Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Sobota • 20.04.2024 - 06:01:45   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Program | Články
 

32. týden na Prima ZOOM ve znamení vizuální podívané

  Autor: TV Prima , e-mail: info@iprima.cz Přidané: 03.08.2014


Srpen na Prima ZOOM bude ve znamení vizuální podívané. Ukážeme vám, co není vidět, co jste nemohli zažít i to, kam se jen tak nepodíváte. Další pořádnou dávku Smrtících pochoutek dostanete jen u nás. Největší porce tajemství na Prima ZOOM.



Dokumentární skvosty pro vás: vypravíme se na Madagaskar: Magický ostrov; na jídelníčku máme další chutné potvůrky v podobě tarantulí, hadů a krabů – Smrtící pochoutky II; Mozart, Ellington, Liszt a další muzikanti, spojuje je nejen hudba, ale i tajemství – Zednáři a hudba; vysoce specializovaní vědci a detektivní vyšetřovatelé v jednom jsou Bojovníci s radiací, kteří kráčí po stopách radioaktivních kontaminací po celém světě, začneme ve Fukušimě; ukážeme vám také jak vypadala Amerika před Kolumbem a desítky dalších unikátních snímků. Prima ZOOM – to jsou chutě, dálky, dobrodružství a tajemství!


Prima ZOOM – svět ještě více zblízka! Premiérové tematické bloky vždy pondělí až neděle v čase 18.00–20.00 a 20.00–22.00:

4. 8. 19.00 – Madagaskar: Magický ostrov

Madagaskar je zemí zázraků. Pyšní se fantastickou krajinou, bizarní flórou i faunou a jeho lidé mají v krvi lásku k přírodě, kterou dotváří zvířecí mýty, legendy, tabu a úcta k dědictví jejich předků. Připočtěte k tomu všemu charakteristicky dobrou náladu místních obyvatel a není se čemu divit, že tento Magický ostrov přitahuje stále více eko-turistů a nezávislých cestovatelů. Pro Madagaskar jsou také typické hluboké tmavé džungle, sluncem vybělené písky, hory stoupající do nebes a různorodá, pestrobarevná kultura bohatá na hudební vlivy. Dokument Madagaskar: Magický ostrov zachycuje všechno to, a ještě mnohem více.


5. 8. 19.00 – Smrtící pochoutky II (Ptáci a savci)

Hrdinové druhé řady dokumentárního seriálu Smrtící pochoutky si razí cestu hustými pralesy i odlehlými oblastmi Tchaj-wanu, Japonska, Vietnamu, Kambodži, Thajska, Filipín, Indonésie a Laosu, kde odvážně ochutnávají místní lahodné jedy, a přitom se dostávají do potenciálně nebezpečných a hazardních situací. Na jídelníčku jsou další chutné potvůrky v podobě tarantulí, hadů a krabů. Pokračování Smrtících pochoutek zve diváky do míst a seznamuje je s tradicemi, které spojují jedlíky s těmito nebezpečnými pokrmy. Jedinečné zážitky doplňují názory vědců a doktorů. Ti se kromě výhod, jež mají tyto pokrmy, pozastavují také nad tím, co by se mohlo stát, kdyby oběd dopadl vyloženě špatně.


5. 8. 21.00 – Zednáři a hudba

Svobodné zednářství je především produktem 18. století. Má dva proudy – esoterický a osvícenský. Základní myšlenka svobodných zednářů je velice jednoduchá – kráčet životní cestou společně s přáteli, doplňovat se a společně růst, být spojeni rituálem a jít za společnými ideály. Chce-li někdo definovat svět svobodných zednářů pomocí hudby, dostává se do úzkých. Patří sem jak temné a meditativní melodie, tak i veselé písně Alberta Lortzinga. Spojeni s nimi ale byli také Wolfgang Amadeus Mozart, Duke Ellington, Franz Liszt a další. Rozumět svobodnému zednářství znamená pochopit vnitřní prožití rituálu, čemuž hudba velmi napomáhá.


6. 8. 18.00 – Ross Kemp: Gangy světa III (Medellín)

Oblíbená série o světových ganzích přichází s další řadou. Postupně vás čeká Kolumbie, Východní Timor, Jamajka a Polsko. Začneme jak jinak než v Jižní Americe. Ocitneme se v Kolumbii a jejím druhém největším městě Medellíně. Ross Kemp pohovoří o jeho historii, hlavně drogovém kartelu Pabla Escobara, který v 80. letech řídil město všemi způsoby. S oblibou používal nájemné vrahy. Ti, i po jeho smrti nadále pracují pro ilegální polovojenskou společnost.


6. 8. 20.00 – Netopýří ženy z Panamy

Netopýři jsou jediní savci, kteří umí létat. Jejich kůže je tak elastická, že když stáhnou křídla, membrána se nesloží, a místo toho se stáhne jako kus gumy. Jejich role v ekosystému je důležitá a nezpochybnitelná: spořádají velké množství hmyzu, opylují mnoho rostlin, a protože roznášejí semena, pomáhají obnovovat prales. Po celém světě existuje na 950 druhů netopýrů. V tropických končinách Panamy navíc žije více druhů netopýrů než všech dalších savců dohromady. Jejich studiem se zabývá několik odbornic, které odvážně a obětavě sledují jejich chování i návyky, a díky tomu postupně odhalují fascinující netopýří svět.


6. 8. 21.00 a 21.30 – Hutan: Krásy malajského pralesa (Skrytý svět; Kahau nosatý)

Malajský prales už stojí na svém místě přes 150 milionů let. Přesto toho víme více o Měsíci než o této jedinečné džungli. Dokumentární seriál Hutan: Krásy malajského pralesa jako první odhaluje tajuplná zákoutí nejstaršího pralesa na naší planetě. V srdci pravěké džungle se ukrývá svět plný života. Většina z jeho zvířecích obyvatel se zřídkakdy objevila na televizní obrazovce. Hutan, což v malajštině znamená prales, zve diváky do exotického prostředí a v šesti zajímavých epizodách představuje úžasnou, málo známou tvář Malajsie.


7. 8. 18.00 – Neviditelný vesmír – 1. část

Trvá to asi stejně dlouho jako jediné mrknutí oka. Během chvilky je dřevo roztrhané na kusy. Vypadá to, jako by ho zničila nějaká neviditelná síla. Událost se odehraje s takovou rychlostí, že není možné postřehnout detaily. Ale díky digitálním vysokorychlostním kamerám dokážeme zpomalit čas. Dokumentární film Neviditelný vesmír představuje svět pouhým okem neviditelný. Je to prostředí tak nové a cizí, že při jeho sledování nejprve dokonce budete mít problémy poznat, na co se vlastně díváte. Filmová expedice do neuvěřitelného světa neviditelného pohybu díky zpomaleným záběrům vysvětluje mnohé vědecké záhady.


7. 8. 19.00 – Bojovníci s radiací (Fukušima a její následky)

Bojovníci s radiací jsou vysoce specializovaní vědci a detektivní vyšetřovatelé v jednom, kteří kráčí po stopách radioaktivních kontaminací po celém světě. V důsledku černobylské katastrofy a nedávné havárie v japonské Fukušimě se Bojovníci s radiací snaží zhodnotit skutečná rizika vzniku radioaktivního odpadu a odhalit lži o nukleární energii, aby dokázali, že bezpečí, blahobyt, nebo dokonce životy velkého množství lidí mohou být v sázce. Aby mohli podchytit tuto „neviditelnou hrozbu“, musí se při tom sami vystavit vážným nebezpečím. Napínavý dvoudílný dokument představuje několik výjimečných hrdinů, kteří se rozhodli odhalit temná tajemství atomového věku.


7. 8. 20.00 – Vize války: Příběh Adolfa Hitlera (V dobách míru)

Dramatické archivní záběry a perfektní počítačová grafika jsou základem prvotřídního dokumentárního seriálu o různých válečných konfliktech v dějinách 20. století. V Příběhu Adolfa Hitlera jsou k vidění mimo jiné rozhovory s lidmi, kteří jako poslední viděli nechvalně známého vůdce nacistického Německa naživu. Dozvíte se o něm všechno – od úplných začátků nezletilého tuláka až po sebevraždu v osobním berlínském krytu v roce 1945.


7. 8. 21.00 – Poslední hrdinové druhé světové války (Dobytí Berlína)

Šestidílná dokumentární mini série Poslední hrdinové druhé světové války vstupuje do finále. Pečlivě zachycuje závěrečné roky spojenecké kampaně během druhé světové války. Připravte se na dosud nezveřejněné archivní záznamy, dojemné osobní výpovědi a svědectví přeživších účastníků i rekonstrukce bitev. Díky nim tato napínavá mini série živě zobrazuje ikonické střety druhé světové války, a zároveň vypráví epický, velkolepě pojatý příběh. Němci zničili mosty na řece Rýn, aby se spojenci nedostali do Berlína. Sledujte poslední bitvu o Berlín.


8. 8. 19.00 – Je to možné? III (Turínské plátno)

Fascinující investigativní seriál, který vědeckým přístupem zkoumá nejlepší důkazy paranormálních jevů, mýtů a nevysvětlitelných událostí, boduje se třetí řadou. Věnovat se budeme jedné z nejslavnějších křesťanských relikvií – turínskému plátnu, které je údajným Ježíšovým rubášem, ze kterého vstal z mrtvých. O údajných obtiscích krve se mezi podporovateli a odpůrci pravosti i po testech spekuluje, ale tyto fleky přesně odpovídají popisu v evangeliích. Zajímavá teorie zase hovoří o tom, že byl Ježíš přenesen do hrobu ještě živý, aby byl zachráněn a vyléčen. Z kříže byl sejmut už po 3 hodinách, přitom jiní byli na křížích i 5 dní, a přežili. Odnesen byl do jiného hrobu, než který je známý, a byl zde ošetřen pomocí aloe a myrhy. Plátno ho chránilo asi 24 hodin proti nečistotám a hmyzu. Během té doby mohl vzniknout onen obraz. Plátno pak nastražili s tvrzením, že Ježíš vstal z mrtvých. Nad pravostí tak stále visí otazník.


8. 8. 21.00 – Tajemství hlubin

Hluboké moře je největším biotopem na Zemi a vyznačuje se nekonečnou temnotou, ledovým chladem i vysokým tlakem. V tomto napínavém padesátiminutovém snímku se biologové Christian Lott a Nicole Dubiller noří do nehostinných oceánských hlubin. Pátrají po nových významných objevech a zatím neznámých živočišných nebo rostlinných druzích. A to, na co tam dole narazí, je vskutku revoluční: slávka jedlá je vyživovaná vodíkem navzdory tomu, že něco takového se dosud považovalo za nemožné. Jejich objev otevírá nové možnosti života nejen na Zemi, ale i ve vesmíru, kde se vodík běžně vyskytuje. Je to zároveň objev, jež zpochybňuje to, jak uvažujeme o samotných základních stavebních kamenech života.


9. 8. 18.00 – Amerika před Kolumbem – 1. část

Starý a Nový svět o sobě navzájem ani netušil, dokud se poprvé nesetkaly roku 1492. Příchod Evropanů do Ameriky měl dramatický dopad a způsobil ekologickou revoluci dnes známou jako Kolumbovská výměna. Tento dokument je přelomovou ukázkou toho, jak se žilo na americkém kontinentě před koncem 15. století i co se změnilo během prvních stovek let kolonizace. Kolumbovská výměna ovlivnila život nejen v Novém světě, ale i v tom starém.


9. 8. 19.00 – Alexandrie: Město měst

Starověkému světu dominovaly tři metropole: Atény, Řím a třetí, jež je dnes takřka zapomenutá. Dnes leží na dně Středozemního moře. Alexandrie byla městem postaveným ze snů a vyloženě moderních myšlenek. Vzniklo díky tomu, že jeden muž dostal vizi uchovat všechny vědomosti lidstva na jediném místě. Vydejte se s námi hledat toto ztracené město založené Alexandrem Velikým přímo v pusté poušti 331 let před naším letopočtem, které se stalo prvním globálním centrem kultury, kam znalosti proudily ze všech koutů světa.


10. 8. 21.00 – Mutace: Cesta k přežití

Mýty mnoha kultur se hemží monstrózními mutanty. Skuteční mutanti narození v přírodě nás sice fascinují, ale přesto se jich obáváme. Jenže mutanti mají k lidem blíže, než si myslíme. Mutace jsou často neviditelné a nepostřehnutelně k nim dochází všude kolem nás, ve všem, co žije. Koneckonců představují klíčovou součást evoluce. Vědci nyní konečně zjišťují, jak tyto mutace „fungují“ a že by mohly být lékem na nevyléčitelné choroby. Čím více se toho o mutacích dozvíme, tím více bychom mohli zjistit o minulosti i budoucnosti života na naší planetě.


www.prima-zoom.cz – unikátní on-line magazín: základní info, program, aktuality, fotografie, zajímavé články a ještě něco navíc. Obliba pořád stoupá i na facebooku (https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz).

Prima ZOOM – více témat, více novinek! Nové schéma vysílání – 24 hodin denně běží na plné obrátky.

premiérové bloky	18.00 – 20.00              	20.00 – 22.00
pondělí Volání divočiny Největší katastrofy
úterý Cestovatelé a dobrodruzi Po stopách historie
středa Zločin pod lupou Fascinující příroda
čtvrtek Tajemství Země a vesmíru Zaostřeno na války
pátek Záhady a konspirace Úžasné oceány
sobota Odkaz dávných civilizací Úchvatná říše zvířat
neděle Zázraky vědy a techniky Ztracený svět dinosaurů


Prima ZOOM - celý svět do vašeho obýváku! Internet: www.prima-zoom.cz, facebook – přidejte se k nám na https://www.facebook.com/#!/primazoom.cz!


Připraveno s využitím zdroje: Mgr. Filip Budák, Externí dodavatel PR oddělení pro FTV Prima, 3. 8. 2014


Zkrácená adresa na tuto stránku: http://goo.gl/20LJ91 Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
01.08.2014 • Srpnové programové tipy HBO a HBO HD
01.08.2014 • Super víkend na SPORT 5!
31.07.2014 • Život na hraně - adrenalinové dokumenty na AXN a AXN Black
31.07.2014 • Nalaďte si v srpnu na National Geographic Channel
30.07.2014 • Extra tip na Film+: Přizdis*áči
30.07.2014 • Srpnové premiéry na HBO Comedy, HBO Go a HBO OnDemand

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist