Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Neděle • 05.05.2024 - 17:36:26   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

M7 Německo kupuje platformu Eutelsat Kabelkiosk

  Autor: Petr Miklík , e-mail: petr.miklik(zavináč)seznam.cz Přidané: 20.05.2014


Dnes, v úterý 20. 5. 2014 oznámil francouzský satelitní provozovatel Eutelsat, že svoji platformu Kabelkiosk prodává mediální skupině M7A Group S.A. Platforma Kabelkiosk je programová a servisní platforma pro kabelové a IP sítě společnosti Eutelsat Visavision s r. o. M7A Group je pobočkou M7 Group, která působí pod názvem M7 Německo.


Mediální skupina M7 Group je jedním z nejrychleji rostoucích provozovatelů televizních platforem v Evropě a hlavně má dobrou pozici, aby mohla zabezpečit a dále rozvíjet platformu Kabelkiosk včetně uvedení na trh nových služeb IPTV a OTT. Podobnosti kupní smlouvy nebyly zveřejněny. Transakce bude pravděpodobně dokončena v červenci 2014, což bude záviset na schválení regulačním úřadem. Ve fiskálním roce společnosti Eutelsat 2012 až 2013 platforma Kabelkiosk dosáhla obratu cca 25 miliónů eur.

Součástí transakce je dlouhodobá kapacitní smlouva na několik transponderů na orbitální pozici Eutelsat 9° východně. Operátor Eutelsat bude i nadále poskytovat uplinkové služby přes teleport v Paříži a Turíně pro platformu Kabelkiosk. Společnosti Eutelsat a M7 Německo se také dohodly, že uzavřou strategické partnerství pro hybridní televizi Connected TV, která vzájemně kombinuje televizní vysílání a služby videa na přání VoD.

„Po vybudování silné televizní distribuční platformy v Německu nastal nyní čas pro nového obchodního společníka, který bude podporovat další rozvoj platformy Kabelkiosk, která právě zahajuje další etapu rozšiřování. Potom, co mediální skupina M7 nedávno spustila svou novou maďarskou platformu placené televize na naší orbitální pozici 9° východně, dnes oznámená transakce více posiluje i náš vztah se společností M7 Group“, vysvětlil pan Michel de Rosen, předseda představenstva a generální ředitel společnosti Eutelsat, který dále uvedl: „chtěl bych využít této příležitosti, abych poděkoval celému pracovnímu týmu platformy Kabelkiosk pod vedením Martiny Rutenbeck a Alessandra Lanfranconi ve jménu všech u společnosti Eutelsat za jejich velmi tvrdou práci a energii při vybudování této dynamické platformy, která má nejlepší pozici pro vstup do své příští fáze růstu“.

„Převzetí platformy Kabelkiosk je pro nás výbornou příležitostí, abychom vstoupili na německý trh provozovatelů televizních platforem. Jsme přesvědčeni o tom, že platforma Kabelkiosk v kabelovém oboru i nadále poroste a přinese další příležitosti růstu díky spuštění nových služeb IPTV a OTT s jejich vysoce zajímavými možnostmi“, dodal pan Kees Färber, šéf společnosti M7 Německo. Martina Rutenbeck, vedoucí platformy Kabelkiosk, řekla: „S odborností společnosti M7 v provozování platformy je zabezpečeno, že nadále budeme rozšiřovat stávající kabelový byznys, avšak současně i s plnou silou můžeme dále rozvíjet naše aktivity ve směru IPTV/OTT.“

Internet: www.kabelkiosk.de, www.eutelsat.de, www.m7group.eu


S využitím zdroje: Infosat.de, 20. 5. 2014, volně upraveno a zkráceno


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/gvqbhM Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
20.05.2014 • Změny v satelitní flotile Eutelsat
19.05.2014 • CCTV – A a CCTV volně z družice Arabsat Badr 4
16.05.2014 • Konec testů Team:Sat na družici Eutelsat 16A, přibudou nové kanály?
15.05.2014 • Hayatovci a BN BiH testují na satelitu Eutelsat 16A
13.05.2014 • Aplus z družice Hot Bird 13D
10.05.2014 • D17 volně z družice Astra 1M

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist