Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 26.04.2024 - 18:53:40   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
TV info - Program | Články
 

Všechny barvy hudby na televizní obrazovce: vysílání ČT z Colours of Ostrava

  Autor: Česká televize , e-mail: info@ceskatelevize.cz Přidané: 15.07.2014


Během festivalu Colours of Ostrava odvysílá Česká televize z Dolní oblasti Vítkovice živě sedm pořadů. Vedle toho nabídne hostům, kteří přijdou do nové budovy Velkého světa techniky, prezentace nových pořadů a besedy s televizními osobnosti. Pro festivalové návštěvníky je k dispozici také Relax zóna, Dětský koutek a okružní prohlídka televizní techniky.


„Letos jsme se rozhodli prezentovat Českou televizi prostřednictvím toho, co je jí vlastní. Vtrhneme s veškerou technikou přímo do středu dění, budeme odtud vysílat zpravodajské pořady, živé vstupy a debaty i zábavnou publicistiku,“ říká ředitel ostravského studia Tomáš Šiřina a dodává k tomu: „Chceme festivalové hosty přesvědčit, že ČT je jejich médiem, a diváky České televize, že se naším prostřednictvím mohou stát hosty festivalu.“

Dominující postavení ve vysílacím plánu má zpravodajství. V průběhu všech čtyř dnů budou redaktoři na place živě vstupovat do vysílání na ČT24 s aktuálními postřehy a rozhovory. Zároveň budou připravovat souhrnné reportáže pro regionální i celostátně vysílané zpravodajské relace. „Česká televize se stala médiem, které ke Colours of Ostrava neodmyslitelně patří. Každoročně jsme odtud odvysílali v živých vstupech kolem 50 minut. Letos jsme se rozhodli v rámci mediálního partnerství plně uplatnit i větší formáty a zařazujeme pořady pro čtyři televizní kanály,“ říká projektový manažer Aleš Gongol.

Hned ve čtvrtek 17. 7. v 7:00 se na ČT24 a ČT1 jako první přihlásí Studio 6. Ve stejný den ve 20:00 si Zuzana Tvarůžková pozve hudební hosty do debatního pořadu Zblízka na ČT24. Zpravodajský nářez bude pokračovat v pátek 18. 7. pořadem Interview ČT24, kam přijde ředitelka festivalu Zlata Holušová. V sobotu 19. 7. Událostmi v kultuře na ČT art a v neděli 20. 7. vyvrcholí živě vysílanými Otázkami Václava Moravce na ČT1 a ČT24.

Svůj prostor a vysílací čas ovládnou ale i další televizní pořady. V pátek 18. 7. to bude Dobré ráno na ČT2. Moderátoři Radek Erben a Veronika Poláčková v něm přivítají řadu atraktivních hostí, s nimiž budeme vstávat do druhého festivalového dne. Tečka páteční noci vypukne ve 20:20 na ČT artu. Marek Hlavica v ní bude mít nejen domácí a zahraniční muzikanty, ale i hudebního publicistu, alternativní herce a další kumštýře.

V době mezi živě vysílanými pořady se ČT otevře festivalovým návštěvníkům. Na televizním patře ve Velkém světě techniky se při osobních setkáních, besedách a prezentacích dovědí novinky z televizního zákulisí. Zeptat se mohou přímo generálního ředitele Petra Dvořáka nebo ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala. Mohou se zúčastnit interaktivního zpravodajského workshopu, který připravili Petr Vizina a Gabriela Lefenda, nebo debaty nazvané jako stejnojmenný pořad U zavěšené knihy, kam si moderátoři pozvali básníka a publicistu Ivana Motýla.

V nabídce je také možnost dovědět se v předstihu co nejvíc o nových pořadech, které se už od podzimu objeví ve vysílání. Patří mezi ně např. nová edukativní soutěž pro děti U6-úžasný svět techniky nebo nový hudebně-publicistický cyklus Fenomén underground. Seriál o tajemném světě hudebních subkultur nazvaný Kmeny, úplně nový zábavně-dramatický formát nazvaný SM Kabaret nebo cyklus dokumentů o mimořádných mladých muzikantech nazvaný Můj pokus o mistrovský opus.

Čtyři barevné festivalové dny pro televizní obrazovku zachytíme prostřednictvím osmi-kamerového přenosového vozu, bezdrátové kamery, malého přenosového vozu a dalšího potřebného vybavení pro tři zpravodajské štáby. „Disponujeme pěti velkoformátovými LED panely, na nichž lze sledovat televizní vysílání i prezentace ukázek z nových pořadů. Tak se mohou našimi diváky stát i lidé odpočívající v zóně určené pro relaxaci,“ říká vedoucí techniky Petr Kožušník a připomíná: „Všechno televizní dění během festivalu je možno sledovat i v online streamované podobě na webových stránkách ČT“

Stejně jako v předchozím roce i letos pořizuje Česká televize záznam jednoho dne na jedné scéně. Tentokrát půjde o program na Radegast Stage. Vznikne tak přes padesát minut, které divákům v rámci vysílání na programu ČT art připomenou zpětně atmosféru festivalu.


Jolanda Pilařová, TS Ostrava


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/hypjhc Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
16.07.2014 • Úspešné Teleráno s exkluzívnym hosťom Felixom Baumgartnerom!
11.07.2014 • Vědci se zabývají náboženstvím - ČT o tom natáčí dokument
10.07.2014 • Televize Barrandov slaví s Karlem Gottem, kvůli Mistrovu jubileu mění program [ 1 ]
04.07.2014 • S ČT sport na vrchol - na kolech
03.07.2014 • Dny lidí dobré vůle z Velehradu v přímých přenosech na ČT2
02.07.2014 • Skupina Nova v prvním pololetí bezkonkurenčním lídrem sledovanosti

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist