky ale měl i nárůst hladiny oceánů na konci doby ledové před pouhými osmi tisíci lety. Zhruba ve stejné době se přihnala také tsunami, která byla vyšší než socha Svobody v New Yorku. Už vás z toho mrazí? Počkejte, až uslyšíte o výbuchu super vulkánu, kritickém opotřebení (nejen) amerických přehrad, nebezpečném transportu radioaktivního odpadu nebo apokalypse v Atlantidě.


8. 4. 18.00 – Velké africké dobrodružství v balonu

Herec Stephen Tompkinson se vydává na neobyčejnou cestu přes Afriku. Vyráží z jedné strany kontinentu a má namířeno na stranu druhou – přes pohoří, savany i pouště, setkává se s nejzvláštnějšími zvířaty i nejrůznějšími lidmi: místními obyvateli i veterány, stopaři, rangery a lovci, kteří mezi nimi žijí. Unikátní pohled na všechna tato místa a zážitky má Stephen zaručený. Inspiroval se totiž dobrodružnými příběhy z pera Julese Verna a celou cestu podniká v horkovzdušném balonu. Po ztroskotání, hrozivě špatném počasí a záchraně příslušníky kmene Masajů Stephen zjišťuje, že let balonem je často nevypočitatelný, ale rozhodně vzrušující.


8. 4. 19.00 – Pěšky napříč světem (Ve stopách zlatokopů)

Svět je krásný prostor plný kouzelných míst, která je nejlepší projít pěšky. Asi nejznámější poutní stezka je Svatojakubská cesta přes Pyreneje do španělského města Santiago de Compostela, ale jsou i jiná. Vydejte se s námi pěšky do různých koutů světa.Vezmeme vás na Aljašku, Čínskou zeď, do Grand Canyonu, Kilimandžára, na Nový Zéland či Stezku Inků. Začneme na Chilkootské stezce, po které kdysi putovali muži zachváceni zlatou horečkou. Divoká Aljaška je drsná, ale i překrásná, vznešená a ohromující. Tento svět ledu, malebných hor, rozlehlých bujných lesů a třpytivých jezer je oblíbenou destinací pro turisty i velkou výzvou pro chodce. Tu pravou krásu Aljašky ale nejlépe poznáte pouze tehdy, vydáte-li se drsnou a nehostinnou krajinou pěšky, tak, jako kdysi zlatokopové.


9. 4. 20.00 – Království rostlin (Život v tropech)

Seriál nejen pro milovníky zelené přírody odhaluje úplně novou dimenzi života rostlin – od těch nejkrásnějších po ty nejbizarnější. Království rostlin se natáčelo celý rok a zkušený britský moderátor David Attenborough díky tomu získal možnost objevit fascinující skrytý svět. A taky nás s ním seznámit. Sleduje cestu rostlin od prvních „krůčků“ na pevnině až do dnešní podoby a současně o nich zjišťuje nová fascinující fakta. V londýnských Královských botanických zahradách, které jsou unikátním mikrokosmem rostlinného světa a kde má zastoupení 90 % rostlinstva na světě, se ukazuje skutečná podstata: rostliny jsou stvoření stejně dynamická a agresivní jako živočichové.


10. 4. 18.00 – Sedm hvězdných věků (1. část)

Hvězdy jsou středobodem života. Životy lidí i všech ostatních tvorů na naší planetě – od bakterií v nejvyšších vrstvách atmosféry po bizarnosti v nejtemnějších hloubkách oceánů, závisí na naší vlastní hvězdě, kterou je Slunce. Většina hmoty, z níž se skládá známý vesmír, pochází z hvězd a díky jejich gravitaci se dostává do oběhu. Dokonce i celá naše planeta a naše vlastní těla jsou stvořené z hvězdného prachu upečeného v termonukleární troubě jasně zářících hvězd. Film Sedm hvězdných věků je kompletním a fascinujícím příběhem nejbrilantnějších objektů ve vesmíru.


10. 4. 19.00 – Záhadný vesmír: Je všechno jinak?

Kosmologie vede nekonečnou bitvu ve snaze popsat, analyzovat a jednoduše pochopit vesmír – tedy něco, co je nepředstavitelně velké i komplikované a řízené silami, jež se na Zemi nedají napodobit. Jedním z nejnovějších objevů, které ohrožují naše chápání vesmíru, je temný proud. Objevení této zvláštní síly vyvolalo velké množství dohadů. Podaří se jí dostat na vědecké výsluní? A dokáže náš koncept vesmíru vůbec obstát, když se do něj temný proud nepodaří zahrnout? V dokumentárním snímku Záhadný vesmír: Je všechno jinak? musí největší vědečtí odborníci obhájit své postoje.


10. 4. 21.00 – Vrtulníky ve válce (Vietnam)

Napínavá čtyřdílná minisérie je plná neuvěřitelně odvážných leteckých záchranných akcí, které se odehrály ve Vietnamu, válce o Falklandy, Afghánistánu i obou válkách v Iráku. Během války ve Vietnamu se jeden pilot vrtulníku rozhodl použít čepele rotoru k vysekání vzrostlých bambusových stromů, aby vytvořil přistávací plochu a mohl zachránit stovku vojáků pod těžkou nepřátelskou palbou. Na Falklandech se podařilo díky podobně dramatické operaci za teploty pod bodem mrazu evakuovat členy jednotky SAS, když jejich mise selhala. V prašných vysokohorských podmínkách Afghánistánu probíhalo pátrání po jediném přeživším a v irácké poušti se statečný pilot vrtulníku postavil nepřátelskému tanku. Vrtulníky ve válce vypráví příběhy neobyčejných hrdinů na nejnebezpečnějších místech světa.


11. 4. 19.00 – Je to možné? II (Opičí muž ze Sumatry)

Oblíbený investigativní seriál, který vědeckým přístupem zkoumá nejlepší důkazy paranormálních jevů, mýtů a nevysvětlitelných událostí, se vrací. Šest epizod druhé řady si s důkladností Foxe Muldera posvítí na opičího muže ze Sumatry, kde můžou přežívat potomci „hobití“ rasy. Stejné péče se dočká také bájné mexické prehistorické monstrum Čupakabra, záhadná schopnost předpovídání budoucích událostí, náměsíčné vraždění, náboženská stigmata nebo šifra mistra Leonarda.


11. 4. 21.00 – Jak přežít útok žraloka

Moderátor Terry Schappert vyzkouší své schopnosti získané výcvikem u speciálních jednotek v akci a smrtících čelistech hladových žraloků. Má totiž v úmyslu předvést před kamerami, jak přežít útok žraloka. Co dělat, když na vás žralok zaútočí v mělkých vodách? Co je jedinou věcí, na kterou si musíte vzpomenout, když se během potápění v hluboké vodě střetnete s jedním z nejděsivějších dravců na Zemi? Terry se odvážně a bez váhání po hlavě vrhá do těchto nebezpečných situací a ukazuje tajemství toho, jak z podobně hrozivých blízkých setkání se žraloky vyváznout živí.


12. 4. 19.00 – Meč: Příběh jedné zbraně – 1. část

Dějiny meče jsou plné kulturních odkazů a zajímavých faktů. Film o meči je proto akcí nabitým historickým příběhem, který začíná v době bronzové a pokračuje až do dnešního Hollywoodu. Popisuje vývoj zbraně, z níž se postupně stal symbol boje proti zlu a útlaku. Kováři a zbrojmistři uctívaní bezmála jako mágové nebo kouzelníci tvořili objekty krásy a prostředky ochrany i přežití. Tito mistři pocházeli ze všech koutů světa od středověké Evropy, přes Japonsko až po Dálný východ.


12. 4. 21.00 – Africké krysy: Hledači min

Slečna Marplová má na nebezpečí dobrý nos. Je to krysa, která hledá miny tak, že je vyčmuchá. Narodila se ve výzkumné laboratoři jedné belgické společnosti ve městě Apopo v africké Tanzanii. Tady se krysy obrovské, které dorůstají velikosti kočky, učí hledat výbušniny zakopané v zemi. Po ročním výcviku je slečna Marplová vyslána do terénu. Tisíce nastražených min zůstaly v Mosambiku kvůli třiceti letům válčení. Celá speciální jednotka krys na vodítkách se proto sem tam prochází přes minová pole. Když skončí, pole jsou znovu bezpečná. Stovky životů byly zachráněny. K tisícům zmrzačení nikdy nedojde. Slečna Marplová je opravdovou krysí hrdinkou!


13. 4. 18.00 – Mise X: Příběhy velkých vynálezů (Vítězství parního stroje)

Nic není na světě mocnější, než nápad, jehož čas právě uzrál. To tvrdil už klasik Victor Hugo. Abychom pochopili, jak svět získal svou moderní podobu, musíme se ponořit do jeho historie. To, jak dnes svět vypadá, totiž není žádná náhoda. Dokumentární seriál Mise X vypráví příběhy velkých vynálezů a zkoumá životy jejich autorů, kterým se podařilo změnit podobu světa. Odhalte tajemství, jež zapříčinila změnu kurzu historie lidstva, a zjistěte, jak odvážné nápady změnily naše životy.


13. 4. 19.00 – Úžasná tajemství vědy (Hledání nové Země)

Seriál odhaluje nejúžasnější tajemství vědy od zrodu super člověka, přes záhadné mimozemské ohnivé koule, až po dovolenou ve vesmíru. Dnes budeme pátrat po nové Zemi. Cílem pátrání astronautů je hledat a najít nové světy, na nichž může existovat život. Dokáží je astronomové najít, nebo jsme v celém vesmíru úplně sami? Vědci dokázali, že život, třeba jen na buněčné úrovni, se dokáže udržet tam, kde je tekoucí voda. Ale dokázat existenci vody na planetě vzdálené biliony kilometrů je v dnešní době nemožné. Najít život na jiné planetě než je Země, by byl doslova životní objev. Lidstvo se tak nachází na prahu největšího objevu v dějinách. Kdy se nám to povede a stihneme se tam přestěhovat?


13. 4. 20.00 – Jurské bojiště (Největší zabijáci)

Šampioni z řad zástupců prehistorických druhů se pod odborným vědeckým dohledem a díky špičkovým digitálním efektům utkají v soubojích na život a na smrt. Tento seriál vychází z paleontologických analýz založených na fosilních nálezech. Většinou. V některých chvílích se totiž ani renomovaní vědci neudrží, aby bez vědecky podložených důkazů, že k takovému střetu někdy došlo, proti sobě nepostavili dva úchvatné, mimořádně hrozivé dinosaury. Do ringu postupně vstupuje stegosaurus, albertosaurus, allosaurus, proslulý tyrannosaurus rex, ale i obrovitý medvěd krátkočelý nebo lev americký. Ale pozor, dnes to budou ti největší zabijáci.


13. 4. 21.00 – Neandrtálec v nás

O neandrtálci se říká, že byl prvním obyvatelem Evropy, naším záhadným bratrem z doby ledové. Nikdo přesně neví, proč před 30 tisíci lety zmizel. První kosti tohoto prehistorického člověka byly objeveny v Německu už v roce 1856. Od té doby je neandrtálec obklopený tajemstvím. Kolik z něho asi v nás přežilo až do dneška?


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá – máme již přes 70 tisíc fanoušků na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz. Hvězda stoupá vzhůru – překročili jsme hranici 70 tisíc fanoušků na facebooku – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 7. 4. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/IVINTX Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
04.04.2014 • Satelitní přenos Met: Live in HD: Pucciniho Bohéma
03.04.2014 • NGC pomáhá automobilovým veteránům
03.04.2014 • Film+ slaví a uvádí nový dramaturgický blok…
03.04.2014 • Největší evropská bojová show na FightBox HD
31.03.2014 • Co nás čeká v úterním a středečním zápase LM UEFA?
31.03.2014 • Nalaďte si v dubnu na National Geographic Channel

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist