Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 19.04.2024 - 02:16:01   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Ze světa | Články
 

Vstupujeme do zettabytové éry: Satelitní operátoři o inteligentních sítích budoucnosti

  Autor: SES/PRAM , e-mail: info@ses.com Přidané: 11.07.2014


Evropští satelitní operátoři diskutovali v Benátkách o klíčové úloze družic při budování budoucí digitální infrastruktury. Asociace evropských satelitních operátorů (ESOA) zastoupená Aartim Hollem, generálním tajemníkem, a Karimem Michelem Sabbaghem, generálním ředitelem společnosti SES, se zúčastnila setkání vedoucích politických a obchodních představitelů Evropské unie v Benátkách.


Michel Sabbagh, prezident a generální ředitel společnosti SES (pařížská a lucemburská burza NYSE Euronext: SESG) a člen představenstva ESOA se zapojil do diskuze na akci „Digitální Benátky 2014“ (Digital Venice 2014) organizované italským předsednictvím EU. Diskuze se mimo jiné zúčastnili Matteo Renzi, premiér Itálie, Neelie Kroes, místopředsedkyně Evropské komise, političtí představitelé z členských států EU a vrcholní zástupci firem z oblasti informačních a komunikačních technologií.

Michel Sabbagh přivítal tuto iniciativu a poznamenal, že v budoucnosti internetu bude hrát dominantní roli video a potřeba vysoce kvalitních služeb dostupných kdekoliv, kdykoliv a na jakémkoliv zařízení. „Právě to je jedním z důvodů, který vyvolá velkou poptávku po kapacitě. Společnost Cisco předpovídá nárůst ročního celosvětového přenosu dat po internetu na více než zettabyt (ZB) – tj. tisíc miliard gigabytů – již v roce 2016,“ uvedl Michel Sabbagh a dodává: „Jakmile zdomácní vysílání v Ultra HD, dojde k dalšímu nárůstu, přičemž individuální využívání kapacity v Evropě může vyžadovat až 100násobek datové kapacity, kterou momentálně domácnosti využívají.“

„Dokážou to firmy zvládnout? Mohou si operátoři dovolit přenos takovéhoto objemu dat, který má minimální (pokud vůbec nějakou) přenosovou hodnotu? Je přijatelné zvýšení odhadované uhlíkové stopy, resp. emisí? Budou mít občané zabezpečený stejný přístup k těmto službám? Odpověď není v žádném případě jednoznačná,“ pokračuje Michel Sabbagh. „Družice poskytuje infrastrukturu, která již do Zettabyte éry vstoupila. Univerzálnost kapacity při jejím využívání a současně bezkonkurenční ekonomické řešení při poskytování hromadných služeb, právě to jsou důvody, díky kterým může družice hrát hlavní roli při budování optimální a inteligentní sítě budoucí generace, která obstojí i z časového hlediska. Pozývám účastníky této akce, abychom společně spolupracovali na hybridních satelitně-pozemních řešeních, protože tyto stojí jen zlomek nákladů. Pomáhají odlehčit pozemní sítě a přesměrovat investice a rovněž urychlují poskytování multi-play služeb, umožňují efektivnější využívání frekvenčního spektra a pomáhají zabraňovat novým digitálním rozdílům.“

Aarti Holla, generální tajemník asociace ESOA, v rámci panelové diskuze na téma Jednotný digitální trh, které se zúčastnil i Roberto Viola, náměstek generálního ředitele firmy DG Connect, poznamenal, že družice představuje z hlediska nákladů efektivní řešení přenosu video obsahu v rámci řízení inteligentních sítí.

„Zvyšování penetrace HD vysílání a postupné rozšiřování vysílání v Ultra HD, které jsme mohli nedávno vidět i při přenosech z Mistrovství světa ve fotbale 2014 v Brazílii, poukazují na potřebu vytváření partnerství a hledání udržitelných komerčních řešení pro integraci družic v rámci komplexních sítí, které jsou pro přenosy videa budoucí generace nepostradatelné,“ uvádí Holla a dodává: „Je to jediný způsob, kterým budou občané skutečně těžit z video obsahu dostupného kdykoliv, kdekoliv a na jakémkoliv zařízení.“

Více informací je k dispozici v rámci studie společnosti SES „Satisfying Insatiable Demand with Infinite Choice – Entering the Zettabyte Era: Satellite plays a key role in future hybrid communication networks.


O skupině SES

Skupina SES je předním světovým provozovatelem satelitů; v současnosti provozuje 55 geostacionárních družic. Společnost zajišťuje satelitní komunikaci pro televizní a rozhlasové vysílání, pro poskytovatele obsahu Internetu (ICP) a poskytovatele služeb Internetu (ISP), provozovatele mobilních a pevných sítí a pro soukromé i státní organizace na celém světě. SES je synonymem pro dlouhodobé obchodní partnerské vztahy, vysokou kvalitu služeb a špičkové vysílání. Kulturně různorodé regionální týmy SES působí po celém světě. Úzce spolupracují se zákazníky a uspokojují jejich specifické potřeby týkající se satelitních pásem a dalších služeb. Skupina SES (kód na burzách NYSE Euronext Paris a Luxembourg Stock Exchange: SESG) vlastní podíly ve společnostech Ciel (Kanada) a QuetzSat (Mexiko) a dále strategický podíl v nově vzniklé firmě O3b Networks, která se zaměřuje na satelitní infrastrukturu. Další informace lze nalézt na www.ses.com.


O asociaci ESOA

ESOA je obchodní asociací se sídlem v Bruselu, přičemž zastupuje zájmy všech evropských satelitních operátorů i členů zajišťujících podporu, včetně poskytovatelů satelitních služeb, výrobců i poskytovatelů služeb v oblasti vypouštění družic. Členy představenstva asociace jsou generální manažeři všech satelitních operátorů se sídlem v Evropské unii, kteří se podílejí na aktivitách asociace a zajišťují, aby satelitní operátoři podnikali v příznivém politickém, průmyslovém a regulačním prostředí a aby mohli plnit svou důležitou roli při poskytování globálních komunikačních služeb.

Satelitní operátoři, kteří jsou členy asociace ESOA: Avanti, Airbus, Eurasiasat, Eutelsat, HellasSat, Hispasat, Inmarsat, Intelsat, SES, Telenor, Telespazio, Arianespace, Asitel, Brit, Hiscox, Marsh, Mansat, Munich Re, Newtec, O3b, Solaris Mobile, Swiss re, Thales Alenia Space & Atrium Space Insurance Consortium.


Jsme i na sociálních sítích:

Twitter: https://twitter.com/SES_Satellites
Facebook: www.facebook.com/ASTRA.CZSK
YouTube: www.youtube.com/SESVideoChannel
Blog: http://en.ses.com/4243715/blog


Marek Němec, PRAM Consulting, 11. 7. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/qJu7Ft Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 1   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
19.06.2014 • Google kupuje výrobce satelitů Skybox
02.06.2014 • Discovery Communications převzala většinový podíl v Eurosport International
27.05.2014 • Společnost Millicom si zajistila kapacity na družici Eutelsat
18.05.2014 • Via Sat Brasil využije kapacitu pásma Ka na družici Eutelsat 3B
17.05.2014 • Satelit Eutelsat 3B startuje 26. 5. 2014 a bude umístěn na 3° východně
16.05.2014 • Raketa Proton se satelitem Express - AM4R se po startu zřítila

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.


za obsah níže uvedených komentářů satCentrum nezodpovídá!
[ nejnovější komentáře jsou nahoře ]
1 / 1

  cisco? 

13.07.2014 11:09 • ® fanynsat
Společnost cisco předpovídá....,aby mohli dávat do svých výrobků špiclovací sowtvare...tak hledají další odbyt.Např. rusko už snížilo o 40% odběr těchto výrobků...
 
 
Celkový počet komentářů: 1 / zobrazují se: 1 ... 1

|<«1»>|


zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist