Od září DIGI TV i v ČR - základ za 260 Kč, s filmovým paketem za 500 Kč vč. daně
Autor: ČTK, ČM , e-mail: info@ceska-media.cz Přidané: 10.08.2006
Praha 9. srpna (ČTK) - Rumunská společnost Romania Cable Systems & Romania Data Systems (RCS&RDS) chce od září nabízet služby v České republice. Podnik je největším kabelovým operátorem v Rumunsku a na českém trhu chce nabídnout širokou škálu programů v rámci balíku Digi TV. Napsal to ekonomický list Czech Business Weekly (CBW).


Rumuni by tak nabídkou služeb přímo konkurovali společnostem UPC Česká republika a Karneval Madia. Digi TV je služba digitální televize na platformě DTH (direct-to-home) a nabízí programové balíčky, v nichž je až 36 televizních kanálů.

"Programové balíčky jsou sestaveny speciálně pro český trh a pro potřeby českých zákazníků," řekla CBW mluvčí rumunské společnosti Diana Modvalová. Vstupu rumunské firmy na český trh už brání jen souhlas Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

RRTV se žádostí RCS&RDS zabývala 1. a 2. srpna, souhlas ale zatím nevydala, protože firma předložila neúplnou dokumentaci. "Jakmile společnost předloží všechny dokumenty, které vyžaduje zákon, nevidíme žádný důvod, aby nedostali souhlas k okamžitému zahájení vysílání," řekl šéf RRTV Václav Žák. Vysílací rada se bude žádostí rumunské znovu zabývat na příští schůzi, která bude 29. srpna.

Služby Digi TV budou začínat na ceně 260 korun měsíčně včetně DPH. V této základní nabídce bude 33 programů. Nejdražší programový balíček bude za 500 korun měsíčně a budou v něm i filmové kanály HBO, HBO2 a Cinemax.

UPC Česká republika si za svůj základní rodinný balíček účtuje 689 korun měsíčně. Programová nabídka včetně kanálů HBO a Cinemax je za 1188 korun. V základní nabídce UPC je 34 programů.


Zdroj: ČTK, spr, mha, Česká média, (BoJ), 10.8.2006

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/2030/od-zari-digi-tv-i-v-cr-zaklad-za-260-kc-s-filmovym-paketem-za-500-kc-vc-dane/