Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Čtvrtek • 28.03.2024 - 13:43:08   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Viasat History - Tichá válka: Bitvy pod hladinou moře

  Autor: CHILLICOM , e-mail: info@viasathistory.cz Přidané: 29.07.2014


Objevte s námi více než 40 let utajené příběhy studené, temné a tiché války vedené mezi Východem a Západem pod hladinou oceánů. Kanál Viasat History uvede v premiéře dvoudílný seriál Tichá válka, který vás zavede pod hladinu světových oceánů. Ve druhé polovině 20. století spolu světové velmoci intenzivně bojovaly o politickou a územní nadvládu. Mezi Spojenými státy a Sovětským svazem zuřil závod ve zbrojení, jaderné arzenály velmocí i jejich spojenců se rozrůstaly a naprosté zničení světa hrozilo více než kdy dříve.


Toto období nazýváme studenou válkou, což je více než výstižné označení zejména pro jednu málo známou část tohoto konfliktu. Ta se neodehrávala na souši, ale zůstávala skryta pod vodní hladinou. Vskutku studená, ale též temná a tichá – taková byla válka mezi jadernými ponorkami, probíhající v nejpřísnějším utajení a zcela mimo zraky světové populace.

Posádky ponorek byly vázány naprostým mlčením. Skutečnosti o tom, jakým směrem míří jejich výprava, nebo co je jejím úkolem, nemohly sdělit ani svým vlastním rodinám. A také v hlubinách oceánu spolu námořníci britských, amerických a sovětských ponorek hráli v první linii studené války podivnou hru na schovávanou.

Velmoci studené války se sice po šílených závodech ve zbrojení naoko zavázaly redukovat své arzenály jaderných zbraní, ale pod vodou se sovětské a západní ponorky i nadále špehovaly, lovily a připravovaly se k válce s palebnou silou, jež by postačovala pro zničení lidské civilizace. Byla to válka v utajení, v níž hráli důležitou roli také špioni, kteří měli prostřednictvím ukradených informací udržovat taktickou výhodu nad druhou stranou.

Tento poučný seriál vám přinese řadu svědectví z první ruky. Z úst námořníků sloužících v ponorkovém loďstvu se dozvíte o náročném životě na palubách smrtících jaderných strojů. Neuvěřitelné příběhy navíc doplní působivé rekonstrukce a archivní záznamy, jež oživí podmořské honičky a špionážní operace, které uvedly svět na pokraj jaderné války.

Po více než 40 let zůstávala tato podmořská setkání z dob studené války přísně střeženým tajemstvím. Nepropásněte svou šanci na jeho odhalení, příležitost máte ve čtvrtek 7. a 14. srpna vždy ve 21:00 hod. pouze na Viasat History!

Pro více informací o televizním kanálu Viasat History navštivte profil na Facebooku s názvem Viasat History nebo webovou stránku www.viasathistory.cz.


O společnosti Viasat Broadcasting:

Viasat Broadcasting UK Ltd. je součástí mezinárodní mediální skupiny Modern Times Group (MTG) pokrývající čtyři kontinenty a zahrnující bezplatné a placené televizní kanály, rádio a produkci obsahu. Společnost Viasat Broadcasting poskytuje bezplatné i placené televizní kanály, které jsou k dispozici na vlastních satelitních platformách Viasat , sítích třetích stran a TV obsah je také distribuován prostřednictvím internetu. Skupina MTG je rovněž největším akcionářem v CTC Media, což je přední ruský nezávislý televizní vysílatel. Modern Times Group je rozrůstající se společnost kotována na Nasdaq OMX stockholmské burze. Pro více informací navštivte www.mtg.se.


David Rippl, Account ManagerChillicom, 29. 7. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/JVl8Gn Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
31.07.2014 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel
30.07.2014 • Extra tip na Film+: Přizdis*áči
30.07.2014 • Srpnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
29.07.2014 • Srpnové filmové lahůdky na Cinemaxu
29.07.2014 • Druhá řada seriálu Laskavý dotek (The Client List) startuje na AXN 22. srpna
28.07.2014 • Objevujte v srpnu přírodu na Nat Geo Wild

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist