Eutelsat 3B uveden do provozu
Autor: Petr Miklík , e-mail: Petr.Miklik@seznam.cz Přidané: 08.07.2014
Po svém vypuštění do kosmu dne 26. 5. 2014 byl nyní uveden do komerčního provozu satelit Eutelsat 3B na orbitální pozici 3° východně. V pondělí 7. 7. 2014 o tom informoval francouzský satelitní provozovatel Eutelsat. Nejnovější družice společnosti Eutelsat zvýší kapacity a pokrytí pro služby v Evropě, Africe, na Blízkém východě, ve střední Asii a Brazílii.


Eutelsat 3B je prvním komerčním satelitem, který sdružuje pásma Ku, Ka a C do jediné platformy. Díky své zvláštní konfiguraci může být na satelitu současně provozováno až 51 transponderů. Klienti si tak mohou vybrat a využít optimální kmitočtové pásmo pro své aplikace na svých cílových trzích.

Společnost Eutelsat předtím do 5. 7. 2014 úspěšně převedla na novou družici kompletní klientský provoz obou satelitů Eutelsat 3D a Eutelsat 3A, které jsou provozované na orbitální pozici 3° východně. Společnost Eutelsat nyní přeskupila tyto oba satelity pro nové mise.

Družice Eutelsat 3D nyní směřuje na orbitální pozici 7° východně. Po změně názvu na Eutelsat 7B bude satelit provozován na orbitální pozici společně s družicí Eutelsat 7A. Společnost Eutelsat tím zvyšuje kapacity a bezpečnostní zálohy pro své klienty na této pozici, odkud jsou poskytovány služby přímého satelitního příjmu (DTH), profesionální televizní vysílání, datové přenosy a telekomunikační služby v Evropě, Turecku, na Blízkém východě, v Africe a na ostrovech v Indickém oceánu.

Uvedení do provozu družice Eutelsat 7B na orbitální pozici 7° východně je plánováno na polovinu července. Společnost Eutelsat zatím družici Eutelsat 3A přesune na orbitální pozici 8° západně a později v průběhu roku 2014 odsune z této oběžné dráhy. Internet: www.eutelsat.com


S využitím zdroje: Infosat.de, volně upraveno a zkráceno

 
© satCentrum :: Česko-Slovenská satelitní a TV doména
http://www.satcentrum.cz/clanky/20576/eutelsat-3b-uveden-do-provozu/