SkyPerfect-JSAT si objednává dva nové satelity, v Japonsku má cca 3,7 miliónů předplatitelů
Autor: Petr Miklík , e-mail: PetrMiklik@seznam.cz Přidané: 20.04.2014
Japonská společnost SkyPerfect-JSAT si objednala dva velké nové satelity, které začlení do své stávající flotily šestnácti družic. Dva satelity JSAT-15 a 16 budou využity pro uspokojení „rostoucí poptávky po telekomunikační infrastruktuře v asijsko-pacifickém regionu”. Objednávka byla uzavřena s firmou Space Systems/Loral.


Satelit JCSAT-15 je satelit s výkonem 10 kW, který bude umístěn na orbitální pozici 110° východně, kde nahradí stávající satelit N-SAT110 na oběžné dráze. Kromě poskytování dosavadních služeb satelit umožní také expanzi a přizpůsobení svého pokrytí pro region Japonska a Indického oceánu, aby bylo možné poskytovat služby na území s nejvyšší poptávkou.

Družice JCSAT-16 má výkon 8,5 kW je určena pro použití na více orbitálních pozicích. Po svém vypuštění zajistí nepřetržitou službu a satelit bude k dispozici jako záloha pro stávající flotilu. Oba satelity disponují transpondery v pásmu Ku.

Společnost SkyPerfectTV se chystá zahájit vysílání v módu 4K a v Japonsku má cca 3,7 miliónů předplatitelů.


S využitím zdroje: Chris Forrester, advanced-television.com, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20277/skyperfect-jsat-si-objednava-dva-nove-satelity-v-japonsku-ma-cca-3-7-milionu-predplatitelu/