Zpravodajství TV info Škola TV program Firmy Bazar Diskuse

satCentrum


Česko-Slovenská
satelitní a TV doména
česká verze    slovenská verzia
 
 Úterý • 07.05.2024 - 08:24:24   satCentrum najdete také na:      
Nastav barvu

Vyhledávání


TV info



Rubriky
Z domova
Ze světa
Pakety a stanice
Změny parametrů
Neoficiální příjem
Softwarové novinky
Technika
Online chat
Program

Užitečné odkazy:





Naše ikonky pro Vaše stránky




 
SAT info - Pakety a stanice | Články
 

SES ASTRA podepsala další smlouvu s polskou TVP

  Autor: PR Press SES Astra , e-mail: info@ses-astra.com Přidané: 13.09.2006



SES ASTRA, člen skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách Euronext Paris a v Lucemburku pod titulem SESG), dne 8. 9. 2006 oznámila na mezinárodní konferenci o vysílání IBC (International Broadcasting Convention) v Amsterodamu, že podepsala další smlouvu na transpondéry s polskou veřejnoprávní televizí TVP (Telewizja Polska SA).

Dodatečná kapacita na hlavní orbitální pozici SES ASTRA 19,2 ° východně umožní TVP zvýšit její nynější počet programů na družici ASTRA o nové tématické kanály jako jsou TVP SPORT, TVP ROZRYWKA (zábava), TVP FILM, TVP HISTORIA a TVP INFO. TVP od loňského roku vysílá na jednom transpondéru družice ASTRA 19,2° východně své kódované programy TVP 1 a TVP 2 a rovněž programy TVP 3, TV POLONIA a TVP KULTURA, které lze volně přijímat. S téměř 40 milióny obyvateli a 12 milióny domácností s televizním přijímačem je Polsko pro SES ASTRA největším trhem ve střední a východní Evropě a TVP je jedním z nejdůležitějších vysílatelů v regionu. SES ASTRA má dosah asi 107 miliónů domácnosti v celé Evropě.

„Díky této smlouvě, polští občané získají snadnější přístup k novým tématickým kanálům, které bude brzy vysílat TVP. To je velmi dobrá zpráva pro polské televizní diváky”, řekl Marcin Bochenek, vicepresident TVP.

„Nová smlouva s TVP je dalším důležitým milníkem v našem strategickém společenství a významným krokem pro rozvoj naší pozice na polském trhu a na trhu ve střední a východní Evropě ”, řekl Alexander Oudendijk, obchodní ředitel společnosti SES ASTRA. „Smlouva umožňuje TVP zvýšit svou nabídku pro své diváky v Polsku a pro všechny v celé Evropě. Jsme velmi potěšeni touto spoluprací, která nám umožňuje vybudovat ještě silnější základnu pro další budoucnost růstu na tomto významném trhu.”


Markus Payer, SES ASTRA


O SES ASTRA (www.ses-astra.com)

Satelitní systém ASTRA představuje přední DTH satelitní systém v Evropě. Poskytuje své služby asi 107 milionům domácnostem, které přijímají DTH nebo kabelové vysílání. V současné době má ASTRA 13 satelitů, které přenášejí více než 1700 analogových a digitálních televizních a rozhlasových kanálů a další multimediální a internetové služby. Pro DTH služby má ASTRA dvě hlavní orbitální pozice – 19,2° a 28,2° východní délky. Z orbitální pozice 23,5° východní délky jsou poskytovány profesionální služby, jako jsou Direct-to-Cable (DTC), satelitní zpravodajství (SNG) a občasné použití (Occasional Use).

Společnost SES ASTRA je členem skupiny SES GLOBAL (kótovaná na burzách cenných papírů Euronext Paris a v Lucembursku pod titulem SESG). SES GLOBAL je výlučným vlastníkem tří předních provozovatelů satelitu - SES ASTRA v Evropě, SES AMERICOM v USA a SES NEW SKIES ve zbývajících částech světa. Společnost také vlastní strategické podíly ve společnosti AsiaSat v Asii, ve společnostech Star One v Latinské Americe, SES Sirius v Evropě, Ciel v Kanadě a Quetzsat v Mexiku. Společnost Americom Government Services nabízí řešení sítí a širokopásmové služby pro vládu USA a její smluvní partnery. SES GLOBAL poskytuje špičková řešení v oblasti satelitní komunikace prostřednictvím své flotily 44 satelitů po celém světě. Další informace o společnosti SES GLOBAL naleznete na: www.ses-global.com.


O TVP (ww.tvp.pl)

Polská televize (TVP) je největší a nejzkušenější vysílatel v Polsku. Má 5 kanálů a 16 regionálních stanic. Jsou to TVP1, TVP2, TVP3 (místní zpravodajství a události), TV Polonia (kanál vytvořený zejména pro polskou zahraniční komunitu po celém světě) a také TVP Kultura (poskytuje program určený pro prezentaci široké oblasti umění, vědy a historie). Tyto kanály společně symbolizují 52% národního televizního trhu. Polská televize má potenciální dosah v každé domácnosti v Polsku. Vysílá více než 110 tisíc hodin programu, každý rok na čtyřech kanálech. TVP1 a TVP2 jsou největší celostátní televizní kanály v Polsku, které dosahují pokrytí 98,7% a 97,9% země, a pokrytí 99% obyvatelstva.

TVP je mnoho let hlavním producentem televizní show, celovečerních filmů a divadelních představení. TVP vysílá mnoho programů, jejichž obdobu nenajdeme ve vysílání komerčních stanic. Zahrnují široký výběr kulturní nabídky a skutečně jedinečná polská televizní divadelní představení. Dobrá televize se neobejde bez kvalitních filmů. Polská televize je největším producentem televizních filmů v Polsku. To znamená, že diváci TVP mohou vlastně sledovat výsledné dílo polských filmařů, jak vznikne. TVP je největším polským producentem dokumentárních filmů. Také se podílí na produkci prestižních hraných filmů.

Od roku 1993 je TVP plnoprávným členem Evropské vysílací unie (EBU) a podílí se na mnoha akcích v činnosti organizačního výkonného společenství, na akcích pracovních (úkolových) týmů a pracovních skupin. TVP patří do mnoha mezinárodních mediálních organizací, včetně URTI (mezinárodní rozhlasová a televizní universita), Bruges Group (evropští nadnárodní veřejnoprávní vysílatelé), CIRCOM Regional (evropské sdružení regionálních televizních stanic), EGTA (evropská skupina televizní reklamy), IAA (mezinárodní reklamní agentura), NAB (národní asociace vysílatelů - USA), EUROSPORT a mnoho jiných. Od ledna 2001 je TVP členem sdružení evropského kulturního kanálu ARTE. TVP spolupracuje s kanálem ARTE od roku 1996.


SES ASTRA Press, 8.9.2006


  Sdílet:      

¤   počet komentářů k tomuto článku: 0   ¤

Verze pro tisk




Další články z rubriky:
14.09.2006 • Fotbal na Galaxii sport [ 2 ]
14.09.2006 • SES ASTRA představila digitální infrastukturu entavio
09.09.2006 • MGM Channel odstartuje v ČR, SR a Maďarsku 26.října [ 24 ]
05.09.2006 • SPI zakódovala filmový kanál NONSTOP KINO v distribučním paketu na Amosu - aktualizováno [ 14 ]
03.09.2006 • TV Markíza: „Navádzajú na podvod“ - prodej karet Czech Link na Slovensku [ 33 ]
01.09.2006 • TOP TV slaví první narozeniny

  Komentáře:

ERROR

Přidávat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Přihlašte se: Přihlášení.

V případě, že ještě nejste u nás registrován, můžete se místo registrace přihlásit svým účtem přes:
Facebook, Twitter, Google. .

Pokud nejste doposud zaregistrovaný, vytvořte si registraci s vlastním uživatelským jménem (nickem): Registrace.



zpět nahoru


¤ Napište nám ¤ Reklama ¤ Mapa stránek ¤ Cookies nastavení ¤
Všechna práva vyhrazena! - VHR, Kvasice & COM, Banská Bystrica - All rights reserved! TOPlist