Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Středa • 24.04.2024 - 17:01:20   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Prima ZOOM v 17. týdnu - velmi záhadný i krásně dobrodružný

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 21.04.2014




Naservírujeme vám upíry, Atlantidu, Nostradama i další biblické záhady. Vezmeme vás na Mars i do černé díry. Nebudou chybět přírodní krásy a bude to také trochu boj o přežití.


Dokumentární skvosty pro vás: uchvátí nás Krásy divokého Pobaltí; vydáme se Pěšky napříč světem přes Velkou čínskou zeď; dejte si pozor – Černá díra: Monstrum Mléčné dráhy, spolkne nás všechny?; a co teprve zažít Pět let na Marsu; navštívíme klenot severní Itálie před několika staletími – Upíři v Benátkách; poznáte Neznámý svět chameleonů v různých koutech Země či fascinující Říši dinosaurů a desítky dalších unikátních snímků na Prima ZOOM....


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00 hod.


21. 4. 18.00 – Krásy divokého Pobaltí

V Baltském moři se nachází nekonečné bohatství různých životních forem ve všech možných barvách a podobách. Místní pláže každé léto zaplaví tisíce turistů, ale jen málokdo z nich tuší, jak rozmanití živočichové i rostliny se v tomto zvláštním ekosystému ukrývají. Film Krásy divokého Pobaltí dopodrobna vysvětluje, jak unikátní ekosystém v Pobaltí vznikl na sklonku Doby ledové, a proč se jeho oblasti vyvinuly do různých podob. Užijte si velké množství zajímavých zvířat a rostlin podél celého pobřeží a seznamte se s lidmi, kteří tady žijí a živí se pobaltským přírodním bohatstvím.


21. 4. 21.00 – Hudsonské nouzové přistání

Jen pár lidí stálo tváří v tvář smrti na prahu leteckého neštěstí a přežili, aby o příšerném zážitku mohli vyprávět. Ve čtvrtek 15. ledna 2009 čelilo 155 pasažérů letu 1549 společnosti US Airways potenciální katastrofě na obloze nad městem New York. Přesto se kapitánu Sullymu Sullenbergovi nějakým způsobem podařilo provést vzorové nouzové přistání na řece Hudson, a všem na palubě tím zachránit životy. Film Hudsonské nouzové přistání vypráví příběh toho dne minutu po minutě doplněný o svědectví těch, co byli u toho. Včetně pasažérů, očitých svědků i záchranářů.


22. 4. 19.00 – Pěšky napříč světem (Velká čínské zeď)

Svět je krásný prostor plný kouzelných míst, která je nejlepší projít pěšky. Asi nejznámější poutní stezka je Svatojakubská cesta přes Pyreneje do španělského města Santiago de Compostela, ale jsou i jiná místa. Vydejte se s námi pěšky do různých koutů světa. Vezmeme vás na Aljašku, do Grand Canyonu, na Kilimandžáro, Nový Zéland či Stezku Inků. Dnes to bude Velká čínská zeď – největší stavba, jaká kdy byla postavena. Pro Číňany je zeď symbolem jejich národní identity a patří k pramenům jejich kultury. Monumentální zeď po celá staletí vymezovala hranice národa, uvnitř zdi se nacházeli Číňané, za zdí jejich nepřátelé. Velká čínská zeď je velkou turistickou atrakcí, nejznámější úsek zdi v Badalingu nedaleko Pekingu denně navštíví tisíce turistů. Málokterý turista tuší, že tento úsek zdi je falešný, Mao Tse-Tung ho nechal postavit v 60. letech, aby posílil národní hrdost. Pěší dobrodruzi se však rozhodli projít tu nejstarší, nejodlehlejší a nejméně navštěvovanou část zdi.


22. 4. 20.00 – Ztracené světy (Atlantida)

Ať už jde o hrad skutečného hraběte Drákuly nebo tajné město Adolfa Hitlera, dějiny jsou plné chrámů, pevností, ztracených civilizací a utajených světů, které byly časem (zpola) zapomenuty. Speciální tým zvláštních vyšetřovatelů, objevitelů a expertů z oblasti inženýrství naštěstí vyrazil do světa. Cílem jejich mise je najít stopy těchto dávno pohřbených velkolepých stavitelských výkonů, jež se staly vrcholem techniky i kultury. Díky nejmodernějším digitálním efektům je navíc znovu postaví přímo před vašima očima. Pojďte pátrat po bájné Atlantidě!


24. 4. 18.00 – Černá díra: Monstrum Mléčné dráhy

Začíná to jako exploze hvězdy, z níž se stává ničivá supernova a končí jako nejzáhadnější jev v našem vesmíru: černá díra. Černé díry jsou hlavními „hvězdami“ science fiction ve fantastických příbězích o zvláštních průchodech do vzdálených koutů vesmírů i časů. Ale v černých dírách nic nepřežije. Gravitační pole zdeformuje dokonce i samotný čas a ani světlu se nedaří uniknout z temných útrob. Jsou černé díry ojedinělými hříčkami přírody nebo bychom jich v galaxii našli celou armádu? Vždyť každá větší galaxie má vlastní černou díru, neobejde se bez ní ani naše Mléčná dráha. Jakou roli tedy hrají černé díry ve vesmíru, a hlavně – co jim zabrání, aby spolkly všechny solární systémy?


24. 4. 19.00 – Pět let na Marsu

V lednu 2004 přistály na Marsu dvě hypermoderní sondy sestrojené zkušenými techniky a vědci z NASA. Jejich mise byla jasná: zhruba tři měsíce, během kterých se budou pohybovat po povrchu Rudé planety, mají natáčet a záběry posílat na Zemi. Pak mělo dojít k selhání zdroje energie u obou robotů nebo k havárii v extrémně obtížném terénu. Z vozítek Spirit a Opportunity se ale vyklubaly mnohem odolnější zvědavci, než s jakými se dopředu počítalo. Jejich mise se mnohonásobně protáhla. Díky tomu sondy natočily velké množství záběrů, které o planetě od nás vzdálené asi 160 milionů kilometrů prozrazují nové skutečnosti.


24. 4. 21.00 – Vrtulníky ve válce (Boj s Tálibánem)

Napínavé letecké záchranné akce, které se odehrály ve Vietnamu, válce o Falklandy, Afghánistánu i obou válkách v Iráku. Vrtulníky ve válce vypráví příběhy neobyčejných hrdinů na nejnebezpečnějších místech světa. V prašných vysokohorských podmínkách Afghánistánu probíhalo pátrání po jediném přeživším. Boj s Tálibánem je opravdu krutý, zvláště když musíte s vrtulníkem přistát na velmi úzké skalní římse vysoko v horách. Posádce se záchrana podařila a byla vyznamenána, a stala se tak jednou z nejznámějších v americké armádě.


25. 4. 18.00 – Upíři v Benátkách

Benátky 1575. Město, které je klenotem severní Itálie, se každou chvíli stane nedobrovolným svědkem nepředstavitelné hrůzy. Jedna z nejhorších ran, která postihla lidstvo, už brzy znovu udeří. Černá smrt. Během století už stihla zabít skoro polovinu populace celé Itálie. Než rok skončí, bude pustošit také Benátky. Masové hroby na ostrovech při okrajích města přetékají mrtvými těly. Jedna z pověstí o původu nemoci tvrdí, že za ni může záhadné stvoření podobné upíru. Prý požírá samo sebe, hoduje na ostatních tělech a z nich znovu povstane, aby hledalo další oběti. O několik století později tým vědců využívající postupy forenzní kriminalistiky v jednom z masových hrobů objevuje ostatky, s jakými se ještě nesetkal. Šlo o upíra? Ti, kdo je pohřbili, tomu rozhodně věřili. Ale proč?


25. 4. 19.00 – Je to možné? II (Nostradamův vliv)

Oblíbený investigativní seriál, který vědeckým přístupem zkoumá nejlepší důkazy paranormálních jevů, mýtů a nevysvětlitelných událostí, se vrací. Druhá řada si s důkladností Foxe Muldera posvítí na opičího muže ze Sumatry, kde můžou přežívat potomci „hobití“ rasy. Stejné péče se dočká také bájné mexické prehistorické monstrum Čupakabra, záhadná schopnost předpovídání budoucích událostí, náměsíčné vraždění, náboženská stigmata nebo šifra mistra Leonarda. Ale dnes si povíme o Nostradamově odkazu a jeho dopadu na lidstvo.


25. 4. 20.00 – Krásy korálových útesů

Vstupte do samého srdce života i smrti, v pestrobarevném světě korálového útesu. Jeho příběh trvá už 500 milionů let a vypráví o podmořských tvorech, kteří patří k nejexotičtějším a nejúžasnějším na Zemi. Korál představuje nejvelkolepější přirozený architektonický útvar na naší planetě a korálové útesy mají ze všech ekosystémů nejpestřejší biodiverzitu. Setkáme se s tisíci obyvatel korálů od starých želv po hladové žraloky, rozkošné mořské koníky a divoké slimáky, a staneme se svědky rejnokova baletu i dvoření chobotnic. Speciální vysoké rozlišení je zárukou nevídaně důvěrné atmosféry.


25. 4. 21.00 – Žraloci ve městě

Idylický resort na australském pobřeží nazvaný The Gold Coast a obyvatelé Corpus Christi v americkém Texasu mají problém, se kterým se musí potýkat jen málokterá další města. Jsou jím žraloci. Kvůli poptávce po bydlení přímo u vody byly postaveny stovky kilometrů domů podél mořských kanálů. Tato místa ale naneštěstí přitahují nejen nové nájemníky, ale i čím dál větší množství extrémně agresivních žraloků bělavých. Jeden vědec věří, že když budou mít obyvatelé lepší informace, můžou žít poklidně bok po boku i s těmito nevítanými hosty.


26. 4. 19.00 – Biblické záhady II (Kain a Ábel)

Bibličtí archeologové a religiózní vědci se musí potkávat s geology, astronomy, paleo-entomology, meteorology, biology, fyziky i vulkanology. Ti všichni totiž pročesávají zeměkouli s tím zdaleka nejprchavějším a nejkontroverznějším úkolem: zjistit, jestli jsou biblické příběhy založené na skutečných událostech. Druhá řada poutavého seriálu se věnuje např. izraelským králům i svitkům od Mrtvého moře. Začneme prvním příběhem násilné smrti v dějinách – vyprávěním o Kainovi a Ábelovi. Oba bratři se rozhodli obětovat Bohu. Zatímco Abelova oběť byla přijata, Kainova ne. Kain vyzval mladšího bratra, aby s ním šel do polí, a tam ho zabil ranou kamenem. Byla to první smrt, první vražda a hned bratrovražda v dějinách. Odkud Kain věděl, jak se zabíjí? Proč Bůh přijal Abelovu oběť – mladého beránka – a Kainovu ve formě obilí ne? Poodhalte roušku dávných tajemství – alegorie, v níž se svým způsobem zrcadlí jeden ze základních problémů člověka – problém dobra a zla, viny a trestu.


26. 4. 21.00 – Neznámý svět chameleonů

Fascinující snímek o neznámém světě chameleónů nabízí pohled do prostředí, které zaručeně neznáte. Chameleóni jsou záhadní ještěři trpasličích rozměrů, dobře známí po celém světě. Je tedy ironií osudu, že se vyskytují jenom na pár místech na Zemi. Herpetologové ze všech koutů světa se ze všech sil snaží odhalit tajemství života těchto zvláštních tvorů. Díky velkému množství rozličných technických „hraček“ uvidíte Neznámý svět chameleónů tak jako nikdy dřív. Cesta za jeho objevením nás zavede na Madagaskar, savany východní a jižní Afriky i do pouště v Namibii.


27. 4. 21.00 – Říše dinosaurů

V horkem sálající poušti byly nalezeny obrovské zkamenělé kosti těžce obrněného dinosaura. V jeho blízkosti ležely zlomené zuby a zpřelámaná noha Tarbosaura. Když jsou dramatické události jejich smrti postupně rekonstruovány, na světlo se vynořují nová tajemství. Během ambiciózní expedice zaznamenané v tomto dokumentu byly vykopány fosilie osmi desítek dávno uhynulých dinosaurů. Díky prvotřídním digitálním efektům srovnatelným s tím, co vídáme v hollywoodských filmech, a skvělým zvukovým trikům nakonec všichni ještě jednou ožijí.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá – máme již přes 70 tisíc fanoušků na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz. Hvězda stoupá vzhůru – překročili jsme hranici 70 tisíc fanoušků na facebooku – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 22. 4. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/IGE5l7 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
22.04.2014 • Nenechte si ujít: to nejlepší v květnu na AXN, AXN White a AXN Black!
21.04.2014 • Co nás čeká v úterním zápase LM UEFA: ATLÉTICO MADRID – CHELSEA FC?
17.04.2014 • Programové tipy FilmBox na Velikonoční víkend
17.04.2014 • Playoff NHL na NOVA Sport! Boj o Stanley Cup začíná
13.04.2014 • Prima ZOOM v 16. týdnu - zvířecky lidský x lidsky zvířecí
11.04.2014 • Vědecky prověřeno - NGC varuje: doma to rozhodně nezkoušejte

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist