Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 07:46:13   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Červencové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 30.06.2014


V červenci uvidíme na filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO drama, věnující se tématu AIDS STEJNÁ SRDCE a seriály RAY DONOVAN, TRUE BLOOD - PRAVÁ KREV VII. a VICEPREZIDENT(KA) III. Nedělní premiéry budou patřit filmům THOR: TEMNÝ SVĚT, PERCY JACKSON: MOŘE NESTVŮR a českému filmu NĚŽNÉ VLNY. Nenechte si ujít snímky KOUZLO PŘÍTOMNÉHO OKAMŽIKU, CROODSOVI, NOČNÍ VLAK DO LISABONU, ARTHUR NEWMAN, ani dokumenty KRÁL ŠVINDLU: PŘÍBĚH LANCE ARMSTRONGA a DEEP LOVE...



Tip měsíce

STEJNÁ SRDCE (THE NORMAL HEART)

Hvězdně obsazené americké drama z produkce HBO zpracovává kontroverzní téma, související s výskytem zhoubného onemocnění zvaného AIDS. Odehrává se v New Yorku počátkem osmdesátých let minulého století a nabízí kritický pohled na nedostatek osvěty od oficiálních institucí. Na opačné straně stojí aktivisté z řadu gayů, kteří se společně s příznivci z řad osvícených lékařů pokoušejí o hrozící epidemii odhalit drsnou pravdu. V adaptaci divadelní hry Larryho Kramera se představí mimo jiné Mark Ruffalo, Alfred Molina, či Julia Roberts... Otevřený průhled do jedné z nejvarovnějších kapitol novodobých dějin režíroval Ryan Murphy. Film bude uveden v rámci MFF KV v sekci Horizonty.

Premiéra: neděle, 27. července ve 20:00 hod.


RAY DONOVAN

Titulní postavou nového amerického seriálu z produkce společnosti Showtime je činorodý elegán z Los Angeles, který řeší problémy tamější smetánky. Ray Donovan (hraje ho Liev Schreiber) pracuje se dvěma parťáky – impozantním Avim a drsnou lesbičkou Lenou. Většinu zakázek získává od nejmocnější právnické firmy ve městě, kterou vedou jeho mentor Ezra Goodman spolu s Leem Drexlerem. Ray umí hladce vyřešit potíže druhých, na problémy vlastní rodiny však zůstává vesměs krátký. Jeho bratr Bunchy, který byl kdysi zneužit farářem, se potýká s nezvladatelnou náklonností k alkoholu. Hrdinův druhý bratr Terry strávil příliš dlouhou dobu v boxerském ringu, což mu přivodilo Parkinsonovu chorobu. Všechny navíc pronásleduje duch jejich mladší sestry, jež jako dospívající dívka spáchala sebevraždu. V pohodě není ani Rayova žena Abby, jež si nemůže zvyknout na předměstský život. Největší zdroj problémů však znamená Ryův otec Mickey (Jon Voight). Tento samorostlý irský gangster se ve městě vynoří poté, co strávil dvacet let v kriminále. V touze po obnovení svého vlivu zpřevrací životy svých bližních vzhůru nohama... Sarkastické vyprávění, mapující zákulisí centra amerického showbyznysu, režíroval Allen Coulter.

Premiéry: od pondělí, 30. června, každé pondělí, vždy ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry

THOR: TEMNÝ SVĚT (THOR: THE DARK WORLD)

Pokračování volné série komiksových adaptací, jejíž první část natočil Kenneth Branagh, znovu rozehrává zápas stoupenců dobra se zlým a krutým Malekithem. Titulní hrdina (Chris Hemsworth) napravuje škody, jež způsobil jeho adoptivní bratr Loki, a dál touží po své vyvolené, půvabné astrofyzičce Jane (Natalie Portmanová). Ta se octne ve smrtelném nebezpečí v momentě, kdy padouch oživí zákeřnou zbraň Aether, jež vědkyni vysává. Malekith, jenž chce proměnit vesmír ve věčnou noc, zaútočí na Asgard, kde se ohrožená Jane ukrývá. Thor se spojí se svým ctižádostivým bratrem a pustí se do nerovného boje... Trikovou podívanou, kde se v jedné z vedlejších rolí objevil Anthony Hopkins, natočil Alan Taylor.

Premiéra: neděle, 6. července ve 20:00 hod.


NĚŽNÉ VLNY

Český film, který ve spolupráci se společností HBO Europe natočil podle vlastního scénáře režisér Jiří Vejdělek, se vesměs odehrává v osmdesátých letech a odvíjí se jako zpověď nesmělého puberťáka s muzikálním talentem. Vojta (Robert Cejnar) je od dětství zahleděný do své zrzavé vrstevnice Ely (Lucie Šteflová), jež pod dohledem přísné babičky trénuje synchronizované plavání. Během přelomového roku 1989 má dívka odjet do Paříže a na popud své matky se rozhodne, že ve Francii zůstane. Pár se má naposled setkat v Praze, těsně před intimní schůzkou se však Vojta připlete do studentské demonstrace na Národní třídě... Úsměvně romantické leporelo zachycuje každodennost reálného socialismu z perspektivy bizarní venkovské rodiny, jež žije v chalupě u řeky. Vojtovu atraktivní matku, jež přitahuje všechny muže v okolí, ztělesnila Tatiana Pauhofová. Jeho umanutého otce, jenž chce přeplavat kanál La Manche, ztvárnil Hynek Čermák. Sympatického učitele muziky, který rozvíjí Vojtův talent, si zahrál Vojtěch Dyk.

Premiéra: neděle, 13. července ve 20:00 hod.


PERCY JACKSON: MOŘE NESTVŮR (PERCY JACKSON: SEA OF MONSTERS)

Pokračování akční fantasy – inspirované romány Ricka Riordana – vypráví o skupince teenagerů zvaných „polokrevní“, kteří jsou potomky řeckých bohů a pozemšťanů. Percy Jackson s přáteli Annabeth a Groverem se tentokrát vydají pro zlaté rouno, které může zachránit strom střežící ochranný val kolem jejich útočiště. Na drahocenný artefakt má ovšem políčeno i Hermův nezdárný syn Luke, jenž chce oživit padlého titána a svrhnout bohy z Olympu. Percy se svými přáteli absolvují divoká dobrodružství, během nichž se octnou v Moři nestvůr známém modernímu lidstvu jako Bermudský trojúhelník. Společně čelí obrovskému býku, jenž chrlí oheň, gigantickým Kyklopům a dalším bájným bytostem... Režii dobrodružství, jež si svérázně pohrává s antickou mytologií, měl Thor Freudenthal.

Premiéra: neděle, 20. července ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

VICEPREZIDENT(KA) III. (VEEP III.)

Pokračování úsměvných příběhů viceprezidentky Seliny Meyerové (hraje ji Julia Louis--Dreyfusová), která zastává druhý nejvyšší úřad v zemi. Na konci druhé řady ambiciózní političku zaskočilo prezidentovo rozhodnutí, že už znovu nehodlá kandidovat. Viceprezidentka proto začne spekulovat s možností vzestupu na nejvyšší post a autogramiádu k nové knize využije k oslovení potenciálních voličů. Protagonistka se svým týmem zorganizuje také kampaň ve Washingtonu a navštíví Silicon Valley s cílem sehnat potřebné finance. Vypraví se i do Londýna, kde absolvuje schůzky s vrcholnými představiteli Velké Británie.

Premiéry: od úterý, 16. července, každé úterý, vždy ve 20:00 hod.


TRUE BLOOD - PRAVÁ KREV VII. (TRUE BLOOD VII.)

Závěrečná řada mystéria o soužití lidí s upíry, kořenech intolerance a osudových láskách rozehrává další konflikty mezi bezohledným fanatismem a trpělivou smířlivostí. K ústředním postavám vyprávění, inspirovaného předlohami Charlaine Harrisové, patří zázračně nadaná servírka Sookie (Anna Paquinová), tajuplní upíři Bill a Eric (Stephen Moyer a Alexander Skarsgärd), či hrdinčina životní kamarádka, prostořeká černoška Tara (Rutina Wesleyová)... V nových dobrodružstvích, jejichž epicentrem je znovu louisianské městečko Bon Temps, čeká některé z hrdinů krutý osud, zatímco jiní konečně najdou lásku a štěstí.

Premiéry: od úterý, 16. července, každé úterý, vždy ve 21:00 hod.



Dokumenty

KRÁL ŠVINDLU: PŘÍBĚH LANCE ARMSTRONGA (STOP AT NOTHING: THE LANCE ARMSTRONG STORY)

Australský dokument režiséra Alexe Holmese nabízí znepokojující portrét muže, který se stal protagonistou jednoho z největších skandálů v dějinách sportu. Špičkový cyklista a několikanásobný vítěz Tour de France, jenž zaujal celý svět překonáním vlastní rakoviny, se v televizním pořadu Oprah Winfreyové přiznal k dlouholetému dopingu. To předznamenalo jeho doživotní distanc i žaloby od sponzorů... Dokument dokazuje, že Armstrongův podvod byl součástí širšího plánu, na němž se podílela řada dalších lidí.

Premiéra: čtvrtek, 3. července ve 21:40 hod.


DEEP LOVE

Asia je instruktorkou potápění, která se specializuje na tělesně postižené, a zároveň životní partnerkou osmapadesátiletého Janusze. Tento zkušený potápěč před třemi lety prodělal mozkovou mrtvici a má silně postižené pohybové ústrojí. Mrtvice radikálně omezila i jeho schopnost mluvit. Janusz má nicméně jediný sen: hodlá se vrátit tam, kde se naposledy potápěl před mrtvicí, do nebezpečného místa Blue Hole v Dahabu... Polský dokument z produkce HBO nabízející originální sondu do komunity handicapovaných realizoval Jan P. Matuszynski.

Premiéra: čtvrtek, 24. července ve 21:30 hod.



Nenechte si ujít

KOUZLO PŘÍTOMNÉHO OKAMŽIKU (THE SPECTACULAR NOW)

Americká romantická komedie režiséra Jamese Ponsoldta rozehrává oblíbený motiv setkání zdánlivě nesourodých mladých lidí. Prvním z nich je frajerský Sutter, který s oblibou vymetá večírky a rád se posiluje alkoholem. Jednoho dne však dostane kopačky od své přítelkyně a v povznesené náladě se octne na zahradě zdrženlivé Aimee. Nezadaná dívka, jež sebevědomého floutka probudí z kocoviny, reprezentuje jeho pravý opak. Sutter, jenž žije pofidérní přítomností, a Aimee, která pečlivě plánuje vlastní budoucnost, se začnou překvapivě sbližovat...

Premiéra: sobota, 5. července ve 20:00 hod.


CROODSOVI (THE CROODS)

Animované dobrodružství scenáristického a režisérského tandemu Chris Sanders a Kirk DeMicco se točí kolem pravěké rodinky jeskynních lidí. Zatímco upjatý otec Grug odmítá veškeré novoty a zavedený způsob života nechce měnit, jeho dospívající dcera Iška se s ním pouští do opakovaných sporů. Pak ale dojde k nebezpečným posunům půdy a Croodsovi musí své dosavadní útočiště náhle opustit. Během spletité cesty přehodnocují své dosavadní postoje a objevují říši plnou fantastických tvorů...

Premiéra: sobota, 12. července ve 20:00 hod.


NOČNÍ VLAK DO LISABONU (NIGHT TRAIN TO LISBON)

Hlavní postavou německo-švýcarsko-portugalského dramatu, jež natočil renomovaný Bille August, je expert na starověké jazyky zapletený do záhadné kauzy. Raimundův fádní život zpřevrací naruby neznámá mladá žena, kterou v Bernu zachrání před sebevraždou. Zvídavý vědátor (Jeremy Irons) se vypraví po jejích stopách do Lisabonu. Při hledání autora knihy, kterou nešťastnice nechala na místě uvažovaného konce, otevře temnou kapitolu portugalské historie, související se Salazarovou diktaturou. Zároveň odhalí tragický milostný trojúhelník...

Premiéra: pátek, 18. července ve 20:00 hod.


ARTHUR NEWMAN

Americký film vypráví o proměně identity, kterou podnikne životem omlácený chlápek ve snaze najít novou perspektivu. Pod jménem Arthur Newman se vydá na cestu do zapadlého městečka v Indianě, kde se chce stát profesionálním golfistou. Jeho putování však zkomplikuje problémová Mike, z níž se vyklube nepolepšitelná kleptomanka. Dvojice během spletité cesty s překvapením zjistí, že cizí životy mohou sloužit pro lepší pochopení těch vlastních. Režii měl Dante Ariola, titulní roli ztvárnil Colin Firth...

Premiéra: sobota, 26. července ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách freeSAT, Magio TV, T-Home, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 30. 6. 2014



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/W70EYP Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
29.06.2014 • Červencové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
29.06.2014 • Začněte léto s Prima ZOOM - unikátní dokumenty 27. týdne
26.06.2014 • Greg LeMond expertem Eurosportu během Tour de France, nejrozsáhlejší vysílání z TdF v historii – 350 hodin
26.06.2014 • Objevujte v červenci přírodu na Nat Geo Wild
25.06.2014 • Sin Nombre: extra tip na čtvrteční film na Film+
25.06.2014 • S National Geographic Channel na Aljašku!

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist