Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Pátek • 29.03.2024 - 14:11:57   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

Srpnové programové tipy HBO a HBO HD

  Autor: HBO Europe/satCentrum , e-mail: info@hbo.cz Přidané: 01.08.2014


V srpnu uvidíme na placeném filmovém satelitním a kabelovém kanálu HBO české drama o státem řízeném dopingu za totality FAIR PLAY, v nedělních premiérách pak biografické retro 42, rekonstrukci honu na Usámu bin Ládina 30 MINUT PO PŮLNOCI, thriller HRA NA HRANĚ a animovanou pohádku LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ. Dále uvidíme dokumenty produkce HBO BUKUREŠŤ: ROK DRAKA a 6 KROKŮ OD SEBE a také udílení prestižních cen 66. EMMY AWARDS.

Nenechte si ujít ani nostalgický příběh se soulovými songy V RYTMU SOULU, německé drama DEVĚT PARUK a komedie NÁVALY POD KOŠEM a A.C.O.D: DĚTI ROZVEDENÝCH...




Tip měsíce

FAIR PLAY

České drama, které podle vlastního scénáře realizovala Andrea Sedláčková, poukazuje na obludný fakt státem řízeného dopingu za totalitní éry. Ústřední postavou je mladá sprinterka Anna (Judit Bárdos), jež se v první polovině osmdesátých let stane jednou z oficiálně podporovaných nadějí socialistického sportu. Dívčina starostlivá matka (Anna Geislerová) a její trenér (Roman Luknár) doufají, že jejich svěřenkyně splní kvalifikační limit a dostane se do olympijské reprezentace. Odpočinek od tvrdých tréninků znamená pro Annu milostný vztah s Tomášem (Ondřej Novák). Férové dívce však začnou být bez jejího vědomí podávány anabolické steroidy. Anna se o podezřelých přípravcích dozví pravdu a hodlá dál trénovat bez nich. Její matka však doufá, že Anna plánovanou cestu na Západ využije k emigraci. Škodlivá anabolika jí proto dál aplikuje tajně, v podobě neškodných vitaminů... Rozuzlení příběhu o dozrávání v totalitním dusnu souvisí s bojkotem olympiády v Los Angeles, uskutečněným pod sovětským diktátem.

Premiéra: neděle, 31. srpna ve 20:00 hod.



Nedělní premiéry HBO

42

Hlavními postavami amerického biografického retra režiséra Briana Helgelanda jsou dva kurážní muži, kteří zásadně změnili dějiny amerického baseballu a v poválečné společnosti prolomili přežívající předsudky. Prvním byl Branch Rickey ((Harrison Ford), legendární šéf týmu Brooklyn Dodgers, který v roce 1946 do svého mužstva angažoval černého hráče Jackieho Robinsona (Chadwick Boseman). Ten byl po svém vstupu do vrcholné soutěže zprvu vystaven nepříjemným šikanám. Díky své odvaze a talentu však nespravedlivá osočení překonal a nedůvěřivé fanoušky i předpojaté spoluhráče si postupně získal na svou stranu.

Premiéra: neděle, 3. srpna ve 20:00 hod.


30 MINUT PO PŮLNOCI - (ZERO DARK THIRTY)

Strhující kronika režisérky Kathryn Bigelowové rekonstruuje mnohaletý hon na Usámu bin Ládina, zodpovědného za masakr z 11. září. Hlavní postavou je fiktivní agentka FBI (hraje ji Jessica Chastainová), která sleduje stopu nejhledanějšího teroristy až do jeho přísně střeženého úkrytu v Pakistánu. Subtilní Maya však naráží na byrokratické překážky i na nedůvěru některých kolegů. Navíc dlouho není jisté, že jednou z osob ve sledovaném domě je skutečně bin Ládin. Ověření jeho totožnosti se ukáže jako mimořádně komplikované... Sugestivní mozaika, jež poodhaluje mechanismy tajných služeb (včetně sporných metod při vyšetřování islámských fanatiků), vrcholí rekonstrukcí zákroku z 2. května 2011. Americké speciální jednotky při něm odlehlou budovu bleskurychle obsadily a v nastalém boji bin Ládina zastřelili... Paradokumentární drama přerůstá v podobenství o triumfu nezlomné vůle a vynalézavosti nad zákeřným zlem.

Premiéra: neděle, 10. srpna ve 20:00 hod.


HRA NA HRANĚ - (RUNNER RUNNER)

Americký thriller rozehrává dobrodružství mladého byznysmena Richieho (Justin Timberlake), jenž studuje na Princetonské univerzitě a intenzívně se věnuje online hrám. Jednoho dne však přijde o veškeré peníze a vzápětí zjistí, že byl rafinovaně podveden. Vydá se proto do Kostariky za šéfem internetové společnosti, který ilegální kšefty řídí. Cynický Ivan Block (Ben Affleck) však získá Richieho na svou stranu a mladík se stane jeho zástupcem. Užívá si luxusu v podobě nóbl večírků a atraktivních slečen, časem se však octne ve smrtelném nebezpečí. V patách má všudypřítomné agenty FBI i zdánlivě vstřícného šéfa... Napínavý příběh, jehož originální titul byl převzat z pokerové terminologie, natočil režisér Brad Furman.

Premiéra: neděle, 17. srpna ve 20:00 hod.


LEDOVÉ KRÁLOVSTVÍ - (FROZEN)

Animované dobrodružství pro celou rodinu, inspirované slavnou Andersenovou pohádkou Sněhová královna, vypráví o spletitých peripetiích lásky. Kurážná princezna Anna se spolu se samorostlým horalem Kristoffem a jeho věrného sobem vydá na strastiplnou výpravu do dalekých krajů. Snaží se najít svou starší sestru Elsu, jejíž zlovolná kouzla uvrhla království Arendelle do věčné zimy. Na své pouti se setkávají s drsným velehorským klimatem, mýtickými trolly i legračním sněhulákem. Navzdory veškerým nástrahám se pokoušejí zlomit krutou kletbu a zachránit ohrožené království... Podívanou ze studia Walt Disney – oceněnou dvěma Oscary (za nejlepší animovaný snímek a nejlepší píseň) – režírovali Chris Buck a Jennifer Leeová.

Premiéra: neděle, 24. srpna ve 20:00 hod.



Zvláštní tipy

BUKUREŠŤ: ROK DRAKA - (ANUL DRAGONULUI)

Rumunský dokument z produkce HBO sonduje osudy několika čínských přistěhovalců, jež se potýkají s komplikovanou ekonomickou i sociální situací v současném Rumunsku. Prvním je stavební dělník, dalším zámožný podnikatel, třetím investigativní novinář. Všichni narážejí na různorodé klopotnosti integrace v bývalé totalitní zemi, jejíž současné problémy komentují z vlastní perspektivy.

Premiéra: čtvrtek, 7. srpna ve 21:50 hod.


6 KROKŮ OD SEBE - (6 KROKOW)

Polský dokument z produkce HBO vychází z Milgramovy teorie Šesti stupňů odloučení, podle níž jsou všichni lidé na světě propojeni řetězcem šesti navzájem známých osob. Tvůrci se snaží odhalit tuto spojitost mezi dvěma náhodně vybranými protagonisty – mladou polskou punkrockerkou z Varšavy a farmářem z malé vísky v Mexiku... Nekonvenční road movie, nahlížející do každodennosti jejích protagonistů, natočil Bartosz Dombrowski.

Premiéra: čtvrtek, 28. srpna ve 21:50 hod.


66. EMMY AWARDS

Přímý přenos udílení prestižních televizních cen, považovaných za obdobu filmových Oscarů. Ceny Emmy, jež byly poprvé vyhlášeny v roce 1949, udílejí dvě neziskové organizace – Akademie televizních umění a věd (ATAS) a Národní akademie televizních umění a věd (NATAS). Jednotlivé kategorie se týkají denních a nočních pořadů a jejich tvůrců – režisérů, scenáristů, kostýmních výtvarníků, střihačů, a reprezentantů dalších filmařských profesí. Členové obou zmíněných organizací mohou nominovat jednotlivé pořady. Nominace ve speciálních kategoriích navrhují pouze ti, kteří dotyčnou profesi sami vykonávají: herce nominují pouze herci, režiséry pouze režiséři, atd... Slavnostní večer letos proběhne 25. srpna v Los Angeles.

Přímý přenos: neděle, 25. srpna ve 02:00 hod.



Nenechte si ujít

V RYTMU SOULU - (SOUL MEN)

V sedmdesátých letech účinkovali Louis a Floyd se slavnou soulovou skupinou. Hlavní zpěvák kapely pak zvolil sólovou dráhu a stal se mezinárodní hvězdou, zatímco Floyd s Louisem vydali jedno společné album a stáhli se do ústraní. O mnoho let později, když Marcus náhle umírá, se zestárlí zpěváci dají znovu dohromady. Společně se vydávají napříč celou zemí, aby zazpívali na Marcusově smutečním obřadu. Nostalgický příběh s chytlavými songy, jehož hlavní roli ztvárnil Samuel L. Jackson, natočil Malcolm D. Lee.

Premiéra: sobota, 2. srpna ve 20:00 hod.


DEVĚT PARUK - (HEUTE BIN ICH BLOND)

V expozici německého filmu režiséra Marca Rothemunda se jednadvacetiletá vysokoškolačka dozví od lékařů, že trpí rakovinou. Sophie se s šokující informací vypořádá po svém a začne si intenzívně užívat života, který jí ještě zbývá. Pořídí si devět různých paruk, jejichž rozličné barvy odrážejí její proměnlivé nálady. Hraje si na odvázanou divošku i na roztouženou romantičku a pozvolna se vyrovnává se zhoubnou chorobou. Pak se navíc zamiluje se do svého kamaráda...

Premiéra: čtvrtek, 14. srpna ve 20:00 hod.


NÁVALY POD KOŠEM - (THE HOT FLASHES)

Hvězdně obsazená americká komedie vypráví o kuriózním basketbalovém týmu obstarožních žen z Texasu, jež se pustí do nerovného souboje. Bývalé středoškolské šampiónky vyzvou k utkání tým mladých gymnazistek, jež při hře neskrývají svou aroganci. Podceňované veteránky mají ke svému úsilí ušlechtilý motiv: případné vítězství by jim pomohlo získat peníze na prevenci rakoviny prsu... Vtipnou historku o urputném překonávání stáří režírovala Susan Seidelmanová.

Premiéra: čtvrtek, 21. srpna ve 20:00 hod.


A.C.O.D: DĚTI ROZVEDENÝCH - (A.C.O.D.)

Hlavní postavou americké veselohry režiséra Stuarta Zichermana je zdánlivě vyrovnaný muž, který v dětství prožil dramatický rozvod svých rodičů. Pohodový Carter (hraje ho Adam Scott) má úspěšnou kariéru, sympatickou přítelkyni a mladšího bratra. V důsledku jeho plánované svatby připadne hrdinovi nesnadný úkol. Musí dát znovu dohromady své znesvářené rodiče, kteří se léta neviděli. Do jeho dospělého života tak vtrhne chaotická minulost a bláznivý terapeut...

Premiéra: sobota, 30. srpna ve 20:00 hod.



Placený filmový kanál HBO vysílá v kabelových sítích v ČR a SR a také v satelitních platformách freeSAT, Magio TV, T-Home, Skylink a T-Mobile Televize na satelitech Thor 6 na pozici 0,8 st. západně, Amos 2 na pozici 4,0 st. západně a Astra 3B na pozici 23,5 stupňů východně. Oficiální stránka HBO: www.hbo.cz.

Úplné měsíční programové přehledy - Guide, Synopse a Premiéry všech dabovaných kanálů - HBO a HBO HD, HBO2 i HBO Comedy si můžete stáhnout na našem webu v sekci TV program.


S využitím programových tipů Pavly Brožkové, PR & Marketing Coordinator - HBO Europe,
připravila redakce satCentrum, 1. 8. 2014, foto: archiv HBO Europe



Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/pKrFnT Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2014 • Super víkend na SPORT 5!
31.07.2014 • Život na hraně - adrenalinové dokumenty na AXN a AXN Black
31.07.2014 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel
30.07.2014 • Extra tip na Film+: Přizdis*áči
30.07.2014 • Srpnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand
29.07.2014 • Viasat History - Tichá válka: Bitvy pod hladinou moře

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist