Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 18:20:07   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu

  Autor: Redakce satCentrum/HBO Europe , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 29.07.2014


Placený filmový kanál v srpnu začne vysílat nový seriál z produkce Cinemaxu, který natočil oscarový režisér Steven Soderbergh. Děj seriálu se odehrává na počátku 20. století v New Yorku a pojednává o chirurzích, sestřičkách a zaměstnancích nemocnice Knickerbocker, kteří díky svému průkopnickému přístupu k léčbě posouvají hranice medicíny v dobách vysoké úmrtnosti a žádných antibiotik. V hlavní roli Dr. Johna W. Thackeryho se představí Clive Owen.

Nutno podotknout, že tehdejší pojetí moderní medicíny se od toho dnešního značně liší. Jsou kladeny mnohem vyšší nároky na morálku a teče o poznání méně krve. Pokud jste si oblíbili poetiku seriálu Temný případ, nenechte si ujít desetidílnou novinku Knick: Doktoři bez hranic, která startuje současně s US premiérou na Cinemaxu 9. 8. ve 22 hodin...




Zvláštní tipy

Filmový kanál Cinemax uvede v srpnu tři pozoruhodné snímky, v nichž zosobnil zásadní role své kariéry nedávno zesnulý britský herec Bob Hoskins (1942 – 2014). K jeho dalším známým titulům patří Coppolovo gangsterské retro Cotton Club (1984) a Zemeckisův trikový film Falešná hra s králíkem Rogerem (1988). Kuriózní roli N. S. Chruščova ztvárnil v Annaudově válečném dramatu Nepřítel před branami (2001).


DLOUHÝ VELKÝ PÁTEK (1980) - (THE LONG GOOD FRIDAY)

Klasická gangsterka z londýnského podsvětí líčí nečekané patálie zdánlivě nedotknutelného bosse, který během Velikonoc chystá grandiózní obchod s Američany. Harold se během několika svátečních dnů zaplete do nechtěného konfliktu s irskými radikály, kteří vyhodí do vzduchu jeho luxusní vůz. Jeho svůdná milenka (v podání Helen Mirrenové) tuší, co mu hrozí, a sebestředného gangstera se marně snaží přimět ke smírnému řešení... Režii měl John Mackenzie.

Premiéra: pondělí, 4. srpna ve 20:30 hod.


MONA LISA (1986)

V jednom z přelomových titulů své kariéry – uvedeném v soutěži na festivalu v Cannes – si Hoskins zahrál přičinlivého gangsterského poskoka, jenž po návratu z kriminálu pracuje jako šofér luxusní call-girl. Nevyzpytatelná Simone (Cathy Tysonová) George přesvědčí, aby jí pomohl najít její ztracenou přítelkyni... Melancholický průhled do polosvěta nočních klubů a pochybných kšeftů s pornem natočil Neil Jordan. Cynického mafiánského šéfa zosobnil Michael Caine.

Premiéra: pondělí, 11. srpna ve 20:00 hod.


OSAMĚLÁ VÁŠEŇ JUDITH HEARNOVÉ (1987) - (THE LONELY PASSION OF JUDITH HEARNE)

Hrdinkou milostného dramatu z dobového Dublinu – v režii Jacka Claytona – je nesmělá Judith (Maggie Smithová), jež se živí jako učitelka hry na klavír. Staropanenská madam se zahledí do nového souseda, bývalého portýra s nejasnou minulostí. Excentrický chlapík s ní naváže opatrnou známost, aby do jejího fádního života vrátil ztracenou radost. Podezíravá žena se ale domnívá, že ji chce připravit o pracně nashromážděné úspory...

Premiéra: pondělí, 18. srpna ve 20:00 hod.





Tip měsíce

KNICK: DOKTOŘI BEZ HRANIC - (THE KNICK)

Desetidílný americký seriál, který v produkci Cinemaxu natočil renomovaný Steven Soderbergh, se odehrává počátkem dvacátého století v legendární newyorské nemocnici Knickerbocker Hospital. Osvícení lékaři, přičinlivé zdravotní sestry i další členové nemocničního personálu tuposouvají hranice medicíny v době, kdy společnost sužuje vysoká úmrtnost, a kdy neexistují antibiotika. Ústřední postavou je doktor John Thackeryho (Clive Owen), znamenitý chirurg a průkopník nových metod, jehož odbornou prestiž však narušuje závislost na kokainu. Tento lékař vede tým svých kolegů, včetně nadějného chirurga Algernona Edwardse... Spletité vyprávění, natáčené na autentických místech, zdobí tajuplné průhledy do operačních sálů i pečlivě zaranžované záběry dobových ulic. K dalším klíčovým postavám patří dcera patrona nemocnice Cornelia Robertsonová, mrzoutský řidič sanitky Tom Cleary a zdravotní sestra Lucy, jež do hektického velkoměsta nedávno přišla z venkova...Seriál je na filmovém kanálu Cinemax uveden současně s americkou premiérou.

Premiéry: od soboty, 9. srpna, každou sobotu, vždy ve 22:00 hod.
V sobotu, 28. srpna, ve 22:00 hod.: reprízy úvodních tří epizod




Nenechte si ujít

JEFF, KTERÝ ŽIJE S MÁMOU - (JEFF, WHO LIVES AT HOME)

Titulním hrdinou americké komedie – v režii sourozeneckého tandemu Jay a Mark Duplassovi – je beznadějný flákač, jenž marní čas kouřením trávy a chce pochopit sám sebe pomocí zázračného znamení. Jeho starší bratr prožívá krizi středního věku a navzdory námitkám své ženy si právě pořídil luxusní sporťák. Jednoho dne Jeff zvedne telefon a hlas na druhém konci chce mluvit s Kevinem. Začíná bizarní den, kdy si bratři začnou vyřizovat všechny nevyřešené problémy. A jejich ovdovělá matka (Susan Sarandonová) mezitím možná narazí novou lásku...

Premiéra: sobota, 2. srpna ve 20:00 hod.


MOJE MALÁ PRINCEZNA - (MY LITTLE PRINCESS)

Hrdinkou autobiografického retra, které jako svou režijní prvotinu realizovala dcera slavné fotografky Eva Ionesco, je desetiletá Violetta vychovávaná svou starostlivou babičkou. Dívčina výstřední matka (Isabelle Huppertová) se snaží prorazit svými nekonvenčními snímky a nezralou dcerku přiměje, aby jí stála modelem. Skandální záběr odstartuje dívčinu kariéru, zároveň však znamená nebezpečí pádu do pekel. Violetta kličkuje mezi dvěma světy: v jednom je pikantní múzou, ve druhém nevinným dítětem...

Premiéra: neděle, 3. srpna ve 20:00 hod.


BĚŽ A SKOČ! - (RUN & JUMP)

Irsko-německé drama režisérky Steph Greenové vypráví o jedné obyčejné rodině, postižené zdravotním kolapsem. Poté, co pána domu sklátí mozková mrtvice, jeho energická manželka Vanetia se snaží udržet chod domácnosti v normálu. Pomáhá jí štědrý grant, který však znamená nepříjemnou sondáž jejich soukromí. Temperamentní žena zprvu odmítá žít pod dohledem amerického lékaře, který projekt realizuje. V jeho osobě však objevuje spřízněnou bytost a nachází vytoužený klid. Zdrženlivý doktor se mezitím přizpůsobuje jejím rozmarům...

Premiéra: neděle, 10. srpna ve 20:00 hod.


CITLIVÁ NA DOTEK - (TOUCHY FEELY)

Abby je oblíbená masérka s volnomyšlenkářskou povahou, zatímco její upjatý bratr, zubař Paul lpí na ustálených konvencích. Všechno se obrátí naruby v momentě, kdy Abby postihne nekontrolovatelný odpor k tělesnému kontaktu, což zásadně ovlivní její práci i vztahy s partnerem. Mezitím se říší zvěsti o Paulových uzdravovacích schopnostech a sláva jeho ordinace závratně stoupá... Americkou absurditu – založenou na kontrastu různorodých mentalit – režírovala Lynn Sheltonová.

Premiéra: sobota, 16. srpna ve 20:30 hod.


ROSIE

Hrdinou švýcarského romantického dramatu režiséra Marcela Gislera je úspěšný spisovatel, jenž ve svých čtyřiceti letech čelí vážné tvůrčí krizi. Z kosmopolitního Berlína se navíc musí přestěhovat do konzervativního švýcarského maloměsta, kde žije jeho stárnoucí matka. Samorostlá žena však jakoukoli pomoc odmítá a její frustrovaný syn mezitím odkrývá svá tajemství, související s jeho homosexuální orientací. Kvůli vlastním starostem málem přehlédne skutečnou lásku...

Premiéra: neděle, 17. srpna ve 20:00 hod.


PŘÁTELÉ Z FRANCIE - (LES INTERDITS)

Ve francouzském dobovém dramatu režijního dua Anne Weilová a Philippe Kotlarski – situovaném do sedmdesátých let minulého století - se mladý pár vypraví na organizovaný výlet do Oděsy. Dvacetiletý Jerome a jeho sestřenice Carole předstírají, že jsou snoubenci. Přes den jako obyčejní turisté navštěvují muzea a atraktivní pamětihodnosti. Po nocích se však tajně setkávají se skupinou Židů pronásledovanou komunistickým režimem. Objevují tak svět ideologického teroru a zlověstných podezření.

Premiéra: neděle, 24. srpna ve 20:00 hod.


OPERACE E - (OPERACION E)

Španělsko-francouzský thriller v režii Miguela Courtoise Paterniny vypráví o prostém kolumbijském farmáři, který se proti své vůli zaplete do vysoké politiky. Všechno začne ve chvíli, kdy mu partyzáni předají nemocné dítě. Bezradný Crisanto zaveze cizího kluka do nemocnice, kde mu mimino odeberou sociální pracovníci a umístí je do pěstounské péče. Totožnost neznámého dítěte je odhalena až po několika letech, kdy se pro ně rebelové vrátí. Nebohý rolník má pouhé tři dny na to, aby našel syna unesené političky.

Premiéra: neděle, 31. srpna ve 20:00 hod.



Oficiální stránka Cinemaxu: www.cinemaxtv.cz.
Facebook: Cinemax CZSK
Twitter: HBO_CZSK
Youtube: HBO CZSK.

Placený filmový kanál Cinemax vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách Skylink, T-Mobile Televize, freeSAT a Magio TV na satelitech Astra 3B na orbitální pozici 23,5 st. východně, Thor 2/Thor 10-02 na pozici 0,8/1,0 st. západně a Amos 3 na pozici 4,0 st. západně. Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry kanálu Cinemax (a také program Cinemaxu 2, který vysílá jen v některých kabelových sítích a v platformě Magio TV na Amosu a freeSAT na Thoru) si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


Připraveno s využitím podkladů Pavly Brožkové, PR & Marketing HBO Europe, 29. 7. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/Cv63xX Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
30.07.2014 • Srpnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
29.07.2014 • Viasat History - Tichá válka: Bitvy pod hladinou moře
29.07.2014 • Druhá řada seriálu Laskavý dotek (The Client List) startuje na AXN 22. srpna
28.07.2014 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild
23.07.2014 • Extra tip na Film+: Charlieho malá tajemství
22.07.2014 • Prima ZOOM vysílá to nejlepší: Zabiják netopýrů

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist